Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ερωτήματα/κατατάξεις γραμμ./θέματα γενικού ενδιαφέροντος,πάνω στις ΜΚΕ.

+22
Takis
salonico
costasirun
dimitris1969
Παναγιώτης Ρασσιάς
Elboiteu
Γεωργία Μπάλτσου
heretic77
USGreek
Νίκος Καρνιαουτάκης
νικος
stelios proedrou
Midili
SHH_Egeo
trifonas
Panos stamp
Νίκος Βαρουξής
Admin
heraldic40
Valeroi
Theosal
Varg83
26 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 20 από 50]

Theosal

Theosal

Όσο για το ψείγμα από το "2" Πάνο δεν είναι πολύ λεπτό;;; Ξέρω βλέπεις την πρώτη καμπύλη δεξιά κατά το ανέβασμα και την στροφή της προς τα επάνω, αλλά εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται ότι είναι πααααάρα πολύ λεπτή...

Επισκέπτης

Επισκέπτης

θεοφιλε σου εβγαλα μια πιο καλυτερη για ανασκαφη... Laughing

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Theosal

Theosal

Τώρα νομίζω ότι διακρίνω πιο καθαρά, εκτός του σταυρού του "4" και την λοξή γραμμή του αν μη τι άλλο την οριζόντια πάνω επιφάνεια της ... Προσπαθείστε λίγο δεν πιστεύω να με ξεγελούν τόσο πολύ τα μάτια μου .... σίγουρα δεν είναι η πίσω πλευρά ενός 40λεπτου;;
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Theosal έγραψε:Τώρα νομίζω ότι διακρίνω πιο καθαρά, εκτός του σταυρού του "4" και την λοξή γραμμή του αν μη τι άλλο την οριζόντια πάνω επιφάνεια της ... Προσπαθείστε λίγο δεν πιστεύω να με ξεγελούν τόσο πολύ τα μάτια μου .... σίγουρα δεν είναι η πίσω πλευρά ενός 40λεπτου;;
Το 20λεπτο ειναι οχι 40λεπτο...δες μια ακομα φωτο μην μπερδευεσε...

Theosal

Theosal

Δεν πειράζει... ας αποφανθύν και οι υπόλοιποι .... Τσιφ (τσαφ-τσουφ) που είσαι;;;

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ο Κούνδουρος αναφέρει περιπτώσεις συνεχόμενων άνευ ΑΕ[γιατι συνεχόμενο είναι περα πάσης αμφιβολίας],αλλά δεν τους δίνει νούμερο καταλόγου,απλά το θέτει σαν έλλειψη μελανώματος...]
Ο hellas,επιρροής Κούνδουρου δεν αναφέρει τιμή,αλλά αναφέρει ο Βλαστός,στα λεφτά[μάντεψε ?] που έγραψα παραπάνω..
Η σωστη κίνηση είναι μία:
μικρο σκέύος γεμάτο καθαρη βενζίνη και βουτάς μέσα το γραμμ.
Αυτο όταν βραχει καλά θα δείξει αν έχει γίνει απόξεση σχηματίζοντας μια μαυρίλα στο σημείο της υποθετικής απόξεσης.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Θέλω να κάνω ένα σχόλιο πάνω στη ωραία συλλογή των 10λ 1880-86 που φίλου heretic,την κάνω εδώ για να μη χαλάσω την μελλοντική παρουσίαση.

Ο Ασημακόπουλος το λέει καθαρα:

Η εξωτερική γραμμή περιθωρίου που σε λίγες περιπτωσεις στα 1875/80 αλλά σε πάρα πολλές στις 1880/86 δεν αποτυπώνονταν λόγω φθοράς,πράγμα που το πιστοποίησε και ο Κωνσταντινίδης το 1932 που βρήκε τις πλάκες στα υπόγεια του νομισκοτοκοπείου και τις εξέτασε παρα πολύ καλά.

Από κει κι πέρα όλα αυτα τα πολυ ωραία που παρουσίαζεις σε περιπτώσεις αποτύπωσης πάνω στη επιφάνεια είναι τριτογενη σφάλματα πλάκας,με μικρή υπαραξία,αλλά με μεγάλη γοητεία !

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Mercury έγραψε:Ο hellas,επιρροής Κούνδουρου δεν αναφέρει τιμή,αλλά αναφέρει ο Βλαστός,στα λεφτά[μάντεψε ?] που έγραψα παραπάνω..
Η σωστη κίνηση είναι μία:
μικρο σκέύος γεμάτο καθαρη βενζίνη και βουτάς μέσα το γραμμ.
Αυτο όταν βραχει καλά θα δείξει αν έχει γίνει απόξεση σχηματίζοντας μια μαυρίλα στο σημείο της υποθετικής απόξεσης.
Το ειδα δεν εχει τιμη αλλα παυλες.... καλο αυτο  Very Happy Very Happy

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Στη προσεχή δημοπρασία,εκποίηση της περίφημης συλλογής Bauer,διέκρινα ένα λοτ που δεν μπορώ να σκεφτω το λόγο βγαίνει τόσο ψηλά...:

ΜΚΕ μαλλον κοινή,ένα δευτερεύων σφ.πλάκας του X2 ,μια σφραγίδα σχετικά σπάνια,και τι μένει ?
το μπλέ μελάνι?
για τέτοια υπερτίμηση ?
Μιλάμε για γραμμ.των 50ε επί δύο το σφ.πλάκας και κάπου στα 50ε η σφραγίδα....έ,τώρα αν το μπλε μελάνι το πάει στα 1Κ,τι να πω...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Mercury στις Τετ Μάης 16, 2018 8:33 pm, 1 φορά

Theosal

Theosal

Mercury έγραψε:
Από κει κι πέρα όλα αυτα τα πολυ ωραία που παρουσίαζεις σε περιπτώσεις αποτύπωσης πάνω στη επιφάνεια είναι τριτογενη σφάλματα πλάκας,με μικρή υπαραξία,αλλά με μεγάλη γοητεία !

Μπραβο Πάνο, ωραία περιγραφή, κάποια υπεραξία, αλλα γεματη γοητεία!!!!! Και ας ειναι η τελευταία....

Midili

Midili

Σε συνέχεια ενα ωραίο ζευγος διλέπτων Συνεχών Εκδόσεων με οδόντωση 

392Ερωτήματα/κατατάξεις γραμμ./θέματα γενικού ενδιαφέροντος,πάνω στις ΜΚΕ. - Σελίδα 20 Empty ΜΚΕ με Οδοντωση Κυρ Ιουν 10, 2018 1:49 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ναι είναι αυτό που έγραψα παραπάνω,απόθεμα με φύλλα αξιών που δεν είχαν μεγάλη χρήση,όπως εδώ έχουμε αναμενόμενα,δίλεπτα συνεχόμενων,τα έβγαλαν μετά το 1880 και τα διατρησαν,αυτό φαίνεται καθαρά και από την .χρήση σφραγίδας 6ου τυπου...
Όμως εδώ έχουμε περίπτωση υπεραξίας ,αίσθητης θα έλεγα,του 20% τουλάχιστον,γιατί δεν έχουμε περιμετρική οδοντώση,το κάτω μερος είναι άνευ,και αυτό φαίνεται καθαρά από τα μεγάλα κάτω περιθώρια.

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Ενα ωραιο λοτ που αγοραστηκε 5 ευρω.... διχως να τοχει δει ο κατοχος του.... ο νεος κατοχος κατενθουσιαστηκε και εγω χαρηκα που ανακαλυψα τα σημεια.
και μαλιστα λεπτυνση με σπασιμο κυκλου αντιστροφα κατω αποτι γνωριζουμε με ανθεμιο σταυρο... χωρια τις μελανωσης φυσικα με δυο γραμμες στον μαιανδρο...

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Επειδή θίγεις ένα σημαντικό σφάλμα πλάκας,γι'αυτή τη αξία,τα γεμάτα ανθέμια,δεν το μετακινώ στη κατηγορία του,η οποία είναι ασφαλώς η ενότητα των άλλων κλασσικών και το τοπικ των επισημασμένων 1900.
Οι θέσεις των γεμάτων ανθεμίων είναι οι 54/111/131
Επειδή δεν βλέπουμε το χαρακτηριστικο χοντρο αριστερα περιθώριο των θ.111-131 το γραμμ.αυτο ανήκει στη θέση 54.
Τα στίγματα απο την μελάνη είναι σημαντικά στο καθορισμό της θέσης όταν δεν έχει κάποιο σφαλμα πλάκας.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Σαν σήμερα,1 Οκτωβρίου 1861 !

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Ιστορική ημέρα πράγματι!
Ξεκινάει η κυκλοφορία των γραμματοσήμων στην Ελλάδα

Admin

Admin
Admin

Για φαντάσου ότι θα μπορούσαμε να είχαμε γραμματόσημα απο το 1857 περίπου,αφου η πρώτη κυβερνητική παρέμβαση για το θέμα έγινε το 1855....
Και έτσι όμως ήμασταν πιο μπροστά απο κράτη όπως η Τουρκία,Ρουμανία,Βουλγαρία και άλλα...

https://philotelists.forumgreek.com

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Με την άνεση που μας προσφέρει το τόπικ,περι γενικού ενδιαφέροντος πάνω στις ΜΚΕ ας δούμε αυτό:

Τα δύο πιο έγκυρα και ενημερωμένα φιλοτελικά περιοδικά[ασφαλώς απο πολυ κοντά ,σχεδόν μαζι τους,το περιοδικό της ΦΕΑ,δεν το περιλαμβάνω ανάμεσα στα δύο,ακόμα, γιατι επανακυκλοφόρησε πριν απο σχετικά λίγο καιρό,σύντομα όμως,ειδικά με τα βήματα που κάνει, θα είναι ισάξιο και γιατι όχι και καλύτερο απο αυτά !},έχουν σαν προμετωπίδα τους ,ΜΚΕ !!

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Και εδώ μπαίνει η σκέψη να γίνει μια αποτίμηση των φιλοτελικών θεμάτων της χώρας μας:

-σειρές τελευταίας δεκαπενταετίας,πέρα απο την διπλή τιμή που παίρνουν στους καταλόγους,προσφέρονται με μια αποτίμηση που κυμαίνεται απο ένα +20% μέχρι και σε μερικές περιπτώσεις ηλ.εμπoρίου στο -10% στα λεγόμενο face value !
-η γνωστή περίοδος 1962-1985 έχει ,δυστυχώς πλέον,διευρυνθεί,ίσως λίγο πιο ανθρώπινα,και περιλαμβάνει ,με λίγες εξαιρέσεις και τα χρόνια 1986-2001,μιλώντας πάντα για τις απλές σειρές και τους απλούς ΦΠΗΚ.
-απότοκο της φιλοτελικής κρίσης και ο βαθύς επηρεασμός πάνω στις τιμές των σειρών 1924-1961,που και εδώ με λίγες εξαιρέσεις,ΕΟΝ,Ζεππελίν,Α&Β τοπία,Δημοκρατία,Κρατική και κάποιες πιο μικρής αξίας,έχουν πέσει σε πιο μικρό ποσοστό πάντα σε σχέση με τις προσφερόμενες τιμές προ κρίσης[εδώ να διευκρινίσω ότι μιλώντας με εμπόρους γραμμ.θα σου έλεγαν οποιοδήποτε χρονική περίοδο πως πάντα υπήρχε κρίση στο χώρο,εγώ το κρίνω βάση τιμών της τελευταίας 15ετίας],έχοντας στο νου ότι σειρές με σαρνιέρα έχουν γίνει αντικείμενο συλλογής για χημικό πειραματισμό....
-πάμε λοιπόν και στα σοβαρά ,σειρές 1901-1924.
Εδώ βλέπουμε ασφαλώς μια πτώση αλλά όχι πάνω απο το 20% όσο πουλιόντουσαν προ δεκαπέντε χρόνια,πχ.Εκστρατεία 1912 με σαρνιέρα την βρίσκεις με 500ε και παλαιότερα γύρω στα 650ε,ή Χαλκογραφική με 300ε παλαιότερα και τώρα με 240ε.Εδώ να σημειώσουμε πως λόγω σπανιότητας οι χωρίς σαρνιέρα έχουν τιμή σταθερή και αν τυχόν προσφερθουν χαμηλότερα τότε βρίσκονται αγοραστές.
-και πάμε στο κυρίως θέμα του ποστ μου,τα κλασσικά.
Εδώ έχουμε μια σχεδόν ανεπαίσθητη μείωση ,της τάξης του 10% στη Α'Ολυμπιακή,ή ακόμα και στις σειρές των επισημάνσεων 1900,αλλά απο την άλλη τουλάχιστον για τις ΜΚΕ παρατηρούμε πως 20λ επι φακέλου συνεχόμενων πολούνταν 20ε τότε 20ε και τώρα,5λ καθαρισμένων F,40ε τότε άντε 35ε τώρα,και βεβαίως δεν περιλαμβάνω όπως και στις άλλες χρονικές περιόδους τις σπανιότητες,που όμως και εδώ υπερέχουν τα κλασικά γιατί ο διπλός ΑΕ σε ένα 20λ καθαρισμένων θα πιάσει πάνω κάτω τα ίδια που θα έπιανε πριν ,αλλά ο έφηβος του Μαραθώνα με διπλές ημερομηνίες,θα προσφερθεί με μείωση της τάξης του 40% τώρα απο παλαιότερα.

Κλέινοντας,παρατηρούμε πως η φιλοτελική σταθερά είναι η συλλογή κλασσικών γραμματοσήμων,η οποία συνδυάζει ενασχόληση[μελέτώντας τα],είσοδο στον εκθεσιακό στίβο[αναγνώριση/κοινωνικότητα] και ασφαλής επένδυση χρημάτων.
Ασφαλώς η συλλογή και των μεταγενέστερων σειρών είναι χαρά,αλλά πρέπει αυτο το συναίσθημα να είναι πολύ ισχυρο για να αντισταθμίσει τη απογοήτευση των πτωτικών τιμών[μιλάω εκ του ασφαλούς έχοντας πλήρη Ελλάς [με ελάχιστες εξαιρέσεις]και εμπλουτίζοντάς την με τις νέες σειρές, ακόμα]

SHH_Egeo

SHH_Egeo

[quote=Παναγιώτης Ρασσιάς
{...}παρατηρούμε πως η φιλοτελική σταθερά είναι η συλλογή κλασσικών γραμματοσήμων,η οποία συνδυάζει ενασχόληση[μελέτώντας τα],είσοδο στον εκθεσιακό στίβο[αναγνώριση/κοινωνικότητα] και ασφαλής επένδυση χρημάτων.]Ασφαλώς η συλλογή και των μεταγενέστερων σειρών είναι χαρά,αλλά πρέπει αυτο το συναίσθημα να είναι πολύ ισχυρο για να αντισταθμίσει τη απογοήτευση των πτωτικών τιμών[μιλάω εκ του ασφαλούς έχοντας πλήρη Ελλάς [με ελάχιστες εξαιρέσεις]και εμπλουτίζοντάς την με τις νέες σειρές, ακόμα][/quote]

Να συμφωνήσω και εγώ στο συνολικό πόστ και να μείνω στο παραπάνω.
Η γνώμη μου είναι οτι το κλασικό Ελληνικό γραμματόσημο θα έχει συνέχεια και ενδιαφέρον απο νέους φιλοτελιστές παγκοσμίως.
Να πω επίσης κάτι που εχω ξαναπεί για όσους με έχουν διαβάσει και στο παρελθόν οτι και επενδυτικά το θεωρώ μια"ασφαλή" τοποθέτηση χρημάτων.
Προσοχή όμως όχι όλα τα κομμάτια.Αυτά με κάποια ιδιαιτερότητα-σπανιότητα και κυρίως κατα τη γνώμη μου τα επι φακέλων.Προσεκτικές κινήσεις πάντως,στοχευμένα με έμφαση σε αντικείμενα μεσαίας οικονομικής αξίας και πάνω.

Επίσης δεν αναφέρθηκε οτι και τα αντικείμενα "νέων χωρών" κρατούν τις τιμές τους καθώς υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον απο συλλέκτες του εξωτερικού.

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 20 από 50]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 35 ... 50  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης