Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 5λ.

+15
νικος
stelios proedrou
Elboiteu
mkenzy1
Νίκος Καρνιαουτάκης
costasirun
Tasos
USGreek
Midili
heretic77
Admin
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
Theosal
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3 ... 10 ... 18  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 18]

Theosal

Theosal

Να και ένα λάθος πλακας της θέσης 26, οπου απαντώνται δυο χωριστά λάθη, α) η πλαγιά λευκή γραμμή που ξεκινάει απο την θέση 21 και διασχίζοντας τις θέσεις 23,24,25, 26 καταλήγει στην 27 και η κάθετη γραμμή που απο την θέση 16 απολήγει στην θέση 46. Άρα εχουμε τα λάθη 5F15 & 5F16 στην θέση 26. Όμορφος λαχνός!!!!
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

22Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τρι Οκτ 31, 2017 11:06 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ειναι σπουδαίο γραμματόσημο !
Αυτο είναι σφαλμα σε έκταση πάνω απο δεκα γραμμ.,και αυτη η θέση είναι που διασταυρωνονται η κάθετη με την οριζόντια γραμμη.
Αν τα υπόλοιπα έχουν μια x3 υπεραξία αυτο έχει πάνω απο 8,ασφαλώς με την οπτική μου...

23Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τρι Οκτ 31, 2017 11:11 pm

Theosal

Theosal

Γόνιμη η οπτική σου, αλλά νομίζω σου' χω πει ότι εδώ δεν συμβαδίζουμε. Απλά φυσικά την αποδέχομαι

24Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 2:00 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Μπερδεύτηκα λίγο,εγώ οπτική λέω τη ματιά του συλλέκτη σφαλματων,αν δεν το είχα ευχαρίστως θα πλήρωνα όχι μόνο 25ε αλλά και ακόμα περισσότερα.... έτσι είναι αυτά Smile

25Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 6:28 am

Theosal

Theosal

Και ομως πλήρωσα μόλις 2,62€ απο γνωστό συλλέκτη στην θεσσαλονικη μέσω ιμπευ... περιπτωσαρα, γιατι εχω απο άλλες θέσεις αλλα οχι αυτο. Ναι και γω θα πλήρωνα παραπάνω για να το παρω, απλά έβαλα μια τιμή είμασταν στην Βουλγαρία και μου έκατσε, δεν το κυνήγησα καθολλου

26Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 6:00 pm

Varg83

Varg83

Είναι από τις περιπτώσεις που το ebay σε κάνει χαρούμενο! Ιδίως αν δεν υπάρχουν φθορές στο γραμματόσημο (λεπτύνσεις κλπ).

27Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 6:25 pm

Varg83

Varg83

Ανεβάζω και εγώ ένα προσωρινό επιμελημένο με σφάλμα σπασμένου κύκλου θέσης 143.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]" />

28Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 6:36 pm

Theosal

Theosal

Μας τρέλανες τωρα!!!
Τι λες τωρα;;;;

29Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 9:35 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Εχουν ρε παιδι μου μια αποχρωση που αυτα και τα προηγούμενα,αυτού του χρωματισμού όχι όμως τόσο φωτεινά/ζωηρά που τα καταλαβαίνεις αμέσως,στους καταλόγους αναφέρετε σαν πρασινο/κιτρινοπράσινο αλλά εμένα δεν μου κάθετε καλά,κάπως αλλίως θα ήθελα να το χαρακτηρίσω...
Απο κει και πέρα αν δεν έχει κάποπιο μη ορατο σε μας ελλάτωμα είναι πολύ ωραίο και ακόμα χωρις γόμα αν είναι έχει την σπανιότητά του,πόσο μάλιστα με βασικό flaw

30Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 10:13 pm

Varg83

Varg83

Έχει μεγάλο μέρος γόμας. Πιθανόν να έχει ένα πολύ μικρό thin στο πάνω μέρος του περιθωρίου. Θα ανεβάσω μια φωτό να μου πείτε.

31Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 10:25 pm

Varg83

Varg83

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]" />

32Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 10:35 pm

Theosal

Theosal

Μπορει να ειναι,αλλα θα μπορούσε να ειναι και απο τσάκιση της κόλλας ή απουσία της κόλλας σε εκείνο το σημείο.

33Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 10:38 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Πλέον αυτα δυστυχώς τα προσμετράνε σοβαρα΄στη μείωση της τιμής...όπως και να το κάνεις ένα 30% κάτω,μπορει και παραπάνω το ρίχνει....

34Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 10:43 pm

Theosal

Theosal

Πες μου ρε Πάνο μονον αυτο, πότε βρήκες τελευταία φορά τέλεια ΜΚΕ, χωρίς κάποιο μικρό ψεγαδάκι....

Εγω πάντως οχι, κάποιος αλλος μήπως;;;

Αρχίζω να υποψιάζομαι, οχι πρόσφατα ομως, οτι κάποιοι δημιουργούν δεδικασμένα για να κατεβάζουν και να ανεβάζουν τις τιμές των ΜΚΕ και οχι μονον για να βγάζουν περισσότερα απο εμάς που εχουμε το πάθος να συλλέγουμε!!!!

35Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τετ Νοε 01, 2017 10:49 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Πολύ μεγάλη κουβέντα πάνω σε αυτο μπορει να γίνει....όχι τίποτα άλλο θέλω να πάω καφενείο και δεν έχω προλάβει ακόμα Laughing
Ετσι επιγραμματικά,η κατάσταση των ΜΚΕ πολύ γενικά έχει να κάνει με τις σωστες βάσεις του φιλοτελισμού,που στην χώρα μας ξεκίνησε δειλά την δεκαετία του 1890,όταν στην Αγγλία ο Gibbons είχε κατάστημα απο το 1862...με πολύ λιγα λόγια,γιατι σίγουρα θα γίνει μια κουβέντα με όλες τις προεκτάσεις της,οι 100% άψογες ΜΚΕ σφραγ.και ασφραγ. είναοι πραγματικά λίγες,ούτε το 5% με 10%του συνόλου κατα την γνώμη μου...

36Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Πεμ Νοε 02, 2017 3:30 pm

Varg83

Varg83

Γενικά είναι μεγάλη κουβέντα η τιμολόγηση των γραμματοσήμων βάση της κατάστασή τους. Ισχύει πως οι ΜΚΕ που είναι άψογες δεν ξεπερνάνε το πολύ ένα 10 με 15% θα τολμήσω εγώ να πω και αυτό το βασίζω στη συχνότητα που βγαίνουν τέτοιες από οίκους του εξωτερικού αλλά και από τα αποθέματα που υπάρχουν και που βγαίνουν σποραδικά. Το ζήτημα είναι αλλού: ο οίκος (ο οποιοσδήποτε) θα χαρακτηρίσει το X γραμματόσημο Superb για να το πουλήσει ενώ αν το πας εσύ ως ιδιώτης θα στο χαρακτηρίσει VF και νομίζω πως όλοι μας έχουμε παραδείγματα.
Τώρα για τα υπόλοιπα, όλα είναι προς συζήτηση. Για παράδειγμα ο Νάλτσας διαφωνούσε στη διαφοροποίηση της τιμής λόγω σαρνιέρας.

37Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Πεμ Νοε 02, 2017 5:43 pm

Theosal

Theosal

Ναι πραγματι χωράει πολλη συζήτηση το θέμα....
Κάποια στιγμη αυτά τα τερτίπια των εμπόρων θα πρεπει να τελειώνουν, και αυτο που αναφέρεις Νίκο για την διαφορετική αντιμετώπιση του γραμματοσήμου απο τους εμπόρους το έζησα, οπου αγόρασα γραμματόσημο, απο παλιο συλλέκτη έμπορο στην Δράμα απο οπου κατάγομαι πριν απο πάνω απο 30 χρονια και όταν στις αρχές ‘90 μετά απο κάποιες οικονομικές αστοχίες χρειάστηκε να πουλήσω κατι πήγα να πουλήσω με μισή καρδιά την μισή μου συλλογή. Τι μου έδινε ο μάγκας;;; Ψίχουλα!!!!! Και όταν του θύμισα την αγορά της συγκεκριμένης ΜΚΕ και ποσό την πλήρωσα μου είπε οτι και η μισή τιμή ειναι καλή ευκαιρία και πρεπει να την αδρανώ.... Ευτυχώς έκανα πισω και Δεν τα εδωσα τα γραμματοσημάκια μου... και σημερα βρίσκομαι εδω που ειμαι!!!! Γιουπι!!!!!!

38Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Παρ Νοε 03, 2017 9:40 pm

Varg83

Varg83

Πράσινο (Hellas 55c) θέσης 24 με το σφάλμα της γραμμής που τέμνει το κεφάλι.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

39Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Δευ Ιαν 15, 2018 10:24 pm

Theosal

Theosal

Να κάτι ενδιαφέρον που μπορει να μη γνωρίζει κάποιος συλλέκτης.
Η ύπαρξη της σφραγίδας «ΕΛΕΓΧΟΣ» στα φύλλα των ΜΚΕ, κάτι που δεν είναι γνωστό στους πολλούς, όπως η αντίστοιχη σφράγιση των φύλλων των μΚΕ!!!
Πρόκειται βέβαια για την θέση 10 στο φύλλο, που είναι και πολύ φυσιολογικό να βρίσκεται εκεί, αφού, όπως και στην περίπτωση των φύλλων των μΚΕ, η σφράγιση γινόταν στο άνω δεξιό άκρο του φύλλου.
Και γω δεν το γνώριζα μέχρι που ένας φίλος μου το έδειξε και δεν έχασα βέβαια την ευκαιρία να πάρω την φωτό του για να την αναδείξω και να την καταδείξω σε ολους μας....
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

40Η αξία των 5λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξία των 5λ. Τρι Ιαν 16, 2018 12:50 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ασφαλώς και είχαν και τα φύλλα των ΜΚΕ σφραγίδα έλεγχος κάτω δεξιά,το σπάνιο είναι να την βρεις απο μπροστά ,μιλάμε για πολύ μεγάλο συντελεστη αν πχ.είναι σε καφεκιτρινο 1λ που κάνει στο καταλογο 8 ευρώ πάει κατευθείαν στα 100 !!
Αλλα και απο πίσω έχει την υπεραξία του,να αυτο που μου δείχνεις,μαλλον οξειδωμένο συνεχόμενων, έχει x3 της τιμής του.

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 18]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3 ... 10 ... 18  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης