Στη μελέτη πάνω στην κατάταξη των ΜΚΕ κορυφαίο ρόλο παίζει η έρευνα σχετικά με το τι χρηση χαρτιού έγινε για την εκτύπωση των διαφόρων εκδόσεων,καθώς στην 25ετία έκδοσης του πρώτου τύπου χρησιμοποιήθηκαν αρκετές ποιότητες χαρτιού.Αυτο συνέβει καθώς η ζήτηση για χρήση γραμματοσήμων,παράλληλα με την ιστορική εξέλιξη του έθνους μας,με κομβικής σημασίας αναφορά την προσάρτηση των Ιονίων νήσων,το 1864 και Θεσσαλίας ,το 1878,ήταν διογκούμενη σε σημείο ο όποιος προγραμματισμός του 1861 να προσαρμοστει στα νέα δεδομένα.
Ετσι,χωρις το μικρό αυτο πόνημα να είναι ολοκληρωμένη μελέτη,καθώς η πρόθεσή μου είναι άλλη,έγινε χρήση τουλάχιστον τριών μεγάλων παρτίδων χαρτιού και αρκετών παραλλαγών σε διάφορες αξίες,σίγουρα στο μέλλον θα αναφερθούμε διεξοδικά πάνω σε αυτό.
Εγώ θέλω να σταθώ σε μια περίπτωση γραμμ.της συλλογής μου και την χρήση διάφανων κινητών φύλλων.
Το γραμμ.είναι δικτυτο χαρτί 1871-76 20λ μπλέ σε μπλέ αλλά με την παραλλαγή της πρασινομπλέ απόχρωσης,άγνωστο στους καταλόγους.
Οχι όμως και στη μελέτη Κούνδουρου:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
,και πάνω σε αυτο έρχετε η χρήση των διάφανων φύλλων που άμεσα,μέσω της σύγκρισης με άλλα γραμματόσημα της ίδιας έκδοσης και καταταξης,να φανει πλέον η διαφορά:
Ετσι,χωρις το μικρό αυτο πόνημα να είναι ολοκληρωμένη μελέτη,καθώς η πρόθεσή μου είναι άλλη,έγινε χρήση τουλάχιστον τριών μεγάλων παρτίδων χαρτιού και αρκετών παραλλαγών σε διάφορες αξίες,σίγουρα στο μέλλον θα αναφερθούμε διεξοδικά πάνω σε αυτό.
Εγώ θέλω να σταθώ σε μια περίπτωση γραμμ.της συλλογής μου και την χρήση διάφανων κινητών φύλλων.
Το γραμμ.είναι δικτυτο χαρτί 1871-76 20λ μπλέ σε μπλέ αλλά με την παραλλαγή της πρασινομπλέ απόχρωσης,άγνωστο στους καταλόγους.
Οχι όμως και στη μελέτη Κούνδουρου:
,και πάνω σε αυτο έρχετε η χρήση των διάφανων φύλλων που άμεσα,μέσω της σύγκρισης με άλλα γραμματόσημα της ίδιας έκδοσης και καταταξης,να φανει πλέον η διαφορά: