Ενα απο τα στοιχεία που προδίδουν ένα επιπλέον ενδιαφέρον στη μελέτη των ΜΚΕ είναι η ύπαρξη στο πίσω μέρος του γραμμ.αριθμών,σύμφωνα με την αξία του γραμματοσήμου.Μοναδική έμπνευση στη παγκόσμια κυκλοφορία γραμματοσήμων,ίσως μόνο σε μία κλασσική έκδοση γραμμ.Περού και μεταγενέστερα στα τέλη του 19ου σε κάποιες Ισπανικές σειρές,που όμως ήταν κάτι άλλο ,όχι η ταυτοποίση της μπροστινής αξίας.
Η μελέτη τους είναι κορυφαίο σημείο αναγνώρισης των εκδόσεων των ΜΚΕ και παράλληλα πεδίο εξειδικευμένης συλλογής με σφάλματα εκτύπωσης τους ,που προέρχονται απο της χρόνια χρήση τους επί μια 20ετία,σχεδόν,1861-1880,χρονιά που καταργήθηκαν.
Χωρίς να είναι το εξειδικευμένο συλλεκτικό μου πεδίο πάνω στις ΜΚΕ,εντούτοις τοποθετόντας την συλλογή μου σε διαφανή κινητά φύλλα ανακάλυψα μια ενδιαφέρων περίπτωση ελαφριά διπλοεκτύπωσης παράλληλα με την καταφανή φθορά του ψηφίου ''2'',πάνω σε έκδοση επι δικτυωτου χαρτιού 1871-76:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Η μελέτη τους είναι κορυφαίο σημείο αναγνώρισης των εκδόσεων των ΜΚΕ και παράλληλα πεδίο εξειδικευμένης συλλογής με σφάλματα εκτύπωσης τους ,που προέρχονται απο της χρόνια χρήση τους επί μια 20ετία,σχεδόν,1861-1880,χρονιά που καταργήθηκαν.
Χωρίς να είναι το εξειδικευμένο συλλεκτικό μου πεδίο πάνω στις ΜΚΕ,εντούτοις τοποθετόντας την συλλογή μου σε διαφανή κινητά φύλλα ανακάλυψα μια ενδιαφέρων περίπτωση ελαφριά διπλοεκτύπωσης παράλληλα με την καταφανή φθορά του ψηφίου ''2'',πάνω σε έκδοση επι δικτυωτου χαρτιού 1871-76:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]