Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ερωτήματα/κατατάξεις γραμμ./θέματα γενικού ενδιαφέροντος,πάνω στις ΜΚΕ.

+22
Takis
salonico
costasirun
dimitris1969
Παναγιώτης Ρασσιάς
Elboiteu
Γεωργία Μπάλτσου
heretic77
USGreek
Νίκος Καρνιαουτάκης
νικος
stelios proedrou
Midili
SHH_Egeo
trifonas
Panos stamp
Νίκος Βαρουξής
Admin
heraldic40
Valeroi
Theosal
Varg83
26 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 50]

Varg83

Varg83

Η διπλοτύπωση, όπως αναφέρει η λέξη, δείχνει την εικόνα ή μέρος διπλό. Όπως του Heraldic40. Οι λευκάζουσες περιοχές γύρω από το κεφάλι συναντώνται στα κακέκτυπα προσωρινά και δεν οφείλονται σε διπλοεκτύπωση. Theosal, για το σημείο που έχεις κυκλώσει κάτω από το λαιμό, η προεξοχή αυτή αποτελεί μέρος της εικόνας.

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Διπλοεκτύπωση θεωρείται μόνο οπως του Heraldic η όπως αυτό που ανεβάζω εγώ.Υπάρχει αριστερα,δεξιά,πάνω ή κάτω.Πάντα σε ολόκληρο το φύλλο.Οπως βλέπετε υπάρχει και στο διπλανό γραμματόσημο

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Theosal

Theosal

Δεν θα εγκαταλείψω την υποστήριξη, αν και δεν το εχω αγοράσει το γραμματόσημο, της μερικής διπλεκτυπωσης, μέχρι να το δω .... και τότε θα σκύψω το κεφαλι και θα ζητήσω συγγνωμη για την γρουσουζια και την στενοκεφαλιά μου....

Αλλα, τωρα μου ήρθε μια έκλαμψη για το που εχω δει αυτήν την γραμμή, οχι ομως σε 20λεπτο, αλλα σε 30λεπτο πλαστό...!!!! Αναφέρεται και στην μελέτη του Ure, αλλα, βρίσκεται ´ενα και στην κατοχή μου και σας παραθέτω φωτό, αν και το χρώμα του δεν αποδίδεται απόλυτα...., αλλα δεν υποστηρίζω και οτι πρόκειται για αντίστοιχη περίπτωση... Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Το γραμματόσημο του φίλτατου theosal ανήκει στα ξυρισμένα 1870.Δυο σημεια αμφισβήτησης,ένα η αποχρωση,κασανοσοκολατι,εντάξει,και το ότι τρεις γωνίες δεν λευκαζουν,θέματα που δεν ειναι ασυμβατα με την εκδοση

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Mercury στις Σαβ Οκτ 28, 2017 9:35 am, 1 φορά

Theosal

Theosal

Mercury έγραψε:Το γραμματόσημο του φίλτατου theosal ανήκει στα ξυρισμένα 1870.Δυο σημεια αμφισβήτησης,ένα η αποχρωση,κασανοσοκολατι,εντάξει,και το ότι οικείος γωνίες δεν λευκαζουν,θέματα που δεν ειναι ασυμβατα με την εκδοση

Τωρα εκανες τα νερά απο θολά μέχρι αβυσσειαία..... Οχι δεν υπάρχει περίπτωση να ειναι του 1870!! Ειναι σε άσχημη κατασταση το γραμματόσημο, μαλλον γδαρμένο ο στο σημείο των γενιών της πορείας... Το ζήτημα ειναι αν ειναι της κακέκτυπης ή της καλέκτυπης.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Και ας δεχτούμε ότι λείπει μέρος της επιφάνειας.
Το γραμματόσημό σου αν δεν είναι 1870 τότε είναι δοκίμιο που σφραγίστηκε επίτηδες ή και με αβλεψία του υπαλλήλου.
1870 παραθέτω ένα μοναδικό ζεύγος,γνωστο,γιατι το είχα ανεβάσει και στο άλλο φορουμ:

,που εκει βλέποντας το τι μπορει να γίνει με ένα 1870 καταλαβαίνεις πως η σκέψη μου ευσταθεί

Και πάμε στα καλύτερα.
Απο το μεγάλο αρχείο που διατηρώ δύο περιπτώσεις του περίφημου,σπανιότατου και ''μοντέρνου'' κακέκτυπου μονόλεπτου αριθμου 9i
και αυτο

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Συμπερασματικά
Εννοείτε πως το γραμματόσημό σου είναι φοβερη περίπτωση μελέτης,και μόνο το ότι έχω ασχοληθει μια ώρα και κάτι για αυτο κάτι σημαίνει !
Το κλειδι αναγνωρισης ειναι οι γραμμές σκίασης μάγουλο και σβέρκο τίποτα άλλο.Αυτες τις γραμμές τις συναντας μόνο στα δοκίμια,στα παρισινά και στα 1870 πουθενα αλλού!
Το δικό σου λόγω απόχρωσης τείνω να καταλήξω στη πρώτη περίπτωση και να αναθεωρήσω [λίγότερο] την χθεσινή μου άποψη για 1870.Αν παραβλέψω την απόχρωση,πχ. γιατι δεν είναι καλή η φωτο,τότε 1870.
Τα παραπάνω ασφαλώς και σε συνδυασμό της προέλευσης στα χέρια σου του γραμματοσήμου,πάντα παίζει ρόλο να ξέρουμε πως ήρθε στη κατοχή μας....

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Α,και το φρύδι ,πολυ σημαντικό,μόνο σε εκτυπώσεις σκληρής μεθόδου βγαίνει έτσι[δοκίμια,παρίσι ,κακέκτυπη, και 1870],άρα x στη επιμελλημένη.

Theosal

Theosal

Mercury έγραψε:Συμπερασματικά
Εννοείτε πως το γραμματόσημό σου είναι φοβερη περίπτωση μελέτης,και μόνο το ότι έχω ασχοληθει μια ώρα και κάτι για αυτο κάτι σημαίνει !
Το κλειδι αναγνωρισης ειναι οι γραμμές σκίασης μάγουλο και σβέρκο τίποτα άλλο.Αυτες τις γραμμές τις συναντας μόνο στα δοκίμια,στα παρισινά και στα 1870 πουθενα αλλού!
Το δικό σου λόγω απόχρωσης τείνω να καταλήξω στη πρώτη περίπτωση και να αναθεωρήσω [λίγότερο] την χθεσινή μου άποψη για 1870.Αν παραβλέψω την απόχρωση,πχ. γιατι δεν είναι καλή η φωτο,τότε 1870.
Τα παραπάνω ασφαλώς και σε συνδυασμό της προέλευσης στα χέρια σου του γραμματοσήμου,πάντα παίζει ρόλο να ξέρουμε πως ήρθε στη κατοχή μας....

Μεγάλη τιμή για μένα που ασχολείσαι τόσο πολύ με τις χαζομάρες μου (χωρίς υπαινιγμό ειρωνίας στα γραφόμενά μου)....!!!! Υποκλίνομαι sir!!!!

Μπορεί να είναι και παρισινό πάντως, γιατί βλέποντας την οπίσθια όψη, και ενώ ο πωλητής το έχει ως καλέκτυπο, είναι αναγραμμένο Vl. 1d ή (c) ... Δεν μπορώ να αποφασίσω, αν και το καπάρωσα για να το πάρω (€30) ....

Και όταν κατέβω Αθήνα, προς το τέλος του μήνα, θα σου το φέρω να το δεις .... [θα συνεννοηθούμε για το πότε και πως]

Theosal

Theosal

Λοιπόν θα προσπαθήσω να παραθέσω καλύτερες φωτο, αν και δεν είμαι σίγουρος και θα κάνω κάποια σχόλια επίσης με την σειρά μου
Λεπτομέρεια 1: Τα γένια στην παρειά και το φρύδι [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Λεπτομέρεια 2: Ο σβέρκος με τις γραμμές σκίασης και το "περίγραμμά τους" [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Λεπτομέρεια 3: Το κάτω δεξί ανθέμιο και η άσχημη αποτύπωσή του (σχεδόν broken) [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Λεπτομέρεια 4: Οι γωνίες φαίνονται αρκετά "λευκάζουσες" (αν και δεν είναι) [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Φεύγουμε για την έκθεση σε λίγο,θα το δω αύριο με την ησυχία μου,έχω ενστάσεις για Παρίσι....

Theosal

Theosal

Καλώς να σου πάει η έκθεση και να χαρείς την παρουσία σου εκεί!!!!!

Και εγώ έχω ενστάσεις για το Παρίσι .... απλά το αναφέρω επειδή το γράφει στην πίσω όψη!!!

Theosal

Theosal

Να και το νέο μου απόκτημα .... ακόμη ζεστό από δημοπρασία....

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Λοιπόν
έχοντας ακόμα νωπή της συζήτηση για το γραμματόσημό σου,με ένα απο τους μεγαλύτερους σύγχρονούς ερευνητές της ΜΚΕ,το βιβλίο του το έχω αναδείξει σε άλλο τόπικ,του Στ.Καλλιγά,μου είπε τα εξής:
το παραπάνω γραμμ.το κατατάσει στα παρισινά !!
δέχετε έτσι ότι υπάρχει και κακέκτυπο τράβηγμα πάνω σε αυτά[μέχρι τώρα γνωστο κακέκτυπο παρισινό ήταν το 20λ] και στη ένστασή μου για την απόχρωση ,θεωρεί ότι υπάρχει και μπιστρ απόχρωση.
Ομως,
η γνώμη του είναι να μη το αγοράσεις καθώς δεν σκέκεται ούτε σαν γραμματόσημο μελέτης,λόγω χρημάτων ασφαλώς[υποθέτω πως αν έκανε 3-5 ευρώ οκ!]
Αυτα λοιπόν,καλές οι ενστάσεις μας αλλά όταν τα λεει αυτα άνθρωπος,βραβευμένος με τα μεγαλύτερα βραβεία και που απο τα χέρια του και γενικά έχουν περάσει εκατοντάδες μονόλεπτα,ε,νομίζω ότι περισσεύουν... Smile

Theosal

Theosal

Ευχαριστώ πολυ Πάνο.
Θα προσπαθησω να το αποποιηθώ και να ψάξω για κατι καλυτερο

Varg83

Varg83

Μπράβο Πάνο για την κίνησή σου. Μέσα και από τέτοιες περιπτώσεις φαίνεται η ανάγκη για ''ξαναγράψιμμο'' της Μελέτης...

117Ερωτήματα/κατατάξεις γραμμ./θέματα γενικού ενδιαφέροντος,πάνω στις ΜΚΕ. - Σελίδα 6 Empty για μεταφορα Κυρ Οκτ 29, 2017 7:19 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Επανερχόμενος στους παραπάνω φάκελλους του φίλου theosal έχω να παρατηρήσω,άψογα,ειδικα το πρώτο που είναι εκδόσεως 1865.μπλε-γκρι,με λίγο οξειδωμένες γωνίες,και ασφαλώς ,αν και δεν φαίνεται,βοηθάει η  υποσημείωση,με σφάλμα σπασμένο κύκλο.
Το άλλο παρα πολυ καλά περιθώρια για επι φακέλλου,συνεχόμενων κατα πάσα πιθανότητα και αυτό.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Την χθεσινή μέρα στη έκθεση,πηγαίνωντας απο τις 10'10 είχα σκοπό τουλάχιστον για μια ώρα να δω άνετα τα εκθέματα...πράγμα που δεν κατέστει δυνατο καθώς ή όσμωση με τους ''γίγαντες'' του ελλ.φιλοτελισμού,διαφόρων πεδίων,όχι μόνο της ΜΚΕ,αλλά φυσικά και η γνωριμία με τους νέους φίλους μας,δεν κατέστει δυνατο να δω παραπάνω καλά παραπάνω απο ένα έκθεμα,ολιστικά,αλλά και με βοήθεια σε απορίες του μεγάλου συλλέκτη,γιστρού Μυλωνάκη,αυτο της Κρήτης.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Στο επιπέδου μεγάλου χρυσου σε διεθνή έκθεση έκθεμα,μέσα στα πολλά στοιχεία ταχ.ιστορίας του νησιού είχε ένα που ασφαλώς κέντρισε το ενδιαφέρον μου:

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Εχοντας στο αρχείο μου μεγάλο όγκο υλικού,απο δημοπρασίες,μελέτες κ.α της τελευταίας 25ετίας σχεδόν,αυτο το φάκελλο δεν τον ειχα ξανασυναντήσει.
Τι να περιγράψουμε για την σπουδαιότητά του,ένα πραγματικό unique κομμάτι !
Παραθέτω και τα γραμματόσημα,οι φωτο έτσι και αλλίως δεν βγαίνουν καλές,θα δοκιμάσω και αυριο το βράδυ,γιατι τα πολυς καλής κατασκευής πλαίσια αντανακλούν το φως και έτσι δεν βγαίνουν καθαρα οι φωτο...:

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 6 από 50]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 5, 6, 7 ... 28 ... 50  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης