Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο]

+20
petrostro
pklink
giovanoukos
stelios proedrou
Tasos
costasirun
USGreek
mkenzy1
Elboiteu
νικος
Νίκος Καρνιαουτάκης
trifonas
Midili
heraldic40
Theosal
Admin
Varg83
heretic77
Παναγιώτης Ρασσιάς
SHH_Egeo
24 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 24 από 28]

461Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 03, 2023 4:50 am

heretic77

heretic77

Το κλειδι ειναι το κοκκινο, η διαφορα νομιζω πως φανηκε στα υποψηφια που εδειξε ο artaleo πιο πανω, η διαφορα δηλαδη ενος σκουρου 20ΙΙα και του οινοχρωμου
Εχω επισης την εντυπωση οτι το αρθρο της φιλοτελειας στο τευχος 643 μπορει να μην αναφερεται στο οινοχρωμο. Και αυτο γιατι τα κομματια που παρουσιαζονται ειναι αλλα απο αυτα που βγαζει στην αναζητηση στο σαιτ του καραμητσου, επισης η αποχρωση οπως φαινεται στο τευχος δε κοκκινιζει τοσο. Μπορει να κανω και λαθος. Στο αρθρο δε λεει λεπτομερειες παντως υποθετω οτι μιλαει για το ιοχρωμο χαρτι της 20II.

462Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 03, 2023 6:25 am

USGreek

USGreek

heretic77 έγραψε:Το κλειδι ειναι το κοκκινο, η διαφορα νομιζω πως φανηκε στα υποψηφια που εδειξε ο artaleo πιο πανω, η διαφορα δηλαδη ενος σκουρου 20ΙΙα και του οινοχρωμου
Εχω επισης την εντυπωση οτι το αρθρο της φιλοτελειας στο τευχος 643 μπορει να μην αναφερεται στο οινοχρωμο. Και αυτο γιατι τα κομματια που παρουσιαζονται ειναι αλλα απο αυτα που βγαζει στην αναζητηση στο σαιτ του καραμητσου, επισης η αποχρωση οπως φαινεται στο τευχος δε κοκκινιζει τοσο. Μπορει να κανω και λαθος. Στο αρθρο δε λεει λεπτομερειες παντως υποθετω οτι μιλαει για το ιοχρωμο χαρτι της 20II.

Το άρθρο αναφέρεται σε αυτό που συζητάμε, στο βαθύ οινοχρωμο των συνεχών — το 20iib του Hellas δηλαδή. Δυστυχώς η απόδοση των χρωμάτων απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτά που σκαναραμε ο Δήμος και εγώ είναι ο,τι πιο κοντινό στην απόχρωση μπορείς να πετύχεις.
Γενικά καλό είναι να μην επαφίεται κανείς μας στις αποχρώσεις που βλέπει από σκαν και άρθρα/βιβλία γιατί δεν υπάρχει καμία εγγύηση για τη σωστή απόδοση των χρωμάτων.

463Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 03, 2023 6:43 am

artaleo

artaleo

USGreek έγραψε:Το άρθρο αναφέρεται σε αυτό που συζητάμε, στο βαθύ οινοχρωμο των συνεχών — το 20iib του Hellas δηλαδή. Δυστυχώς η απόδοση των χρωμάτων απέχει πολύ από την πραγματικότητα...
Έτσι ακριβώς είναι. Τα χρώματα στο άρθρο της ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑΣ Νο. 643 βγήκαν καφέ, δεν αποδόθηκε το κόκκινο.  Δεν μαζεύτηκαν οι περισσότεροι από τους σημαντικούς συλλέκτες ΜΚΕ της εποχής για να συζητήσουν το κοινό 40λεπτο 20ΙΙα... 

Να σημειώσω πως στο εξώφυλλο του τεύχους 641 της Φιλοτελείας (δλδ 2 τεύχη πριν το προαναφερόμενο) μπήκε το περίφημο ζευγάρι οινόχρωμων 40λεπτων της συλλογής Καλλιγά (με σφραγίδα "95") το οποίο στην πραγματικότητα είναι πολύ κοκκινωπό, αλλά στο εξώφυλλο αποδόθηκε ως καφέ, καμία σχέση...

464Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 03, 2023 10:53 am

νικος

Το ανεβάζω για το χρώμα του. Όπως είναι σε φως ημέρας και σε λευκό φως. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

465Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 03, 2023 10:53 am

νικος

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

466Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 03, 2023 2:08 pm

heretic77

heretic77

Δικτυωτο χαρτι 40 λεπτο.
Βασικα αυτο που ελεγα για αλλη αποχρωση ειναι επειδη στο αρθρο της φιλοτελειας για το 14ο κομματι ειπωθηκε οτι μπορει ναναι μεταγενεστερο, αρα υπεθεσα οτι μπορει ναναι σε αλλο χαρτι. Παντως φαινονται ολα τα κομματια να καφεδιζουν. Εν τελει ειναι λαθος αυτο που ελεγε ο Καραμητσος οτι τα κομματια ειναι λιγοτερο απο δεκα μιας και 14 ειναι μονο στο αρθρο και αυτα που εμφανιζει στις παλιες πωλησεις ειναι αλλα, οποτε παμε στα 20 και πανω

467Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 03, 2023 11:01 pm

USGreek

USGreek

USGreek έγραψε:Όχι, υπάρχουν πολύ περισσότερα από 10. Πρέπει να είναι μερικές δεκάδες και έχουν κυκλοφορήσει από τέσσερα ταχυδρομικά γραφεία. Είναι σπάνιο γραμματόσημο αλλά όχι εξαιρετικά σπάνιο.
 Φίλε heretic έχω αναφερθεί σε αυτό που λες κι εδώ σχετικά.

468Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Πεμ Ιουν 22, 2023 2:52 am

artaleo

artaleo

(Ψιλο)ενδιαφέρουσα Smile αναδιπλούμενη Ιόνια επιστολή του ΑΥΓ. 1865 από ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ προς ΚΕΡΚΥΡΑ (διπλό βάρος με Ελληνικό πλοίο, 2 Χ 20 = 40 λεπτά).

Το 40λεπτο 1862-67 έχει (μάλλον τυχαία) αλλά εμφανή ποικιλία "βυθιζόμενου πλακιδίου" (recessed cliché) στο κάτω μέρος.  Ίσως θέμα εκτύπωσης, ίσως προσωρινά ασταθές πλακίδιο. 
Δύσκολη αναγνώριση θέσης, με μεγάλη επιφύλαξη ?92.  Μπορεί κάποιος φίλος να βοηθήσει?

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αρέσει στους χρήστες USGreek και costasirun

469Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Πεμ Ιουν 22, 2023 8:41 am

Theosal

Theosal

Καλημέρα,

εγώ θα έλεγα πάντα με επιφύλαξη και βάσει της κηλίδας στη σκίαση της παρειάς ότι είναι θέσης 93 και όχι 92, δλδ διπλανής ακριβώς... αλλά άλλος έχει τα σκήπτρα στην αναγνώριση θέσεων, οπότε με επιφύλαξη...

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos, artaleo και René

470Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Πεμ Ιουν 22, 2023 11:19 pm

giovanoukos

giovanoukos

Απαανταχού Μεγαλοκεφαλάδες την καλησπέρα μου , σχετικά με το 40 λεπτο του Δημοσθένη αν και λίγο δύσκολο θα τολμήσω να κάνω την προσέγγισή μου , δυστυχώς δεν υπάρχουν εμφανή χαρακτηριστικά θέσης , σε αυτά που "πατάω" ειναι το 5ο γένι απο κάτω το οποίο ειναι ΚΟΝΤΟ καθώς επίσης και στο στίγμα μελάνης που υπάρχει μεταξύ 5ου και 6ου γενιού . Λοιπόν δεν θα ασπαζόμουν ούτε την θεση 92 , ουτε την 93 (του Τεό) , γιατι στην 93 οπως μας δείχνει ο αγαπημένος μου , το στίγμα μελάνης ειναι μεταξύ 3ου και 4ου γενιού , αρα άκυρη η 93 , σόρρυ Τεούλη.  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] . Θα καταλήξω οτι το ΚΟΝΤΟ γενάκι αποτελεί ισχυρό χαρακτηριστικό και χωρίς να εχουμε δεύτερο ή τρίτο , απο αυτό το χαρακτηριστικό και μόνο θα ελεγα ότι η θέση ειναι η 68 .(υπάρχει και σε 2η θεση με το ιδιο αλλα ειναι στην θ.90 που δεν ειναι ακρον φύλλου το γραμματόσημο που εξετάζουμε)

Τέλος θα ήθελα να τεκμηριώσω την θέση και στον Μπέλλα τον οποίο δεν εχω αυτη την στιγμή διαθέσιμο , αν μπορεί ο Δημήτρης ας βοηθήσει λίγο. 

Αρέσει στον χρήστη artaleo

471Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Παρ Ιουν 23, 2023 2:36 am

artaleo

artaleo

Σας ευχαριστώ και τους δυό σας!
Στην θ. 93, το γένι δεν είναι κοντό, όπως επεσήμανε και ο Γιάννης. 
Στην θ. 68, τόσο ο Κούνδουρος όσο και ο Basel δείχνουν την κηλίδα μπροστά στο γένι (σχεδόν στο μάγουλο), όχι πίσω προς τον αυχένα...

Δύσκολο το άτιμο το 40λεπτο... σας ευχαριστώ και πάλι!

472Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Παρ Ιουν 23, 2023 11:05 am

giovanoukos

giovanoukos

Αγαπητέ Δημοσθένη ,πάντα ευγενής στίς απαντήσεις σου αλλά θέλω να προσθέσω ότι  δεν αναφέρομαι καθόλου για την κηλίδα στην θ.68 , αλλα για το ότι ειναι κοντό τό γένι,ναι μεν ειναι αρκετά δύσκολη η ταυτοποίηση αλλα το κοντό γένι δίνει την λύση , το κοντό γένι ειναι πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό απ' οτι η κηλίδα , σε αρκετές περιπτώσεις βλέπουμε κηλίδες που ειναι και αυτές χαρακτηριστικό θέσης να μην αποτυπώνονται στα διάφορα βιβλία , τέλος θα έλεγα σε αυτή την περίπτωση μην λαμβάνεις υπόψιν σου την κηλίδα . 

473Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Παρ Ιουν 23, 2023 12:00 pm

Theosal

Theosal

giovanoukos έγραψε:Αγαπητέ Δημοσθένη ,πάντα ευγενής στίς απαντήσεις σου αλλά θέλω να προσθέσω ότι  δεν αναφέρομαι καθόλου για την κηλίδα στην θ.68 , αλλα για το ότι ειναι κοντό τό γένι,ναι μεν ειναι αρκετά δύσκολη η ταυτοποίηση αλλα το κοντό γένι δίνει την λύση , το κοντό γένι ειναι πολύ ισχυρό χαρακτηριστικό απ' οτι η κηλίδα , σε αρκετές περιπτώσεις βλέπουμε κηλίδες που ειναι και αυτές χαρακτηριστικό θέσης να μην αποτυπώνονται στα διάφορα βιβλία , τέλος θα έλεγα σε αυτή την περίπτωση μην λαμβάνεις υπόψιν σου την κηλίδα . 

Και πάλι θα γίνω δικηγόρος του διαβόλου και θα πω ότι ένα σπασμένο γένι χωρίς άλλα χαρακτηριστικά δεν μπορεί να δώσει μια θέση κατά 100%, χρειάζεται και άλλος κάποιος συνδυασμός .... Δυστυχώς, δεν συμφωνούμε στο θέμα αυτό ούτε καν κατά 75%...

474Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Παρ Ιουν 23, 2023 3:24 pm

giovanoukos

giovanoukos

Τεο μου , ασπάζομαι την άποψή σου , ειναι γνωστό ότι κάποια αντίτυπα ειναι εξαιρετικά δύσκολα , στην περίπτωση αυτή θα πατήσουμε σε αυτό που βλέπουμε και που τεκμηριώνεται και απο τας γραφάς , το συγκεκριμένο ΚΟΝΤΟ !! γενάκι ξαναγράφω ειναι ΙΣΧΥΡΟ τεκμήριο και χαρακτηριστικό θέσης , τωρα αν δεν σε πείθω δεν μπορώ να κανω κατι αλλο .  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] 

ΥΓ. Μακάρι να υπήρχε ο συνδυασμός του κοντού με την κηλίδα ,δυστυχώς δεν υπάρχει , αλλά επειδή το κοντό είναι ισχυρότερο χαρακτηριστικό από την κηλίδα , κατέληξα σε αυτή την αναγραφόμενη ανωτέρω άποψη .

475Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 24, 2023 3:29 am

artaleo

artaleo

Αγαπητέ μου Γιάννη,
Σε ρωτάω απλά και μόνο για να μαθαίνω, και χωρίς την παραμικρή πρόθεση αμφισβήτησης, μιας και ο τομέας των θέσεων ΜΚΕ δεν είναι της απόλυτης ειδικότητάς μου...  
Ο Κούνδουρος αναφέρει πως το κοντό γενάκι βρίσκεται σε 7 θέσεις των 40λεπτων, μια εκ των οποίων είναι η 68 (άλλη είναι η 92 που ανέφερα αρχικά...).  Σίγουρα αποτελεί σημαντικό στοιχείο που βοηθά ουσιαστικά, αλλά γιατί το θεωρείς τόσο ισχυρό χαρακτηριστικό για την εξακρίβωση θέσης?
Επίσης στη θ. 68 -κατά Κούνδουρο- υπάρχουν "προσεγγίζονται περιθώρια" αλλά στο εν λόγω 40λεπτο τα περιθώρια μου φαίνονται κανονικά.

476Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 24, 2023 10:31 am

costasirun

costasirun

Καλημέρα

Ο Basel στη θ.136 αναφέρει και λεπτό ή κοντό γένι και "ποικιλία βυθιζόμενου πλακιδίου" στο κάτω περιθώριο.. 

477Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 24, 2023 3:41 pm

giovanoukos

giovanoukos

artaleo έγραψε:Αγαπητέ μου Γιάννη,
Σε ρωτάω απλά και μόνο για να μαθαίνω, και χωρίς την παραμικρή πρόθεση αμφισβήτησης, μιας και ο τομέας των θέσεων ΜΚΕ δεν είναι της απόλυτης ειδικότητάς μου...  
Ο Κούνδουρος αναφέρει πως το κοντό γενάκι βρίσκεται σε 7 θέσεις των 40λεπτων, μια εκ των οποίων είναι η 68 (άλλη είναι η 92 που ανέφερα αρχικά...).  Σίγουρα αποτελεί σημαντικό στοιχείο που βοηθά ουσιαστικά, αλλά γιατί το θεωρείς τόσο ισχυρό χαρακτηριστικό για την εξακρίβωση θέσης?
Επίσης στη θ. 68 -κατά Κούνδουρο- υπάρχουν "προσεγγίζονται περιθώρια" αλλά στο εν λόγω 40λεπτο τα περιθώρια μου φαίνονται κανονικά.

Δημοσθένη μου εύκολη η απόδειξη , θ.51 (ακρον αριστερά και σπυρί στον λαιμό = απορρίπτεται) , θ.56 (6ο γένι κοντό και οχι το 5ο,επίσης και αυτο σπυρι στο λαιμό =  απορρίπτεται) ,θ.88 ( 4ο και 5ο γενάκια κοντά και οχι το 5ο μόνο =  απορρίπτεται) , θ.90 ακρον δεξια = απορίπτεται), θ .92 ( και εδω δεν ειναι μόνο το 5ο κοντό) , θ.122 ( και εδω πολλά κοντά γένια και οχι μόνο το 5ο) .Παρατηρώ στην εξωτερικη εικονογράφηση του 40λεπτου ο Κουνδ. αναφέρει σε ολες τις θέσεις (51,56,68,88,90,92,122) το 5ο γενι κοντό , εσωτερικά στην ανάλυση της κάθε θέσης δεν ειναι μόνο το 5ο γενι κοντό σε ολες αυτες τις θεσεις που αναφερει στην εξωτερικη φωτο . Τελος πολύ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ προσέγγιση και του costasirun (δυστυχως δεν εχω Basel εκτος των 10λεπτων) , θα ελεγα δεν ειναι όμοια (στην ιδια θέση ) η ποικιλία της βύθισης  

478Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Σαβ Ιουν 24, 2023 3:46 pm

giovanoukos

giovanoukos

costasirun έγραψε:Καλημέρα

Ο Basel στη θ.136 αναφέρει και λεπτό ή κοντό γένι και "ποικιλία βυθιζόμενου πλακιδίου" στο κάτω περιθώριο.. 

Αγαπητε φίλε costasirun ενδιαφέρουσα προσέγγιση αλλα δεν συμφωνω , το 5ο γένι το θέλουμε κοντό και οχι λεπτό επίσης η βύθιση δεν ειναι στο ιδιο σημείο της εικονογράφησης με το αντίτυπο που εξετάσαμε

479Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Κυρ Ιουν 25, 2023 11:36 am

costasirun

costasirun

Αγαπητέ φίλε giovanoukos σεβαστή η πιο πάνω  άποψή σου αλλά επέτρεψε μου να μη συμφωνήσω σε αυτό που λες ότι "η βύθιση δεν είναι ή ίδια με την εικονογραφημενη" στη μελέτη του Basel. Σε αυτές τις περιπτώσεις η έκταση της μη εκτύπωσης του περιθωρίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (τρόπος εκτύπωσης, πίεση που ασκήθηκε στην εκτυπωτική πλάκα, χαλαρό κλισέ κ.α). Έτσι έψαξα και βρήκα από δημοπρασίες Καραμιτσου 2 μπλοκ με 40 λεπτά θέσεων 136-137-146-147 όπου φαίνεται ότι στα επισημασμενα 40 λεπτά καθαρισμενων πλακών το περιθώριο να έχει τυπωθεί σχεδόν ολόκληρο ενώ στο επόμενο μπλοκ 40λεπτων τελευταίας έκδοσης το περιθώριο της θέσης 136 δεν έχει τυπωθεί και μοιάζει πάρα πολύ με το 40λεπτο του Δήμου ..
Όσον αφορά το κοντό ή και λεπτό γενάκι  σωστός ο Basel, είναι πράγματι κάπως πιο κοντό το γένι, πιο έντονο είναι όμως το χαρακτηριστικό  λεπτότητας αφού το πάχος του είναι περίπου το μισό όπως βλέπεις στη 3ήν φώτο.. 

480Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 40λ.[+Σολφερίνο] Κυρ Ιουν 25, 2023 11:50 am

costasirun

costasirun

Τέλος συγκρίνοντας με κολάζ το 40λεπτο του Δημοσθένη με το 40 λεπτο θέσης 136 από το πιο πάνω μπλοκ βλέπω τις εξής ομοιότητες στην κάτω επιγραφή και στα 2 αντίτυπα: δεξιό 40 βυθισμένο προς τα κάτω και ελαφρά  μετατοπισμένο προς τα δεξιά όπως λέει ο Κουνδουρος. Δεξιά και αριστερή τελεία "distorted"..βέβαια δεν είμαι σίγουρος για τη θέση αλλά άποψη μου είναι ότι είναι η 136.

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos και artaleo

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 24 από 28]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 13 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης