Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 31 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 14 από 49]

261Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Μάης 15, 2020 2:38 pm

Admin

Admin
Admin

Σκεπτόμενοι πως η σειρά μάθησης και γνώσης προσφέρεται πρώτα πρώτα κατ'ιδίαν,δηλ ένας έμπειρος φιλοτελιστής μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε ένα άλλο άτομο,φυσικά και με γραμμ.μπροστά τους,το επόμενο στάδιο είναι ,κατα τη γνώμη μου,
-φιλοτελικά βιβλία
-αρθρογραφία στα φιλοτ.περιοδικά
-τα ενευκτηρια των φιλοτ.σωματειων,ιδια περίπτωση στο περίπου με το αρχικο
-φορουμ philotelistes
-δεν έχει πέμπτο

Ομως λόγω ευκολίας και αμεσότητας γίνονται πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και σε ένα άλλο μέρος,ηλεκτρονικό,τις ομάδες του fb.Η γνώμη μου ειναι ότι λόγω όπως ειπα αμεσότητας αλλα και συμμετοχής αυτά τα μέρη ειναι καλα΄και πολύ καλα,αλλα όχι για εμβαθύνσεις πάνω σε φιλοτ.θεματα κλασσικού φιλοτελισμού,ειναι για αγοραπωλησείς και για πιο απλα ερωτήματα.
Ετσι λοιπον κρινω οτι πρεπει να ανεβασω και δω το χθεσινο ποστ του κ.Σφήκα επίτΙμου προέδρου τις ΦΕΑ,πάνω σε ερωτημα 20λ ΜΚΕ.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

και εκεί συνομιλούμε ο φίλος μας Γιαννης Χαβάτζας,ο πρόεδρος και εγώ.

https://philotelists.forumgreek.com

262Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Μάης 29, 2020 3:49 pm

νικος

Καλησπέρα. Ποιο είναι αυτό το 20λεπτο ; Η λευκή γραμμή που το διατρέχει πίσω από το κεφάλι ποιο σφάλμα είναι;[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

263Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Μάης 29, 2020 9:29 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Βαθυ μπλε 1865,δυστυχώς έχει τσάκιση,αυτο που λες λευκη γραμμή,προέρχεται απο το δίπλωμα του φακέλλου που ήταν.

264Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Μάης 29, 2020 9:54 pm

νικος

ευχαριστώ Παναγιώτη. Αυτό έχει και σφάλμα στο σαγόνι. Η τσάκιση το καθιστά χωρίς καμία αξία;

265Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Μάης 30, 2020 10:31 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ναι πρεπει να ειναι της θεσης 34 ή 124, η ελιά στο σαγόνι,όσο αφορα την αξία του...
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

266Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Μάης 30, 2020 12:06 pm

USGreek

USGreek

Γεια χαρά στην παρέα. Έχω ένα προσωρινό 20λεπτο με ανισόπεδους ΑΕ που δεν μπορώ να ταυτοποιησω με τις γνωστές θέσεις Κούνδουρου και 1-2 που βρέθηκαν πρόσφατα. Καμία ιδέα;

267Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Μάης 30, 2020 12:14 pm

heretic77

heretic77

Δυνατο Wink

268Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Μάης 30, 2020 12:34 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Θα μπορούσαμε να πούμε οτι ειναι και ακραίο γραμμ.στο φύλλο,θέσεων 1-141,οπότε θα κοιτάξουμε στο Κούνδουρο αν έχει με βαθυ μαυρο θέση τέτοια,στη μελετη των αριθμών της όψης.
Εκει πλέον θα μαζευτούν οι θέσεις και θα έχουμε να λεμε για τρεις με πεντε το πολύ.
Να που όποιος έχει το βιβλίο του Μπέλλα ειναι πολύ τυχερός...

269Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Μάης 30, 2020 11:23 pm

USGreek

USGreek

Ωραία η παρατήρηση για το marginal, στα προσωρινά δεν είναι τόσο εμφανές όσο αργότερα. 
Δυστυχώς ο Κούνδουρος έχει κυρίως θέσεις για συνεχών και μετά. Η μόνη σχετική θέση που βρήκα είναι η 101 με το κομμένο περιθώριο πάνω από το 2, την οποία την έχει να ξεκινά από συνεχών και μετά. Αλλά ταιριάζει.

270Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 12:53 am

giovanoukos

giovanoukos

Πανο , αν και αργα καλημέρα , δυστυχώς ειναι παρα πολυ δυσκολο το γραμματόσημο του Δημητράκη , εκανες μια καλή προσέγγιση το κατα δύναμη , το ελεγξα και γω για παρα πολυ ωρα , παρατηρησα οτι υπάρχουν δυο κυματωειδείς σπασμένες και οχι μία , αρα μας πηγαινει μονο στην θέση 67 , επίσης αν παρατηρησεις στο στώμα και στο κατω χείλος , βλέπουμε το χειλος να ειναι σαν ράμφος , μήπως ειναι τα πρωτα σπασήματα της πλάκας πριν δημιουργηθει το διπλό χείλος της θέσης 67 ??? και τελος ναι ο Κούνδουρος δεν κανει αναφορά για προσωρινά (δυστυχώς) , αυτη ηταν η παρατηρησή μου , δεν ξερω κατα ποσο μπορει να ευταθεί , οι κυματωειδείς παντως ειναι δυο

271Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 12:55 am

giovanoukos

giovanoukos

272Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 12:56 am

giovanoukos

giovanoukos

273Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 1:04 am

giovanoukos

giovanoukos

274Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 1:55 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Τέλος !
Θέση 91 !

Ολα ειναι σωστά,
- το ευρημα του Γιαννη πανω απο το αριστερο 2
-η εντονη γραμμή περιθωρίου
-το μικρο εξογκωμα στο λαιμό(μια ιδεα πιο ψηλα απο τον Κουνδ.,αλλά ενταξει τώρα...)
-ο αποκλεισμός των 1/11/61/81/111/141

275Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 7:45 am

USGreek

USGreek

Aπό ένα επιπλέον έλεγχο που έκανα κι εγώ, τείνω να απορρίψω τη δική μου θέση και του Πάνου και να καταλήξω στην 67 του Γιάννη. To εξόγκωμα που λέει ο Πάνος, ο Κούνδουρος το έχει στη σωστή θεση, όπως φαίνεται εδώ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] άρα αποκλείεται να κάνει λάθος ο Κούνδουρος εδώ.

276Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 11:02 am

giovanoukos

giovanoukos

Καλημέρα σας Κυριοι ,καλημέρα Πανούλη , επανερχόμενος στο 20 λεπτο του "Αμερικάνου" του Δημητρη , θέλω να επισημάνω οτι δεν μπορούμε να λέμε λίγο πάνω - λίγο κάτω - λίγο αριστερά -λίγο δεξιά , τα χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν ολες τις θέσεις με τα ανάλογα στίγματα κλπ κλπ πρέπει να βρίσκονται στο έκτυπο μας ΑΚΡΙΒΩΣ στις θέσεις που μας δείχνει ο Κούνδουρος (και ο κάθε μελετητής) την στιγμή που ακολουθούμε και στηριζόμαστε στην μελέτη του , Πάνο μου σεβόμενος την αποψή σου ,για μένα προσωπικά δεν ειναι η θέση 91, επίσης δεν με πείθει 100% η αριστερη γραμμη περιθωρίου οτι ειναι τοσο έντονη ωστε να ειναι σε μία  θέση στο ακρον φυλλου αριστερα . Τέλος επειδη δεν ειμαι παντογνώστης , μπορει και η δική μου προσέγγιση για την θέση 67 που υποστιρίζω να μην ειναι η σωστή θέση , σας φιλώ ολους , να ΄σται καλά

277Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 2:15 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

theosal,στη ενοτητα των 40λ,αναφορα για το βιβλιο του Κούνδουρου :

"" Έτσι και αλλιώς η επιμέλεια του βιβλίου ήταν υπερβολικά πολύ δύσκολη και όποια λάθη ή ελλείψεις διαπιστώνονται Θα πρέπει να επισημανθούν και να μεταφερθούν προς τα εκεί που απαιτείται. Έχω βρει αρκετά τέτοια στα 10λεπτα, αλλά και στα 20λεπτα....""

Ν.Καρνιαουτάκης,πάλι απο την ενότητα των 40λ,αναφορα στις εξωτερικές γραμμές περιθωρίων στα προσωρινα:

"" η αριστερή
εξωτερική γραμμή του περιθωρίου του εμφανίζεται (ελαφρώς) παχύτερη όλων των υπολοίπων.
Φυσικά, στα πρώιμα αυτά τραβήγματα, επιπλέον υπόστρωμα (πλην της εκτομής), εαν χρησιμοποιείται, δεν είναι ακόμα πολύ παχύ,
οπότε η πίεση των πλακών στα φύλλα σαφώς ελαφρύτερη σε σχέση με εκείνη στα μεταγενέστερα φύλλα του αμέσως επόμενου διαστήματος των δοκιμών,
άρα ανεπαίσθητο (ή καθόλου) ανάγλυφο, λιγότερο παχιές εξωτερικές γραμμές περιθωρίων στα αντίτυπα άκρης φύλλου, κλπ, κλπ, κλπ. ""

Για την πρωτη παραγραφο,τη γνωμη του theosal την ενισχυω και εγω απο την πλευρά μου σε δυο περιπτωσεις,θεση 10,στα 20λ,που ο Ασημακοπουλος αναφέρει λευκό σημάδι πισω απο το λαιμό,σαν της θέσης 132,τυγχάνει να το έχω και εγω στη συλλογή μου,μόνο που ο Κουνδ.δεν το αναφερει καθόλου στο βιβλίο του,και δεύτερο,θέση 11 και πάλι στα 20λ,η επιμήκυνση του δεύτερου σκέλους του δευτερου Μ,που και αυτό δεν το σημειώνει ,ενώ το έκανα αρθρο στη Φιλιτελεια για την αναδειξή του.
Με λίγα λόγια,ανέκαθεν οι μελέτες πανω στα κλασσικά γραμμ.επιδεχόνται διορθώσεις και εμπλουτισμό,δεν είναι "ευαγγέλια"",εξάλλου όλοι οι συγγραφεις το αναφερουν αυτό στους προλόγους τους(εκτός απο τον Κουνδουρο,μάλλον αυτός θεωρούσε οτι ειχε το αλάθητο και μετα από αυτόν το χαος...)

Ετσι λοιπον ενισχυμένος απο τα γραπτα των παραπάνω
φίλων μας,θεωρώ οτι ανήκει στα ακριανά γραμμ.θέσεων 1-141,το εύρυμα του Γιάννη Χαβάτζα ειναι υπέραρκετο για αυτή τη έκδοση,και οσο αφορα τα σχήματα,τα μεγεθη,αλλά και τα ακριβή σημεία  στο γραμμ.,των διαφόρων σφαλματων πλάκας ,επιτρέψτε μου,η γνώμη  μου μετά απο εικοσαετή και πλεον ενασχόληση,αλλά και μια συγκριση μεταξύ των μελετων απο τους συγγραφείς,Ασημακόπουλο/Καιτατζιδη/Φαιππεα, για να μεινω σε αυτούς και δεν παω πιο πίσω,συνηγορεί στο να μην είμαστε απόλυτοι.
Και βεβαίως οτι αυτο το γραμμ.ανήκει στα κακέκτυπα μας δινει τη δυνατοτητα να δεχτούμε πρώωρη ένδειξη του σφ.πλάκας,σε σύγκριση μεταγενεστερες εκδοχές του.

278Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 2:39 pm

giovanoukos

giovanoukos

Αγαπητέ μου φίλε και συνοδοιπόρε , δεκτές οι απόψεις σου , σε αλλα συμφωνούμε σε αλλα οχι , αυτό νομίζω ειναι το αλατοπίπερο στον χώρο μας , θέλω να σου υπενθυμίσω οτι το καλοκαιρι πλησιάζει με τα ωραία "ιβεντ" που μας κάνεις , αν και ο Δημητράκης φέτος απ' οτι μου ειπε δεν θα ερθει , θα τον εχουμε κοντά μας μεσω βιντροκλήσης , θα ανεβάσω δυο μονόλεπτα να δεις ................ σε χαιρετω φιλικά

279Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 2:45 pm

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Στο μόνο που αξίζει να δοθεί χρόνος είναι στην επιμελημένη εξαφάνιση του ΑΕ.
Σε τίποτα άλλο.

lol!

https://xartomoutro.wordpress.com/

280Η αξία των 20λ. - Σελίδα 14 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 31, 2020 2:51 pm

giovanoukos

giovanoukos

Νικόλα σε παρακαλώ ενημερωσε με , που θα βρω ενα αντίτυπο του βιβλίου σου να το δωρίσω σ΄εναν νεοεισερχόμενο στην κοινότητα

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 14 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 8 ... 13, 14, 15 ... 31 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης