Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Ερωτήματα/κατατάξεις γραμμ./θέματα γενικού ενδιαφέροντος,πάνω στις ΜΚΕ.

+22
Takis
salonico
costasirun
dimitris1969
Παναγιώτης Ρασσιάς
Elboiteu
Γεωργία Μπάλτσου
heretic77
USGreek
Νίκος Καρνιαουτάκης
νικος
stelios proedrou
Midili
SHH_Egeo
trifonas
Panos stamp
Νίκος Βαρουξής
Admin
heraldic40
Valeroi
Theosal
Varg83
26 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 24 από 50]

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Admi έγραψε:Ασφαλώς δεν υπάρχει η βαριά εκτυπωμένη εξωτ.γραμμή περιθωρίου γιατι είναι της εκδόσεως 1870 που ήταν εκτύπωση σκληρής μεθόδου.

Μπράβο Πάνο, ολόσωστος.
Έτσι εξηγούνται και οι -μερικές φορές- διακοπτόμενες γραμμές σκιάσεως παρειάς ορισμένων 20λ 1870, παρόμοιες των παρισινών 1861.
Μια καλο-εκτελεσμένη "σκληρή" ήταν ο μοναδικός δρόμος που εγγυόταν την καλή απόδοση στο χαρτί της λεπτότατης χάραξης .
Προσπάθησαν να την επαναφέρουν το 1870 αλλά δεν τους "βγήκε" σωστά, παρόλλα αυτά, ορισμένα αντίτυπα παρουσιάζουν κάποια καλά στοιχεία.

https://xartomoutro.wordpress.com/

νικος

Καλησπέρα στους φίλους. Ελπίζω να μη γίνομαι φορτικός με τις συχνές μου απορίες αλλά μετά από αρκετά χρόνια , τα φοιτητικά μου θα έλεγα όπου μάζεψα τα πρώτα μου γραμματόσημα, ανάμεσά τους και κάποιες ΜΚΕ αλλά και μΚΕ, τώρα στα " ώριμα χρόνια", προσπαθώ να βάλω μια τάξη. Δύο ασφράγιστα 1λεπτού , επειδή έχουν πρόβλημα,σχίσιμο,...μπορούμε να πούμε έχουν κάποια αξία;[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Νικος Καρνιαουτάκης
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια,πιστευω με τις όποιες γνώσεις μου οτι συμβαλλω και εγω στο να προσεγγιζετε σωστα το πεδιο μας,οι ΜΚΕ..
νικος
Προσωπικα μου ειναι πολυ ευχάριστο να ασχολούμαι.με τα γραμμ.που μας ρωτάς.!
Και επι της ουσιας,ε,οχι η αξια σε αυτα τα 1λ μειωνεται,θα ελεγα εκμηδενίζεται,γιατι ειναι ευκολες αξιες,φτηνά γραμμ.και ετσι δεν υπαρχει καμια ανοχή πανω στη ποιότητά τους.
Ομως αν μας εδειχνες το νo.8 των καταλόγων,το 20λ Αθηναίκο χωρις ΑΕ,και ηταν στη παραπάνω κατασταση των 1λ.,τοτε η.αξια θα ηταν,μειωμενη κατα 80% και απο 15χιλ
θα πήγαινε στις 3χ.,αλλα οχι στο 99% και απο τα 10ε παει στα 0,20ε που εχουμε εδω.

νικος

Καλησπέρα. Το ζευγαράκι 10λεπτο είναι εκδόσεων 1880-86;[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

νικος έγραψε:Καλησπέρα. Το ζευγαράκι 10λεπτο είναι εκδόσεων 1880-86;
 Καλησπέρα Νίκο, εαν δεν υπάρχουν αριθμοί ελέγχου πίσω τότε ναι, το ζευγάρι ανήκει στην 1880-1886.

νικος

Καλησπέρα, έτσι είναι. Ευχαριστώ Νίκο.

νικος

Καλησπέρα στην παρέα. Χαρούμενα με αγάπη και υγεία εύχομαι όλοι να περάσουμε τις γιορτινές μέρες. Στέλνω ένα 20λεπτό να μου πείτε τι έκδοσης είναι και ίσως έχει δύο σφάλματα. Κάτω αριστερά και μια προεξοχή στο σαγόνι, που το έχω δει σε 40λεπτο.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.
Το 20λ είναι το αρκετα σπάνιο πρώσικο μπλέ σε λευκό χαρτί ,έκδοσης 1875/80
Αυτο είναι θέσης 17,απο τη τελεία που ενώνει το μαίανδρο με τη γραμμή πλαισίου,αριστερά.

νικος

Καλημέρα. Ας μου πείτε τη γνώμη σας για 3 γρ. 20λεπτο, 10λεπτο και 2λεπτο. Ποιας έκδοσης είναι και αν παρατηρείτε κάτι ιδιαίτερο με τους ΑΕ. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

νικος

και οι άλλες φ.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Καλησπέρα Νίκο και Χρόνια Πολλά, το 20λ ανήκει στην 1875-1880, τα 10 και 2λ στην περίοδο 1862-1867.

νικος

χρόνια πολλά Νίκο. Θάθελα κάποια γνώμη και για τους ΑΕ. Μήπως στο 10λεπτο είναι απομακρυσμένοι; και ποιο είναι αυτό;

νικος

Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους. Για ένα δεκάλεπτο τη γνώμη σας ζητώ: Ποιο είναι; Είναι σφάλμα αυτό στο σαγόνι; Ο αριθμός ΑΕ είναι κανονικός;[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Αγαπητέ Νίκο καλη χρονιά
Αυτη η ΜΚΕ είναι συνεχόμενων εκδόσεων,περιπου στα 1864-65,ανήκει στις θέσεις 2-8,γιατι 1 και 10 δεν είναι ,όπως και 9,και αυτο γιατι έχει πιο χοντρη την εξωτερική γραμμή περιθωρίου επάνω,αλλά δεν έχει και την αριστερη[θ.1] ή την δεξιά[θ.10] και τέλος η θ.9 έχει γνωστο σφαλμα πλάκας,που εδώ δεν υπάρχει.
Κατ'τα άλλα οι ΑΕ είναι κανονικοί και θα έλεγα πως αυτο πρέπει να είναι το καλύτερο γραμμ.που μας έχεις δείξει σαν κατάσταση!

νικος

Ευχαριστώ! Καλή χρονιά εύχομαι Παναγιώτη σε σένα και την οικογένειά σου.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

νικος έγραψε:Ευχαριστώ! Καλή χρονιά εύχομαι Παναγιώτη σε σένα και την οικογένειά σου.

ευχαριστώ πολύ,η επιτυχία ενός φόρουμ είναι σίγουρη όταν υπάρχουν ανάμεσα στα μέλη ευγενέστατοι άνθρωποι,με επίπεδο,και φιλομάθεια,όπως ,καλή ώρα, εσύ αγαπητέ Νίκο !

νικος

Καλησπέρα στην παρέα. Ας μου πείτε ποιο είναι και το πρώτο 30λεπτο μου που ανεβάζω στο φόρουμ[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.];

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Καλησπέρα Νίκο, Αθηνών 1876, Hellas 45.

νικος

Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Καλό βράδυ.

Theosal

Theosal

Για την ακρίβεια 45d sepia

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 24 από 50]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 37 ... 50  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή