Ήταν ένα όμορφο, ηλιόλουστο πρωινό με πολύ καλή διάθεση από όλους, σε μια εξαιρετική αίθουσα της Γεν. Γραμματείας Αιγαίου.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν φιλοτελιστές, φιλότεχνοι, εκδότες του νησιού, παλιοί Μυτιληνιοί, κ.ά.
Μου έκανε μεγάλη και θετική εντύπωση η προσήλωση του ευγενέστατου κοινού και η απόλυτη τάξη και ησυχία που επικρατούσε κατά τη διάρκεια όλης της εκδήλωσης.
Λίγο πρίν την έναρξη είχα τη χαρά να ρίξω μια -γρήγορη, δυστυχώς- ματιά σε συλλογή Μυτιληνιού, νέου στην ΜΚΕ φίλου που γνώρισα πρόσφατα μέσω διαδικτύου, συλλογή περίπου 500 κομματιών που απέκτησε από τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Υπήρχε ενδιαφέρον και προχωρήσαμε γρήγορα σε μερικές κατατάξεις, ανανεώνοντας τα ραντεβού μας για το μέλλον.
Κρατούσα μαζί μου στο ταξίδι αυτό διάφορες συλλογές μου τις οποίες μοιράστηκα με φίλους φιλοτελιστές και τα μέλη του Δ.Σ. της Φ.Ε.Λ. στα διάφορα σημεία του νησιού στα οποία συναντιόμασταν τις τρείς ημέρες της παραμονής μου εκεί. Έγιναν αρκετές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων για πολλά θέματα, φιλοτελικά και μη.
Το ξενοδοχείο ήταν πραγματικά εξαιρετικό, το φαγητό στο νησί νοστιμότατο, ενδιαφέρον και το ουζάκι άφθονο.
Σε μια από τις βόλτες μου στα γραφικά σοκάκια έπεσα επάνω σε ένα -ονομαστό όπως αργότερα έμαθα- μεζεδοπωλείο, με το όνομα "Ερμής" και έμβλημα του κεφαλή του Ερμή!
Καταλαβαίνεις τί έγινε...
Η συνεργασία με το Δ.Σ. της Εταιρείας ήταν -όπως πάντα- άψογη, σε όλες τις λεπτομέρεις που χρειάστηκε να διευθετηθούν πρίν και κατά τη διάρκεια της παραμονής μου.
Το να κληθώ ως κεντρικός ομιλητής στην έναρξη των εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια της ιστορικής αυτής Εταιρείας ήταν μια τιμή του Δ.Σ. της Φ.Ε.Λ. προς το πρόσωπο μου.
Η εκδήλωση συνέπεσε με την κυκλοφορία του νέου τεύχους (271) του περιοδικού της το οποίο παρέλαβα, φρέσκο από το τυπογραφείο τη φορά αυτή, με χαρά, δια χειρός Μιχάλη Βαΐτη, μέσα στην αίθουσα.