Μπορει καποιος να μας πει πως μπορουμε να διαχωρισουμε τις λιθογραφικες περιοδους σε ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ? Υπαρχουν χρωματικες διαφορες και αν ναι θα μπορουσε να μας δωσει καποια παραδειγματα?
Philotelistes
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
The used stamps are sfragismena... the stamps that bear a hand stamp on them...Elboiteu έγραψε:Hi, I don't get the word ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ. What's the sense please ?
Αρέσει στους χρήστες νικος και Abeldekos
μετρησα τις διαστάσεις της δεξια και βρηκα 20 χ 26,5 αρα ειναι χαλκογραφικη επειδη μου φαίνεται ότι ειναι κοντα στο χρώμα που ανέβασα και μια χθες απο την εκδοση 1917 ενα frey ultramarine ισως οταν ανέβω στην αθήνα να τις πάρω μαζί μου και αν βρεθούμε ποτέ να τις δούμε να μου πείτε. Και πάλι σας ευχαριστω!Abeldekos έγραψε:Προσπάθησε πρώτα να σιγουρευτείς αν η δραχμή είναι λιθογραφική ή χαλκογραφική. Ειδικά οι λιθογραφικές έχουν δεκάδες αποχρώσεις. Αν παρατηρήσεις λίγο πιο πάνω υπάρχει ένα μήνυμα με 5 δραχμές. Από αυτές μόνο η μεσαία είναι Χαλκογραφική. Οι 2 πρώτες και οι 2 τελευταίες είναι λιθογραφικές..
Αρέσει στους χρήστες heretic77 και artaleo
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2, 3
Philotelistes » ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ » Η προπολεμική περίοδος 1907-1940 - The pre-war period 1907-1940 » Χαλκογραφική & λιθογραφική έκδοση 1911
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης