[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Απόκτησα τη γνωστή σειρά της ένωσης των Επτανήσων,μια σειρά που την παρακολουθώ αρκετά χρόνια.
Πάνω εδώ θέλω να κάνω μια αναδρομή για την απόκτησή της και ένα σχόλιο οικονομικής φύσης.
Στη συλλογή Ελλαδας 1924-2004, πλέον,μου λείπει η ανατύπωση 1931-35 της β΄Τοπίων και οι δύο απο τις τρείς αξίες Δημοκρατία 1933,μιλώντας για lux.Η παραπάνω σειρά ήταν η δυσάρεστη έκπληξη, προ δεκαπενταετίας ,όταν διαπίστωσα,ενώ την είχα αγοράσει προ χρόνων,απο έμπορο Αθηνων σαν lux η μία αξία των 20δρχ.είχε αποκολλημένη σαρνιέρα με το αποτύπωμα,όχι ίχνος,ολοφάνερο...
Στο σχόλιο που θέλω να κάνω θα αναφερθώ στη πιο χαμηλή τιμή που βγήκε ποτέ η σειρά,28ε !
Μια σειρά 122ε καταλόγου hellas,και που ξεκίνησα να την παρακολουθώ στα προηγούμενα χρόνια,από τότε που έβγαινε όχι κάτω απο τα 50ε.
Αρα συμπερασματικά κάνει κάποιος Ελλάδα 1924-και όπου πάει με πολύ καλές ευκαιρίες,αλλά
απαγορεύεται να πουλήσει,γιατι εκεί πλέον άλλη είναι η κατάλληλη λέξη,ξεπουλήσει....
Και κάτι προς απαισόδοξους,όσο αφορά την αποτίμηση των σειρών τους,έρχεται μια συνολική αναβάθμιση του ελληνικού φιλοτελισμού και κατ έπέκταση των γραμματοσήμων μας:
-εκλογίκευση Ελτα πάνω στα του γραμμ.,τιραζ,αισθητική,προώθηση.
-βραβεύσεις,θέμα που θα αναφερθώ εκτενέστερα πολύ σύντομα,και σε συλλογή ,με το μεγαλύτερο βραβείο που υπάρχει παγκοσμίως,ή τρίτη βράβευση σε Ελληνα εκθέτη,και το μεγαλύτερο βραβείο σε φιλοτελικό βιβλίο,πάλι η πρώτη φορά που Ελληνας βραβεύεται με αυτή το ύψιστη διάκριση
-η διοργάνωση της Νότος 2021,μιας πανευρωπαϊκής [ή και μεγαλύτερης? ] φιλοτελικής έκθεσης ,που κρίνοντας απο την προηγούμενη Νότος 2015 ,το επίπεδο θα είναι υψηλότατο.
-και κάτι τελευταίο,η διείσδυση του διαδικτύου πάνω στη φιλοτελική ζωή μας είναι καταλυτική πλέον,Αυτό κάνει και τους αδαείς σοφότερους και ποιό πιστούς αλλά και ,πιστεύω,θα γεννήσει και νέους; φιλοτελιστές,ίσως άλλου τύπου απο τους κλασικούς που είμαστε εμείς,αλλά σίγουρα κόσμος έρχεται πιο κοντά καθημερινά με τα γραμματόσημα !
Βέβαια δεν είναι όλα ''πέσε πίτα να σε φάω'' πρέπει και ο καθένας μας να προβάλλει τον φιλοτελισμό,με όποιο τρόπο,αν θέλει αυτός να έχει μέλλον....και όχι ο φιλοτελικός μας μικρόκοσμος και τέλος....