Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξίες των 30λ. & 60λ.

+20
giovanoukos
νικος
stelios proedrou
Tasos
costasirun
Elboiteu
USGreek
mkenzy1
Valeroi
Midili
Νίκος Καρνιαουτάκης
trifonas
Theosal
heretic77
Νίκος Βαρουξής
heraldic40
Admin
Varg83
Παναγιώτης Ρασσιάς
SHH_Egeo
24 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3 ... 16 ... 30  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 30]

21Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty για μεταφορα Τρι Νοε 21, 2017 2:59 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Χωρίς να μπορω να δω σε μεγένθυνση το τελευταίο απο δεξιά[μα τι φόρουμ είναι αυτό?] τα παραπάνω σφάλματα που έχουν τα γραμμ.ανήκουν στο τριτογενή λόγο:

-πρωτογενής λόγος,ατέλειες στη χάραξη του σχεδίου του γραμμ.απο τον Barre και μικρά λάθη στη τοποθέτηση των εκτύπων κατα την συγκρότηση της εκπ.πλάκας-εμφανίζονται σε όλες τις εκδόσεις.
-δευτερογενής,οι φθορές κατα την διάρκεια ττων εκτυπώσεων πάνω στη πλάκα-εμφανίζονται απο ένα σημείο και μετά.
-τριτογενής,τυχαία αντικείμενα που καθονται κατα την διάρκεια της εκτύπωσης,τρίχες,χοντρή σκόνη,κλωστές,κτλ,καθώς και πραγματα που είναι στο κουβα του χρώματος,και έτσι γίνονται θρόμβοι χρώματος πάνω στη οψη

heraldic40

Σπασιμο της πλακας μπροστα στη μυτη. Θεση 10 στο φυλλο.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

23Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Τρι Νοε 21, 2017 9:35 pm

Admin

Admin
Admin

Δεν εκπλήσομαι,συγχαρητήρια για τα πολύ ωραία τεμάχια.
Επίσης πολύ καλά έκανες και άνοιξες τόπικ[ε,άνοιξε και εσύ ένα Smile ] για αυτή την αξία,τώρα που είμαστε εκ του ασφαλούς απο τυχον αδιάκριτα βλέματα θα το ''περιποιηθώ'' και εγώ,αύριο.

https://philotelists.forumgreek.com

24Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Τρι Νοε 21, 2017 9:51 pm

heraldic40

Ευχαριστω.Άλλο ένα, που το ανεβασα σε άλλο τοπικ και ο Mercury το κατεταξε, στο τριτογενή λογο..Είναι εμφανης νομιζω η ελλειπης εκτυπωση στο γραμμα Ε

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

25Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Τετ Νοε 22, 2017 12:49 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ναι,γιατί η κάλυψη του γράμματος οφείλεται στην υπερμελάνωση,πράγμα που σημαίνει ότι αυτο σε άλλο τράβηγμα,π.χ. αν αυτο είναι θαλασσόχρωμο,σε ένα με μια πιο γκρι απόχρωση δεν θα φαίνεται γιατι η μελάνη απλώθηκε καλύτερα ή την ανακάτεψαν πιο προσεκτικά στο δοχείο και δεν έκανε θρόμβους ή εκει μπορει θεωρητικά να έχουμε κάτι άλλο ας πούμε ένα χνούδι που κάθησε επάνω στη πλάκα και αυτο αποτυπώθηκε σαν ένα ασπρο ακονόνιστο σχήμα στη οψη του γραμμ.

26Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Τετ Νοε 22, 2017 1:05 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Οπως είπε το alter ego μου[καμια σχέση με την εταιρία του γνωστου drug diller Wink Mad ] θα εμπλουτίσω και απο πλευράς μου το πολύ ενδιαφέρον τόπικ,αυτης της δύσκολης σε σφάλματα αξίας,και ασφαλώς ακριβών κατα κανόνα περιπτώσεων.
Οχι δεν θα βάλω τα γνωστά και δύσκολα,αλλά δύο περιπτώσεις που εύκολα,με λίγη τύχη,μπορείτε να τα βρείτε σε ένα πολλων γραμμ.λοτ.
Πρώτο λοιπόν:
αριστερη πλάκα των 150 θέση 138
ένα μικρό λευκό σημάδι στο επάνω μέρος του γράμματος Ε στο ΕΛΛ.

,δύσκολο στις Αθηναϊκές.ειδικα στις μελανωμένες

και
πιο γνωστό,θέση 15 στη αριστερη και αυτό,τελεία στο πρώτο ''Μ'',στο αριστερο σκέλος

1876 κόκκινο καφέ

1876 καφέ

1882 θαλασσόχρωμο

αυτα πάνε βάση Καραμήτσου στο x3 της τιμής,αλλά λόγω σπανιότητας στις δημοπρασίες πιάνουν υψηλότερη τιμή

27Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Δευ Δεκ 04, 2017 9:56 pm

Theosal

Theosal

Παρόλο που το τόπικ αναφέρεται σε 30λεπτα του 1876-1877 εγώ θα ανεβάσω μια πολύ υπέροχη απόχρωση του 30λεπτου του 1882/1883 .... Το χρώμα είναι το slate-blue, αλλά τόσο γκρι που απορώ πως το ονομάζουν μπλε ,εκτός αν λείπει μεγάλο μέρος του μπλε και επικράτησε το σκούρο φαιό .... What a Face  What a Face  Shocked  Shocked  Shocked. Δεξί άκρο φύλλου, ίσως και θέση 10!!!

28Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Δευ Δεκ 04, 2017 10:13 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Η θέση 10,που όπως φαίνεται επάνω δεξια στο περιθώριο μπορει να είναι,δεν είναι όμως η ακριβή είναι η άλλη...δηλαδη της άλλης πλευράς της εκτυπωτικής πλάκας,της άλλης 150αδας,εκτος αν εχεις στα χέρια σου μια μοναδική σπανιότητα, θέση 10 αριστερη πριν το σφαλμα !!!
Και έχει μια λογική αν η σφραγίδα γραφει Απρίλιος και όχι Αυγουστος...

29Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Δευ Δεκ 04, 2017 10:30 pm

Theosal

Theosal

Mercury έγραψε:Η θέση 10,που όπως φαίνεται επάνω δεξια στο περιθώριο μπορει να είναι,δεν είναι όμως η ακριβή είναι η άλλη...δηλαδη της άλλης πλευράς της εκτυπωτικής πλάκας,της άλλης 150αδας,εκτος αν εχεις στα χέρια σου μια μοναδική σπανιότητα, θέση 10 αριστερη πριν το σφαλμα !!!
Και έχει μια λογική αν η σφραγίδα γραφει Απρίλιος και όχι Αυγουστος...

Δεν ξέρω αν είναι δεξιά ή αριστερή πλάκα, αλλά μάλλον είναι η θέση 10 .... Και όσο για την ημερομηνία είναι σίγουρα η 28η ΑΠΡ. 7-Ε (σπερινή). Όσο για το αν το λάθος εμφανίστηκε μετά τον Αύγουστο του έτους 1882 ή 1883 δεν το ξέρω, δεν το έψαξα μέχρι σήμερα τόσο σε βάθος
Αλλά, το χρώμα;;; Εμένα αυτό με εκπλήσσει περισσότερο!!!

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Theosal στις Παρ Νοε 09, 2018 6:57 am, 1 φορά

30Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Δευ Δεκ 18, 2017 1:00 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Σε συνέχεια της ιδιωτικής μας συζήτησης με τον φίλο theosal,σχετικά πάνω σε μια παρατήρησή του όσο αφορά την δεξιά θέση 10,δημόσια πλέον έχω να πώ:

πάνω στη παρατήρησή σου και κατόπιν σκέψη σου πως έχουμε περίπτωση επιπρόσθετου σφαλματος σε αυτή τη θέση,αυτό :
από heraldic παραπάνω

και απο τα δικά μου

,δηλ.αιχμηρή κάτω δεξιά γωνία.
Η γνώμη μου είναι πως εδώ έχουμε περίπτωση συνδυασμού υπερμελάνωσης,σε σημείο το χρώμα να ''αγκαλιάσει'' σε υπερθετικό βαθμό την άκρη του έκτυπου,συν την πιθανότητα να μη έχει κάτσει καλά το πίλημα,λόγω άκρης,να σκεφτούμε και τη περίπτωση να έχουμε μερίδα πολύ πορώδους χαρτιού,με αποτέλεσμα να φαίνεται πολύ ή λίγότερο αυτη η αιχμηρότητα,και έτσι μας δίνει αυτο το αποτέλεσμα.
Μη ξεχνάμε την κατασκευή της πλάκας με τα 150 έκτυπα:

και ειδικά αν προσθέσουμε και τα δύο χαρακτηριστικά αυτης της αξίας σε αυτή τη έκδοση,κακής ποιότητας χρώματα & χαρτί,έτσι ώστε να έχουμε αυτη την σχετική ομοιομορφία σε όλα σχεδόν τα παραδείγματα της θέσης 10.
Προς επιρρωση των παραπάνω,περι κανονικότητας ,παραθέτω περίπτωση 20λ άκρη φύλλου,με το ίδιο ακριβώς θέμα:

Tα παραπάνω είναι κάποιες πρώτες σκέψεις,σίγουρα μελετώντας και άλλες αξίες μπορει να βγει και κάτι ακόμα καλύτερο,δηλαδη ο συνδυασμός αυτού του φαινόμενου και σε πιο ελαφρές εκτυπώσεις,και οπωσδήποτε μέσα απο το πρίσμα των γνωστών σφαλμάτων πλακας ''φαρδιά-στένα περιθώρια'' που τα συναντούμε σε πολλές αξίες ΜΚΕ...

31Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Τρι Δεκ 19, 2017 8:18 pm

Theosal

Theosal

Πάνο,

Παρατηρώντας πια πολλά 30λεπτα, καφέ ή μπλε βεβαιώθηκα ότι σε πολλά ακραία αντίτυπα, όπου διακρίνεται μια εσοχή (μικρή ακίδα χρώματος) προς τα αριστερά στην περίπτωση των δεξιών ακραίων αντιτύπων, προέρχεται από το σημείο της ένωσης των τμήματων 3Χ5 της πλάκας. Τουτέστιν, όπου υπάρχει ένωση ΠΑΝΤΑ υπάρχει και η μικρή εκείνη ακίδα που μπορεί να μας μπερδέψει και να θεωρήσουμε ότι, αν το κόψιμο του γραμματοσήμου είναι κοντά στην εσοχή αυτή, μπορεί να μας οδηγήσει σε λάθος συμπέρασμα για την θέση του αντιτύπου μας.
Έτσι και εγώ την πάτησα με το "γκρι" 30λεπτο στο προηγούμενό μου ποστ και το αναφέρω ως θέση 10 (άγνωστο αν είναι L ή R). Λοιπόν, αποσύρω την άποψη μου για την θέση εκείνη και λέω ότι μπορεί να είναι από μια από τις παρακάτω θέσεις: 40, 60, 90, 120, δηλαδή στα σημεία ένωσης των τμημάτων των πλακών (1), 2, (3), 4, (5), 6, (7), 8, (9) και 10.
Και για του λόγου το αληθές....

Ενώ στην αντίθετη περίπτωση, όταν πρόκειται για άνω ή κάτω γωνιακά ακραία αντίτυπα η εικόνα είναι η εξής, άρα :

32Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Τετ Δεκ 20, 2017 1:16 pm

Theosal

Theosal

Εννοείται Πάνο ότι όλα αυτά, όπως σου ειπα και στην κατ' ιδίαν συζήτηση, είναι πρώτες σκέψεις, και φυσικά εφόσον εξετάζουμε τις ήδη γνωστές θέσεις, γιατί για τις άγνωστες, μπορώ, πριν ακόμη ξεκινήσω να σου αραδιάσω καμιά 150-200 ιδιαιτερότητες, για τις περισσότερες των οποίων θα με βγάλεις τρελό και παλαβό!!!!!!!

33Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Τετ Δεκ 20, 2017 3:41 pm

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Theosal έγραψε:Εννοείται Πάνο ότι όλα αυτά, όπως σου ειπα και στην κατ' ιδίαν συζήτηση, είναι πρώτες σκέψεις, και φυσικά εφόσον εξετάζουμε τις ήδη γνωστές θέσεις, γιατί για τις άγνωστες, μπορώ, πριν ακόμη ξεκινήσω να σου αραδιάσω καμιά 150-200 ιδιαιτερότητες, για τις περισσότερες των οποίων θα με βγάλεις τρελό και παλαβό!!!!!!!

Καλα το πας... Very Happy

34Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Τετ Δεκ 20, 2017 5:57 pm

Theosal

Theosal

Ευχαριστώ Τάσο για το κουράγιο που μου δίνεις...
Θα ήθελα να έβρισκα ακόμη περισσότερο για να αντιμετωπίσω την τρέλα.... που έρχεται κατά πάνω μου... και φυσικά δεν πιστεύω να θέλετε αποτελέσματα μέχρι την επόμενη έκθεση.... την τρέλα μου όχι φυσικά..
Θέλει δουλειά και τόλμη ου τα είπα..

35Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Πεμ Δεκ 21, 2017 2:31 pm

Επισκέπτης

Επισκέπτης

36Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Πεμ Δεκ 21, 2017 2:32 pm

Επισκέπτης

Επισκέπτης

37Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Πεμ Δεκ 21, 2017 2:34 pm

Επισκέπτης

Επισκέπτης

38Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Πεμ Δεκ 21, 2017 2:34 pm

Επισκέπτης

Επισκέπτης

39Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Πεμ Δεκ 21, 2017 2:34 pm

Επισκέπτης

Επισκέπτης

40Η αξίες των 30λ. & 60λ. - Σελίδα 2 Empty Απ: Η αξίες των 30λ. & 60λ. Πεμ Δεκ 21, 2017 2:35 pm

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 30]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3 ... 16 ... 30  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης