Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ]

+11
SHH_Egeo
Tasos
Νίκος Βαρουξής
costasirun
Νίκος Καρνιαουτάκης
Elboiteu
USGreek
νικος
heraldic40
Varg83
Παναγιώτης Ρασσιάς
15 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 6]

νικος

Γιατί το λες Theosal κατεστραμμμένο; Επειδή είναι κομμένο στη μία πλευρά; Και η σπάνια σφραγίδα δεν του προσθέτει αξία;

Theosal

Theosal

νικος έγραψε:Γιατί το λες Theosal κατεστραμμμένο; Επειδή είναι κομμένο στη μία πλευρά; Και η σπάνια σφραγίδα δεν του προσθέτει αξία;
Το γραμματόσημο όπως και να το κάνεις είναι κατεστραμμένο, αλλά η σφραγίδα προσθέτει ΥΠΕΡΑΞΙΑ στο γραμματόσημο!!!

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ας πάρω και εγώ τελικά θέση σε αυτές τις περιπτώσεις....
Και λέω τελικά γιατι στη ανάρτηαη της 4/12 δεν έκφέρω γνώμη ,καθώς είχε προηγηθει εκτενής συζήτηση στοι fb,που η γνώμη μου επιβεβαιώθηκε απο τον γνωστο expert Γαληνό.Αυτη ήταν πως στο 20λ η σφρ.ήταν ''106'' και όχι η 90 που πίστευε ο κάτοχός και τελικά αυτο συνέβη γιατι το ψηφίο ''1'' δεν αποτυπώθηκε λόγω ότι υπήρχε και άλλο γραμμ.δίπλα,όταν αποκολλήθηκαν απο το φάκελλο έμεινε στο ένα γραμμ.το ΄ψηφίο ''1'' και στο παραπάνω 20λ τα υπόλοιπα δύο ψηφίο ''06''.Εδώ όμως υπάρχει και το ανάποδο της υπόθεσης ,οπότε εύκολα έγινε το μπέρδεμα...
Ετσι και στο έτερο γραμμ.και πάλι η σφργ.είναι η ''106'' απλά εδώ δεν έχει εκτυπωθει σψστα το '1''
Κια πάμε στο σημερινό 80λ.
Πάντα βοηθάει η προέλευση της περίπτωσης,αν πχ αγοράστηκε απο σωστο έμπορο και ασφαλώς η τιμή,αν βρέθηκε τυχαία,αλλά απο πού,ή και σε ποιόν άνηκε πρώτα,κτλ.
Η γνώμη μου είναι πως και εδώ και πάλι είναι η ''106'',απλά το ''6'' έχει εκυπωθει πλημμελώς,μια μελέτη μέσω σύγκρισης με 6αρια οποιαδήποτε ταχ.γραφείων με αυτο στη σύνθεσή τους θα φανεί ....ή μπορεί και να μείνει έτσι σαν μια υποθετική περίπτωση ,που όμως δεν θα μπορει κανεις να ισχυριστει πως είναι η ''100'' με το ''χέρι στη φωτιά''
Ασε που ξεχναμε και κάτι πολύ σπουδαίο;
από μνήμης δεν θυμάμαι ''100'' ή δίκυκλη Γαλάζιο Μολδαβία σε μαύρο,όλες οι περιπτώσεις που φέρνω στο μυαλό μου είναι μπλέ μελανιού...

Theosal

Theosal

Θα ξεκινήσω τις παρατηρήσεις μου, από την αμφισβήτηση της ανάρτησής μου και θα πω ότι υπάρχει κάποια πιθανότητα να μην είναι αυτό που λέω, ΑΛΛΑ ....
Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλές σφραγίδες της Κέρκυρας Ιου τύπου. Όσο και να κοίταξα και να παρατήρησα, η καμπύλη που κλείνει τον κάτω (και μοναδικό) κύκλο του αριθμού "6¨είναι πάντα τόσο παχιά, ώστε να αφήνει το στίγμα της και να μην αμφισβητείται (όχι 100%) ότι πρόκειται για το "6" και όχι για το "0" 'η το "9" η και ότι άλλο δεν μπορώ να σκεφτώ....
Ιδού μερικά δείγματα αυτού που αναφέρω πιο πάνω... και μάλιστα όταν υπάρχει αρκετή μελάνη τότε ο κύκλος αγγίζει την άνω ανοικτή καμπύλη του αριθμού και "μπορεί" να μπερδευτεί με το "8"
Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 40aa__10
Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 1862-110Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 1870_210

Στην περίπτωσή μας, το δεύτερο "0" είναι τόσο όμοιο με το πρώτο, αλλά ελαφρά πιο αχνοτυπωμένο, που δεν θα μπορούσε και δεν θα επέτρεπε να είναι κάτι άλλο από "0", εκτός αν πρόκειται για "Ο".

Όσο για το χρώμα, το γαλάζιο, ή το αχνό μπλε, ξέρουμε ότι η μελάνη μαύρου χρώματος όταν αραιωθεί αρκετά (και αν δεν το έχετε κάνει, δοκιμάστε το με μαύρη μελάνη σφραγίδων) ακόμη και σήμερα που τα χρώματα είναι συνθετικά, αρχίζει και μπλεϊζει!!!! Μην με περνατε για τρελό, έχω βάλει τόσες σφραγίδες τα τελευταία 24 χρόνια της ζωής μου που το ξέρω πολύ καλά!!!!

Πάνο, ποτέ μην λες ΠΟΤΕ και όλα ανατρέπονται και όλα επιτρέπονται σε έναν χώρο πολύ πλατύ... Και προπάντων μην αμφισβητείς συνέχεια αυτά που μπορεί οι άλλοι να προσπαθούν να μάθουν ή και γνωρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο!!!!! [αν θέλεις το σβήνεις, συνηθίζεται άλλωστε, αλλά πρέπει να το διαβάσεις πολύ καλά για να σταματήσεις αυτό που γινόταν και παλιότερα....]

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Προσφέρεται στη προσεχή athens auction το παρακατω λοτ:

https://www.athensauctions.gr/auctionLot.php?auction=66&lot=271830

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 27183010

εδω λοιπόν έχουμε μια πολυ βαρια εκτύπωση της σφραγίδας,τόσο ώστε να χρειστει ειδική μέθοδος αναγνωρισης της ''42'' για να μη μπερδευτούμε ,πχ,με τη ''43'',μια πιο πσνια με μια κοινή.
Ισως στο μελλον να γίνει και ένας οδηγος τιμολόγησης για αυτες τις περιπτώσεις,δηλ,πως τιμολογείτε το αποτύπωμα πανω στο γραμμ.και όσο αφορα τη μελανωση ,αλλα και το μεγεθος της κάλυψης.

USGreek

USGreek

Μια ματιά εδώ από την παρέα, στην παρακάτω στικτή - Μύτικα ή σπασμένο 0;

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 20190410

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 20190411

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Μεταφέρω απο τη σελίδα του fb ''Φιλοτελικό καφενείο'' δύο φωτο μιας μεγάλης σπανιότητας,που ακριβώς αυτα τα δύο πρέπει να υπαρχουν μέχρι τώρα και πέρα απο ενδεχομένως πλαστές περιπτώσεις.
Ταχ.γραφείο Σουλινάς,'133'',λιμάνι στη Μ.Θάλασσα,τιμολόγητη στους καταλόγους :

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 56981610

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 57109810

το πρώτο μας το παρουσίασε ο γνωστός μελετητής ΜΚΕ, Α.Ραπίδης ,και το δεύτερο προέρχεται απο δμπρ Βλαστου 1995

Elboiteu

Elboiteu

Wich are most rare dot cancel in Greece ?

https://philateliehellenique.wordpress.com/

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

''133'' & ''52'',ΑΝΝΙΝΟΝ a small vilage near to Mesologi,40 persons at 1860s
This two type 1 cancel is the rarest

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 Nzxizq10

USGreek

USGreek

Στεμνίτσα, 123.

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 48d97610

USGreek

USGreek

Και μια ακόμα αμφιλεγόμενη (122; 132;) στικτή. Προσωπικά το μάτι μου βλέπει 132, αλλά κάθε άποψη δεκτή Smile

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 20190511

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Κατόπιν μελε΄της έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω για την δυσκολη αυτη περίπτωση.
Υποθέσεις
-παραποιημένη σφραγίδα με πρσθετο ψηφίο,οχι:

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 Getatt15

ειναι ολα κανονικα
--εχοντας σταθερο το πρώτο νούμερο,'1' σκεπτόμαστε το δεύτερο,μεταξυ του '0', '1',,'2'','3'','4',και τέλος το '5''
γαι παμε με τη βοηθεια και του φασματογράφου,

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 Getatt16
Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 Sss10
Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 15579410
και μετα απο μελετη διαπιστωνουμε οτι το ψηφίο ειναι το ''3''

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 Sss_ac11

Τέλος το τρίτο ψηφίο δεν μπορει να ειναι το ''1''ή το ''0'',για να έχουμε την '151' ή την '151' και ετσι αποκλειουμε το ''5'' απο το μεσαιο ψηφίο,και μένωντας στο τρίτο,εδω φαινεται καθαρα πως έχουμε το ''2''

USGreek

USGreek

Ευχαριστώ Πανο, άρα επιβεβαιώνεις την αρχική μου ιδέα για 132.

USGreek

USGreek

Παραλίγο 125!  Laughing

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 12510

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

USGreek έγραψε:Παραλίγο 125!  Laughing

Γραμματόσημο και σφραγίδα πλαστά.

https://xartomoutro.wordpress.com/

USGreek

USGreek

Το ξέρω, γι αυτό έβαλα τη γελαστή φατσούλα στο τέλος Smile

costasirun

costasirun

Ανεβάζω και εγώ ένα μονόλεπτο με στικτή 106 με τον αριθμό 1 χοντρό και το 6 να μας βάζει αρχικά σε σκέψεις..αλλά βλέπωντας το 0 χοντρό καταλαβαίνουμε οτι το τελευταίο ψηφίο είναι το 6....

και 2 ακομά πιο εύκολα

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 20191171
Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 20191170

Νίκος Βαρουξής

Νίκος Βαρουξής

Καλημέρα. Ανεβάζω κι εγώ ένα που είναι ίσως πιο δύσκολο στο ψάξιμο του αριθμού που αναγράφεται.
Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 Img51210

Tasos

Tasos

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σφραγίδα πρώτου τύπου, στικτή, ρoμβοειδής - Type I classical cancellation, lozenge with dots.in Greek & English[introduction ] - Σελίδα 2 20191118

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παιδια ο "100" Γαλάζιον Μολδαβίας.ειναι.RRR ., δεν πρέπει να υπάρζουν πάνω απο 10 αποτυπώματα και όλα ειναι με μπλε μελάνι.
Γενικα τα κλασσικά της Ρουμανίας ειναι διάσημα,πολλοί φιλοτελιστές ανα τον κόσμο ασχολούνται με αυτά,οπότε να βρεις κάτι απο τύχη σε δμπρ εξωτερικου ή ebay ,μαλλον δεν υπάρχει πιθανότητα...

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 6]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης