Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ερωτήματα/κατατάξεις γραμμ./θέματα γενικού ενδιαφέροντος,πάνω στις ΜΚΕ.

+22
Takis
salonico
costasirun
dimitris1969
Παναγιώτης Ρασσιάς
Elboiteu
Γεωργία Μπάλτσου
heretic77
USGreek
Νίκος Καρνιαουτάκης
νικος
stelios proedrou
Midili
SHH_Egeo
trifonas
Panos stamp
Νίκος Βαρουξής
Admin
heraldic40
Valeroi
Theosal
Varg83
26 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3 ... 25 ... 50  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 50]

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ξεφυλλίζοντας κατάλογο δημοπρασίας γνωστού οίκου,μου κίνησε το ενδιαφέρον το παρακάτω λοτ:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

,και αιτία η πολύ χαμηλή τιμή του,απο τη στιγμή του ο γνωστος expert το πιστοποίησε,πληρώνοντας ο κάτοχος κάποια αντίστοιχα χρήματα τότε ,των 50ευρώ που έχει ένα πιστοποιητικό σήμερα{ίσως τότε να ήταν πιο ακριβά,και 20000.δρχ]
Βλέπουμε λοιπόν, μια αναδιπλούμενη επιστολή,σε κοινό προορισμό,με ''εύκολο'' γραμμ.τρία μικρα συμμετρικά,ένα μεγάλο περιθώριο,σε πολύ καλη κατασταση γενικώς,στη τιμή του,αυτη τη εποχή,χωρις να προσμετράται καθόλου η πιστοποίηση....

Varg83

Varg83

Μεγάλη κουβέντα η κατανόηση των τιμών από τους εμπόρους... Το ιστορικό δημοπρασιών του συγκεκριμένου οίκου, που σημειωτέον είναι εύκολα προσβάσιμο από την επιλογή ''Advanced Lot Search'', θα σου θυμίσει τις τιμές σε αρκετά δύσκολα γραμματόσημα πριν από 10 πχ χρόνια πως ήταν πολύ κάτω από τις σημερινές και μάλιστα σε περίοδο πριν την κρίση. Σίγουρα πρωτού βγάζουμε ''αφορισμούς'' θα πρέπει να βλέπουμε όλους τους παράγοντες που συμβάλουν στη διαμόρφωση των τιμών.

Τώρα για τη συγκεκριμένη περίπτωση, πιθανολογώ πως αφού πρόκειται, όπως είπε ο Mercury, για ''κοινό'' προορισμό, με εύκολο γραμματόσημο το οποίο λόγω των περιθωρίων δεν πιάνει και την τιμή στο 100% η πιστοποίηση να μην προσφέρει κάτι παραπάνω. Ίσως το 2000 να είχε κάποια αξία αλλά αυτό ήταν πριν 17 χρόνια, άρα θα πρέπει να κρίνουμε οικονομικά την τότε εποχή με την τωρινή και βέβαια σε επίπεδο συλλεκτικό το τότε με το τώρα (μελετητική πρόοδος, πόσα τέτοια αντικείμενα έχουν εμφανιστεί από τότε, κλπ).

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Θέλοντας αυτο το τοπικ να γίνει ένας χώρος παρουσίασης θεμάτων που δεν είναι απαραίτητο να δημιουργούνται νέα τόπικ γι'αυτά,καθώς αυτο θα οδηγούσε σε ένα πολυκερματισμό των γνώσεων,παραθέτω εδώ ένα πολυ ενδιαφέρον απόσπασμα απο Φιλοτέλεια του 1985.
Εχουμε συνόψιση της μελέτης του Ελβετου συλλέτη Bogli,πάνω στα 20λ άνευ ΑΕ:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

,να σημειώσουμε εδώ ότι είναι απόψεις του 1984,πράγμα που σημαίνει στις μέρες μας τα στοιχεία μπορει να έχουν αλλάξει,μη ξεχνάμε και τις εκποιήσεις των μεγάλων συλλογών,Μαυρίδη και Ζαχαριάδη τη δεκαετία του 2000



Έχει επεξεργασθεί από τον/την Mercury στις Πεμ Αυγ 31, 2017 12:18 pm, 1 φορά

Theosal

Theosal

Το άρθρο που παρατίθεται μάλλον έχει ένα λαθάκι -ΟΑριθμός των γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν κατά ταχυδρομικό γραφείο είναι:..... Και αναρωτιέμαι..... είναι δυνατόν να κυκλοφόρησαν από την Αθήνα μόνον 57 20λεπτα;;;; Και τα υπολοιπα της πλάακας που πήγαν;; Μοιράστηκαν στα άλλα γραφεία ανά την τότε Ελλάδα, με ένα 1 ή 2 κομμάτια κατά περίπτωση;; Το λάθος που έλεγα.... Ο συντάξας το άρθρο έκανε ένα κλασικό γραφικό λάθος... χρησιμοποίησε λάθος λέξεις, ενώ μέχρι πριν το πήγαινε πολυ καλα!!!! Ετσι μια παρατηρήσεις, ειδάλλως θαυμάζω αυτήν την υπέροχη συλλογή που αποδομήθηκε!!!! Είδες varg83 τι έχασες;;;

Varg83

Varg83

Ισχύει αυτό που λέει ο Theosal. Θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει την φράση ''Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί ανά ταχυδρομικό γραφείο οι παρακάτω ποσότητες γραμματοσήμων.....''. Η έννοια της επιμέλειας ενός βιβλίου ή μελέτης στο χώρο του φιλοτελισμού είναι λίγο ''πίσω''... Και αυτό φαίνεται και σε σύγχρονα βιβλία που παρουσιάζουν παρόμοια λάθη ή συγχύσεις.

Theosal

Theosal

"Ο αριθμός των γραμματοσήμων που κυκλοφόρησαν κατά ταχυδρομικό γραφείο είναι:". Αυτή η φράση θα έπρεπε να είναι ως ακολούθως:
Στην συλλογή Bogli, εκτός των προαναφερθέντων, υπήρχαν ανά ταχυδρομικό γραφείο οι κάτωθι ποσότητες:

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Κύριοι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι....
Ο συλlέκτης και μελετητής Bogli,συγγραφή μελέτης έκανε,δεν ήταν δικά του τα 107 γραμμ.!!
Συγκέντωσε το υλικό απο διάφορες πηγές ,όπως συλλογές φιλοτελιστών,καταλόγους δημοπρασιών,παλαιότερες μελέτες και βιβλία,και έτσι ταυτοποίησε τα παραπάνω στοιχεία.
Τώρα οι αριθμοί που παραθέτει είναι απο τα γραμματόσημα που έχουν βρεθει μέχρι τώρα...τα υπόλοιπα,όπως και 136 Σολφερίνο[?] κάπου χάθηκαν ανα τους αιώνες...
Τώρα όσο αφορά την διατύπωση,υπο το πρίσμα αυτων που γράφω παραπάνω είναι σωστή,ίσως με αντικατάσταση της λέξης''κυκλοφόρησαν'' με την ''ανευρέθηκαν''
Και εδώ έρχετε μια ενδιαφέρον σκέψη του πόσα φύλλα με 20λ άνευ ΑΕ κυκλοφόρησαν.Η λογική λέει πως όσα αποτυπώματα σφραγίδων ταχ.γραφείων βρέθηκαν,με μικρές απόκλίσεις.π.χ. αποστολέας ταχυδρομεί επιστολή απο Καλαμάτα και κολλάει γραμμ.που είχε μαζί του απο την Αθήνα.
Μη ξεχνάμε εδώ και την σειρά κυκλοφορίας των γραμμ.:
παρισινά
κακέκτυπα με ΑΕ
20λ άνευ ΑΕ
κτλ...
...και αυτο γιατί λόγω της τεράστιας ζήτησης η γενικη διεύθυνση των ταχυδρομείων έθεσε προς χρήση και αυτα τα φύλλα,ενω αρχικά ήταν δοκίμια σαν αντικείμενα,εκτύπωσης και εξοικείωσης των τεχνικών.

Theosal

Theosal

Συγγνώμη κύριέ μου για το λάθος μου .... Δεν τον ήξερα τον κύριο, αλλά εντάξει τώρα τον έμαθα!!!! Shocked  Shocked  Shocked

Αλλά, από την άλλη, τι έγινε;;; Τυπώθηκε ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΝ μία πλάκα αυτών των 20λ;;; (Απ' όσο γνωρίζω από φίλο μου τυπογράφο στη Δράμα, τον οποίο βοήθησα κατά καιρούς, ΠΟΤΕ δεν έκανε μόνον ένα δοκίμιο γιατί πάντα θα έβρισκε ένα μικρό λαθάκι!!!!) Μάλλον όχι, και αφού υπήρχε τόσο μεγάλη ζήτηση έβγαλαν όλες τις δοκιμαστικές πλάκες στην φόρα... Πόσες ήταν, δεν θα το μάθουμε ποτέ(ς).

Εκτός και αν οι περισσότερες καταστράφηκαν μετά την εκτύπωσή τους και από όλες αυτές ξέμεινε μία-δύο και αυτές χρησιμοποιήθηκαν. Όλα αυτά πάντα υποθετικά. Όπως και η ιστοριούλα με τον ερχομό των Γερμανών ειδικών στην εκτύπωση της σειράς των special 1870!!! Διδακτική ιστοριούλα...

Αλλά εγώ πάλι μπορώ να διαφωνήσω με όλην αυτήν την ιστορία της μίας πλάκας των χωρίς ΑΕ 20λ, όπως και πως έγινε να τυπωθεί μόνον μία πλάκα ΣΟΛΦΕΡΙΝ-άκια... όταν η παραγωγή γινόταν μαζικά!!!

Δεν ξέρω τροφή για σκέψη

Varg83

Varg83

Μπαίνουν 2 διαφορετικά πράγματα επί τάπητος που καλό είναι να διευκρινιστούν.

Το ένα είναι οι διατυπώσεις όπως αυτό που ανέφερε ο Theosal και εγώ παραπάνω για τη σωστή χρήση λέξεων. Εγώ απλά το επέκτεινα λίγο παραπάνω και αναφέρθηκα στην επιμέλεια των βιβλίων που αναφέρονται στο χόμπι μας η οποία είναι συνήθως λίγο πρόχειρη.

Το άλλο όμως που αναφέρει ο Theosal σχετικά με το πόσα φύλλα εκτυπώθηκαν είναι άλλο πράγμα. Προσωπικά πιστεύω πως είναι δύσκολο (δεν το αποκλείω) να μάθουμε τι ακριβώς γινότανε εκτός και αν βρεθούν τίποτα αρχεία από τους υπεύθυνους τα οποία ίσως υπάρχουν μιας και υπήρχε έλεγχος για τις ποσότητες προς αποφυγήν δυσάρεστων συμβάντων... Και δε νομίζω πως είναι το βασικό στη μελέτη των ΜΚΕ.

Ως προς την ιστορία με τους Γερμανούς το 1870 δεν την έχω κατά νου οπότε Theosal τον δρόμο τον ξέρεις... NEWTOPIC και τα υπόλοιπα παίρνουν το δρόμο τους!!

Theosal

Theosal

Μια πιθανή ερμηνεία των εκδόσεων Jc, K και των 20 Λεπτών, από το άρθρο “Issue Jc of the 20 Lepta Revisited” του Louis Basel
Με σκοπό να ερμηνεύσω πως εμφανίστηκαν 3 συνεχείς εκτυπώσεις 20λεπτων, ας φανταστούμε μερικές εικονικές συζητήσεις που έλαβαν χώρο στον Κρατικό Τυπογραφείο των Αθηνών κατά την περίοδο 1869 έως 1871. Τα φανταστικά γεγονότα που περιγράφονται παρακάτω πιθανώς διακόπηκαν από την εκτύπωση τραπεζογραμματίων, βασιλικών διαταγμάτων και άλλων κυβερνητικών εγγράφων, γεγονότα που ρίχνουν ίσως φως στην μακρά περίοδο μεταξύ των θεωρούμενων ημερομηνιών αυτών των εκτυπώσεων.
Δύο τυπογράφοι, ο Δημήτρης και ο Θανάσης μόλις έχουν τελειώσει την εκτύπωση των 10λεπτων των καθαρισμένων πλακών (Gb) και υπάρχει ανάγκη περισσοτέρων 20λεπτων. Οι τυπογράφοι έχουν αρχίσει να τυπώνουν τα 20λεπτα (Jc), αλλά, πριν καλά-καλά ολοκληρώσουν την στοιχειοθέτηση, παρατηρούν πόσο πολλά (46)[1]  ανεστραμμένα “0” υπάρχουν στην ολοκληρωμένη στοιχειοθέτηση και εκτύπωση (Gb) των 10λεπτων και αμέσως προχωρούν στην διόρθωση του προσανατολισμού τους και ταυτόχρονα αντικαθιστούν το “1” με το “2”. Για αυτά τα νέα 20λεπτα (Jc), χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο με εκείνη που χρησιμοποίησαν στις καθαρισμένες πλάκες των 10 και 20 λεπτών. Κατ’ αυτήν την μέθοδο εκτύπωσης χρησιμοποιούσαν μερικά φύλλα χαρτιού (επονομαζόμενα packing[2]  or blanket[3, 4]) στην πίσω πλευρά του φύλλου που εκτυπώνεται με αποτέλεσμα όμορφη εκτύπωση της πρόσθιας πλευράς του γραμματοσήμου. Αφού άρχισαν να τυπώνουν τα 20λεπτα της εκτύπωσης (Jc), έφτασε ο Διευθυντής του Τυπογραφείου και τους λέει.
Διευθυντής: Γεια σας παιδιά, μόλις παραλάβαμε την νέα τυπογραφική πρέσσα από την Γερμανία μαζί με κάποιους Γερμανούς τυπογράφους για να σας δείξουν πως λειτουργεί η νέα πρέσσα. Να σας παρουσιάσω τον Fritz και τον Manfred που είναι έμπειροι τυπογράφοι από την Γερμανία.
Δημήτρης ψιθυρίζει στον Θανάση: Μόλις μάθαμε πώς να τυπώνουμε όμορφα γραμματόσημα με την παλιά μας πρέσσα, αυτά τα ανόητα τα αφεντικά πρέπει να τα καταστρέψουν όλα με μια καλά νέα μηχανή.
Θανάσης: Ναι, και δες αυτούς τους ξένους. Θεωρούν ότι μπορούν να μας διδάξουν πώς να τυπώσουμε γραμματόσημα…
Διευθυντής: Παρεμπιμπτόντως, αυτοί οι Γερμανοί λένε ότι θα τυπώσουν γραμματόσημα ακριβώς όπως τύπωναν στο Παρίσι το 1861. Θυμάστε εκείνα τα όμορφα κομμάτια που μας έστειλαν οι Γάλλοι;
Δημήτρης ψιθυρίζει στον Θανάση: Ναι, αλλά θυμήσου ότι όταν προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις γαλλικές μεθόδους, με εκείνα τα κομμένα, με τρελό τρόπο, φύλλα (découpages) και πόσο άσχημα έδειχναν τα γραμματόσημα με εκείνα τα λευκά “νέφη” περιμετρικά των κεφαλιών;;
Θανάσης στον Δημήτρη: Και θυμήσου πόσο χρόνο μας πήρε να κόψουμε εκείνα τα μικρά τμήματα σε κάθε γραμματόσημο; Σχεδόν τυφλώθηκα από τις πολλές ώρες εργασίας με εκείνο το κοφτερό μαχαίρι και είδες τα άσχημα αποτελέσματα. Αυτοί οι ξένοι νομίζουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα…
Fritz προς τους Θανάση και Δημήτρη: Συνάδελφοι τυπογράφοι, έτσι θέλουμε να ετοιμάσουμε την εκτύπωση. Αρχικά τυπώστε 5 φύλλα γραμματοσήμων με τον κανονικό τρόπο. Στη συνέχεια πάρτε το πρώτο φύλλο και χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαίρι, κόψτε από κάθε γραμματόσημο τμήματα του σχεδίου όπως σας δείχνω εδώ. Μετά, στο δεύτερο φύλλο, κόψτε μικρότερα τμήματα από κάθε σχέδιο. Στο τρίτο και τα υπόλοιπα φύλλα, κόψτε όλο και μικρότερα τμήματα των σχεδίων. Όταν τελειώσετε, κολλήστε τα φύλλα μεταξύ τους, αλλά πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί ώστε να τοποθετήσετε έτσι τα φύλλα ώστε κάθε γραμματόσημο να βρίσκεται ακριβώς πάνω από κάθε γραμματόσημο του άλλου φύλλου…
Δημήτρης ψιθυρίζει στον Θανάση: Αυτός ο ξένος είναι τρελλός. Το δοκιμάσαμε πίσω στο 1861 και αποτύχαμε τελείως. Θεωρούν ότι μπορούν να τα καταφέρουν καλύτερα. Ας τους πούμε ότι δεν καταλαβαίνουμε πώς να το κάνουμε και να τους ζητήσουμε να μας δείξουν πως γίνεται…
Θανάσης ψιθυρίζει στον Δημήτρη: Καλά λοιπόν, πες τους το….
Δημήτρης στον Fritz: Κύριε, δεν νομίζω να καταλαβαίνω πως θα πρέπει να γίνει όλη αυτή δουλειά με τα κοψίματα. Μπορείτε να μας δείξετε;..
Fritz στον Manfred στα γερμανικά: Αυτοί οι άχρηστοι οι Έλληνες τυπογράφοι δεν καταλαβαίνουν μερικές απλές οδηγίες. Ας τους δείξουμε πόσο καλοί είμαστε εμείς οι Γερμνοί τυπογράφοι…
Οι Fritz και Manfred συνεχίζουν να δείχνουν πως γίνονται οι κοπές των τμημάτων των φύλλων στους Έλληνες τυπογράφων που παρακολουθούν. Ο Δημήτρης και ο Θανάσης συνεχίζουν να λένε ότι δεν καταλαβαίνουν πώς να κάνουν αυτήν την δουλειά που οι Γερμανοί ολοκλήρωσαν με τα κοψίματα και το κόλλημα των φύλλων. Λέει ο Fritz: Ναι, εντάξει, αηδιασμένος, και συνεχίζουν τη δουλειά τους για να τελειώσουν με την προετοιμασία των découpages.
Fritz στους Δημήτρη και Θανάση: Φίλοι δείτε, τώρα θα πρέπει να τακτοποιήσετε έτσι τα κομμένα φύλλα ώστε να ταιριάζουν το ένα πάνω από το άλλο στο clichés κάθε εκτυπώσιμου φύλλου και καθώς τα συσφίγγετε μεταξύ τους, τοποθετήστε ένα φύλλο προς εκτύπωση πάνω από την πλάκα για να εκτυπωθεί ….
Δημήτρης: Κύριε, δεν είμαστε σίγουροι ότι καταλάβαμε, γιατί δεν μας δείχνετε πώς να το κάνουμε;..
Fritz: Καλά λοιπόν…
Οι Fritz και Manfred συνεχίζουν με την εκτύπωση μερικών φύλλων 20λεπτων (έκδοση K) και πρόσεξαν ότι φαίνονται άσχημα. Τότε επαναπροσδιορίζουν το decoupage, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι και καλύτερα από πριν.
Fritz στους Δημήτρη και Θανάση: Φίλοι τυπογράφοι, είναι ώρα για το δείπνο μας. Φέραμε μερικά knackwurst και μπύρα και πρέπει να φάμε τώρα. Εσείς συνεχίστε με την εκτύπωση όπως ακριβώς σας δείξαμε…
Οι Γερμανοί τυπογράφοι φεύγουν από το τυπογραφείο.
Δημήτρης στον Θανάση: Δες τα άσχημα γραμματόσημα που μόλις εκτύπωσαν. Φαίνονται χειρότερα από εκείνα που εκτυπώσαμε εμείς το 1861.
Θανάσης: Πρέπει να τυπώσουμε άλλα 100 φύλλα. Ας τελειώνουμε τη δουλειά και, αν παραπονεθεί το αφεντικό, θα του πούμε ότι έτσι μας είπαν οι Γερμανοί να προχωρήσουμε …
Δημήτρης: Καλή ιδέα!
Ο Διευθυντής επιστρέφει στο τυπογραφείο και βλέπει τα γραμματόσημα που μόλις τυπώθηκαν και λέει θυμωμένα: ΤΙ είδους σκουπίδια είναι αυτά;! Τι συμβαίνει με σας παιδιά; Θα σας απολύσω και τους δύο και θα προσλάβω νέους τυπογράφους αν δεν προσπαθησετε περισσότερο. Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι από την Θεσσαλονίκη, την Σπάρτη και την Κόρινθο διαμαρτύρονται για την απουσία 20λεπτων. Πουλάνε 10λεπτα έναντι και σύντομα θα εκλείψουν και αυτά. Κουνηθείτε και εκτυπώστε μερικά αξιοπρεπεή γραμματόσημα. Τώρα θα πρέπει να τους στείλω αυτά τα άθλια 20λεπτα και, όταν θα παραπονεθούν εκείνοι οι υπάλληλοι, ο ανώτερός μου θα με επιπλήξει.
Οι Δημήτρης και Θανάσης μαζί: Κύριε, μην κατηγορείς εμάς! Εκτυπώσαμε αυτά τα γραμματόσημα ακριβώς όπως μας έδειξαν οι Fritz και Manfred. Στην αλήθεια, δες τα πρώτα καμιά δωδεκαριά φύλλα που εκτύπωσαν και οι ίδιοι. Φταίει αυτό το χαζό decoupage. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην παλιά μέθοδο που χρησιμοποιούμε τα τελευταία χρόνια…
Διευθυντής: Καλά. Θα πω στους Fritz και Manfred ότι δεν τους χρειαζόμαστε άλλο πια. Εσείς επιστρέψτε στην παλιά τυπογραφική μέθοδο, αλλά δεν θέλω άλλα από αυτά τα λευκάζοντα τεταρτημόρια και τις κοντές γραμμές σκίασης των παρειών. Καταλάβατε; Όχι πια σκουπίδια!..
Οι Δημήτρης και Θανάσης μαζί: Μάλιστα κύριε! Θα  τα φτιάξουμε σωστά, κύριε!..
Δημήτρης στον Θανάση: Ας μην κάνουμε κανένα λάθος πάλι! Ας χρησιμοποιήσουμε μια τσόχα πάνω από το φύλλο εκτύπωσης. Αυτό θα μας δώσει μερικά όμορφα σκληρά αποτελέσματα χωρίς τον κίνδυνο να πάρουμε κάποια άσχημη εκτύπωση που θα είναι πολύ άτονη και θα μας δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα με το αφεντικό …
Θανάσης: Καλή ιδέα!
Οι Δημήτρης και Θανάσης συνέχισαν να τυπώνουν περισσότερα 20λεπτα με την χρήση της τσόχας δημιουργώντας την έκδοση La.
Το αφεντικό έρχεται, εξετάζει τα νεά φύλλα και λέει: Πολύ καλή δουλειά παιδιά! Πάμε στην ταβέρνα της γωνίας να πιούμε κανένα ουζάκι!
Δημήτρης στον Θανάση: Είμαστε υπέροχοι!...

Συμπέρασμα
Αυτή είναι μια πιθανή ερμηνεία πως δημιουργήθηκαν οι τρεις συνεχόμενες εκδόσεις 20λεπτων χωρίς ενδιάμεσες διαφορετικές εκτυπώσεις αξιών. Στην πραγματικότητα, αυτές οι εμφανείς τρεις εκδόσεις είναι μία έκδοση με διαφορετική μέθοδο (σκληρή ή μαλακή) για κάθε υποέκδοση. Θα μπορούσαν να δηλωθούν ως “Ka, Kb και Kc”. Η κανονική έκδοση Jc διακόπηκε με την είσοδο της νέας τυπογραφικής πρέσσας και την χρήση των decoupage, δημιουργώντας την έκδοση K. Αυτή η μέθοδος, με τη σειρά της, διακόπηκε λόγω των άσχημων αποτελεσμάτων και επαναχρησιμοποιήθηκε η γνωστή μέθοδος με την τσόχα για την δημιουργία της έκδοσης La.
Έτσι, κατά την γνώμη μου (Louis Basel), η έκδοση Jc των καθαρισμένων πλακών των 20λεπτων υπάρχει πραγματικά.


[1] Coundouros, J. G., The Control Numbers and the Classification of the Stamps of the Large Hermes heads, Vlastos Philatelic Center, Athens, 2000, σ. 91.
[2] Williams, L. N. and M., Fundamentals of Philately, Maple Press Company, 1971, U. S. A., σ. 423.
[3] Williams, op. cit., σ. 438
[4] Constantinides, T. (Ed.), Etude sur les timbres de Grèce, Hellenic Philotelic Society, Athens, 1933, σ. 73. Μετάφραση και έκδοση στα αγγλικά από τον L. Basel, A Study of the Stamps of Greece, Stamford, CT, USA, 1978, σ. 25.


(ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ. ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΑΘΗ Ή ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΤΕ!!! Μετάφραση στο πόδι, γιατι το κείμενο κανονικά το μετέφρασα παλαιότερα, αλλα δεν το έβρισκα, όποτε.....



Έχει επεξεργασθεί από τον/την Theosal στις Πεμ Σεπ 14, 2017 9:31 am, 1 φορά

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Φίλε varg
Χωρις να θέλω να φανώ το πνεύμα αντιλογίας,[Cool]καλό είναι να διευκρινίζουμε και την χρονική ανοφορά,πριν απο πέντε.δέκα,ογδονταπέντε χρόνια, σε σχέση με έκδοση μιας μελέτης, μικρής έκτασης δημοσιευμένης στο φιλοτελικό τύπο ή ακόμα και μιας μεγαλύτερης υπο μορφή βιβλίου-σχόλιο πάνω στο ''πρόχειρη'', στα πάνω απο 10 φιλοτελικά βιβλία μελέτες και στα αναρίθμητα άρθρα φιλοτελικού περιεχομένου,δημοσιευμένα στη Φιλοτέλεια,αλλά και σε άλλα φιλοτ.περιοδίκά[Ηχώ,Λέσβος κ.α.] που έχω διαβάσει,δεν έχω την αίσθηση της ελλιπούς επιμέλειας,ίσα,ίσα η φιλοτελική πραγματεία στη χώρα μας είναι σε υψηλότατο επίπεδο.

Αγαπητέ μου theosal
Καλο είναι να διευκρινίσουμε πως άλλο πλάκα εκύπωσης άλλο φύλλο γραμματοσήμων.
Ετσι  έχουμε,πλάκα εκτύπωσης,κατασκευασμένη απο Barre,σύνολο 9 μοναδικές,για τις αντίστοιχες αξίες των 1,2,5,10,20,30,40,60,80 λεπτών

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

φύλλο 150 γραμμ.,έκδοσης 1880-86,το αποτέλεσμα της εκτύπωσης,σε απροσδιόριστους[σίγουρα πολλές χιλιάδες]  αριθμούς φύλλων στα 25 χρόνια χρήσης των πλακών των ΜΚΕ.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Τα φύλλα 20λ άνευ ΑΕ πρέπει να είναι τουλάχιστον 5x2,τα γραφεία που διάθεσαν ψαθωτα και συνεχόμενα,συν 2 των άλλων δύο γραφείων.Σίγουρα απο το 1861[Τέλη Νοέμβρη] που πρωτοκυκλοφόρησαν ,και ύστερα απο όλα όσα πέρασε η χώρα μας θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και τουλάχιστον άλλα 10 φύλλα και των δύο εκτυπώσεων,,σίγουρα στην Αθήνα θα κυκλοφόρησαν παραπάνω απο τα δύο φύλλα ,τα απροσδιόριστα γραφεία που γράφει ο Bogli,και ασφαλώς την καταστροφή τους στο πέρασμα των αιώνων.
Ο όρος ''δοκίμια'' που χρησιμοποίησα αποδίδετε απο τους σύγχρονους μελετητές της ΜΚΕ,καθώς ο πολύ μικρος αριθμός των γραμμ.,η κακοτεχνία τους,η έλλειψη ΑΕ,ήταν για φύλαγμα στην αποθήκη σφραγιστού χάρτου,όπως και έγινε,αλλά ένεκα των μεγάλων αναγκών για γραμμ.βγήκαν και αυτα προς χρήση

Για τα Σολφερίνο εικάζετε πως ήταν δύο τα φύλλα και όχι ένα,είναι σε στάδιο μελέτης.

Για την έκδοση 1870,η ιστοριογραφία είναι σαφης,σε περίπτωση που κάτι άλλο έχει συμβει θα ήταν πολύ καλό να το συζητήσουμε,ίσως και σε ένα νέο τόπικ,γιατι όχι ?
Υλικό υπάρχει,και απο τις συλλογές μας,αλλά το κυριότερο απο τους πολλούς κατάλογους δημοπρασιών που υπάρχουν,με άριστες φωτογραφίες των γραμματοσήμων και των επιστολών

Valeroi

Valeroi

Theosal καλως ήρθες και απο μένα στην παρέα μας, έλειπα κανα μήνα τώρα και βλέπω νέα πρόσωπα!

Τολμώ να πω οτι ήταν τόσο γλαφυρή η περιγραφή που μόλις τελείωσα το κείμενο νόμιζα οτι το δωμάτιο μύριζε μελάνι  Razz

http://philatelious.wordpress.com

Theosal

Theosal

Φιλε Mercury απ' οτι είδες η μετάφραση ήταν του ποδαριού και δεν κοίταξα την σωστή ορολογία. Όσο για το κείμενο ειναι παλιο και δείχνει γλαφυρά τι θα μπορούσε να συμβαίνει μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών και της σύγκρουσης μεταξύ τους. Και φυσικά δεν ειναι ετσι αφου υπήρξαν και 1λεπτα και 20λεπτα...

Theosal

Theosal

Valeroi χαίρομαι που σας βρισκω επίσης.

Varg83

Varg83

Φίλε Mercury για να διαλύσω την όποια παρεξήγηση με τον όρο επιμέλεια δεν αναφέρομαι στο σύνολο της παρουσίασης ενός βιβλίου, μελέτης, άρθρου κλπ. αλλά στο κομμάτι της γλωσσικής επιμέλειας. Σαφώς και δεν μπορείς να έχεις τις ίδιες απαιτήσεις από ένα άρθρο και μια μελέτη αλλά πόσο μάλλον όταν τέτοιες εκδόσεις συνήθως είναι σε πολύ μικρό τιράζ και με επίπονη προσπάθεια από την πλευρά του δημιουργού. Η γλωσσική επιμέλεια όμως είναι δουλειά του ''επιμελητή ύλης'' όπως ονομάζετε στην εκδοτική ορολογία και βέβαια του τυπογραφείου που όντως μπορούν να γίνονται λάθη αλλά ο προηγούμενος πρέπει να τα επισημάνει και να τα διορθώνει. 

Εννοείται πως η βιβλιογραφία είναι πλούσια (αν και έχω αναφερθεί σε άλλο ποστ για το τι θα πρέπει να γίνει από δω και πέρα στο πεδίο των ΜΚΕ) και αξιόλογη και τα γλωσσικά ή τυπογραφικά λάθη που υπάρχουν δεν μειώνουν τη γνωστική τους αξία ούτε στο ελάχιστο, αυτό δε μπαίνει προς συζήτηση. Τα υπόλοιπα σε π.μ. Laughing

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Ενας εξαιρετικός λαχνός σε σχετικά καλή τιμή?

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Να αναφέρω εδώ οτι παραλήπτες δικηγόροι στη Σπάρτη έχουν ανευρεθεί και σε επιστολές που διασώζονται με μΚΕ
Οι Δικηγόροι πιθανόν λόγω υψηλού μορφωτικού επιπέδου και λογικά μεγάλης οικονομικής επιφάνειας υπήρξαν και υπάρχουν ως σοβαροί συλλέκτες.Η Σπάρτη δε είχε αρκετούς εξ αυτών.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

τσακ!:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Bravo έχεις καλό αρχείο Cool
Με τις τιμές ο συγκεκριμένος δημοπράτης τα πάει πολύ καλά pale  pale
Οπως έχω πεί και αλλού μπορεί να έχει τον αγοραστή ήδη έτοιμο  Evil or Very Mad  
Ξέρεις πόσο πουλήθηκε τότε και ποιάς χρονολογίας είναι ο κατάλογος?



Έχει επεξεργασθεί από τον/την SHH_Egeo στις Τρι Σεπ 05, 2017 11:53 am, 1 φορά

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Το deep dark blue,που παλαιά στους καταλόγους Βλαστου το διαβάζαμε σαν μπλε βαθυ Πατρών,λες και η πόλη παράγει δικό της χρώμα[ Rolling Eyes],είναι μια πολύ σπάνια απόχρωση κάποιου φύλλου της παρισινής έκδοσης,που βρισκετε μόνο με σφραγίδα ''9'',και επι των πέντε-εξι επιστολών,μόνο με αποστολή απο την Πάτρα,πράγμα που ευκολα καταλαβαίνουμε πως στάλθηκε αναμεσα στα φύλλα και των άλλων αξιών μόνο σε αυτη τη πόλη.
Εννοείτε πως επι φακέλλου πρόκειται για μεγάλη σπανιότητα,στα όρια του ατιμολόγητου και σαν τιμή να εξαρτάται καθαρά απο την διάθεση της αγοράς την στιγμή που πωλείται.Δηλαδη το 1985 παρόντως του εφοπλιστη Ζαχαριάδη μπορει σε αντιστοιχία να έφτανε να τον χτύπαγε και 10κ,ή στη περίπτωσή μας να πάει απούλητος και να αλλάξει χέρια με ας πούμε 30% κάτω.
Ετσι για την ποικιλία του θέματος παραθέτω ένα μοναδικό φάκελλο,απο την εκποίηση της συλλογής Ζαχαριάδη,που πέρα το συγκεκριμένο 20λ έχει και άλλα γραμματόσημα:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Οι τιμές και των δύο παραδειγμάτων ήταν σε ελβετικά φράγκα,με ισοτιμία το 2002-06 1 προς 60λεπτα του ευρώ

Varg83

Varg83

10λεπτο σαρκόχρωμο (Salmon) συνεχόμενων εκδόσεων. Τιμή έναρξης 5000€ και τελικά πώληση στα 6500€ από τον Καραμήτσο


[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]" />

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 50]

Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3 ... 25 ... 50  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης