Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 34 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 20 από 49]

381Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Ιουλ 31, 2020 4:29 pm

giovanoukos

giovanoukos

και ??

382Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Ιουλ 31, 2020 4:35 pm

giovanoukos

giovanoukos

γραφεται Ελληνικά εσεις οι Αμερικάνοι για να σας καταλαβαίνουμε εμείς οι εδώ , γκουανγριλ = ψαθουτό βάθος !!!

giovanoukos

giovanoukos

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
USGreek έγραψε:Ένα ωραίο αντίτυπο των πρώτων τραβηγμάτων των οριστικών εκδόσεων, τα πάλαι ποτέ "Μαΐου 62" (Hellas 19A), με ανισόπεδους, ελαφρά διπλοεκτυπωμένους και περίεργα τυπωμένους ΑΕ και ισχυρό ανάγλυφο. Η θέση είναι πιθανώς η 141 γιατί είναι η μόνη lower marginal για την οποία ο Κούνδουρος αναφέρει περίπτωση ανισόπεδων ΑΕ (αν και το γνωστό αντίτυπο εκείνο κατατάσσεται ως Hellas 19e). Το χρώμα είναι λίγο off λόγω φωτό (δεν είναι σάρωση).

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

384Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Ιουλ 31, 2020 11:37 pm

USGreek

USGreek

giovanoukos έγραψε:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
USGreek έγραψε:Ένα ωραίο αντίτυπο των πρώτων τραβηγμάτων των οριστικών εκδόσεων, τα πάλαι ποτέ "Μαΐου 62" (Hellas 19A), με ανισόπεδους, ελαφρά διπλοεκτυπωμένους και περίεργα τυπωμένους ΑΕ και ισχυρό ανάγλυφο. Η θέση είναι πιθανώς η 141 γιατί είναι η μόνη lower marginal για την οποία ο Κούνδουρος αναφέρει περίπτωση ανισόπεδων ΑΕ (αν και το γνωστό αντίτυπο εκείνο κατατάσσεται ως Hellas 19e). Το χρώμα είναι λίγο off λόγω φωτό (δεν είναι σάρωση).

Ρε συ Γιαννη, με τετοιο περιθωριο κατω, μπορει να ειναι τιποτα αλλο εκτος απο κατω μερος φυλλου?

385Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 12:10 am

giovanoukos

giovanoukos

κι ομως δεν ειναι !!!!!!!!!! ειμαι κατηγορηματικός , τα χαρακτηριστικά της οψης ειναι τρανή αποδειξη της θέσης ΄, ειδικά η ακρη στο 3ο γένι (σφάλμα Μπελλα Νο.41) ειναι χαρακτηριστικότατο !!!! καθώς επίσης και ο μελανωμένος μαργαρίτης !!!! θεση 15 , τίποτα περισσότερο-τίποτα λιγότερο

386Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 12:12 am

giovanoukos

giovanoukos

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
giovanoukos έγραψε:κι ομως δεν ειναι !!!!!!!!!! ειμαι κατηγορηματικός , τα χαρακτηριστικά της οψης ειναι τρανή αποδειξη της θέσης ΄, ειδικά η ακρη στο 3ο γένι (σφάλμα Μπελλα Νο.41) ειναι χαρακτηριστικότατο !!!! καθώς επίσης και ο μελανωμένος μαργαρίτης !!!! θεση 15 , τίποτα περισσότερο-τίποτα λιγότερο

387Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 12:18 am

USGreek

USGreek

Και πως εξηγεις το τεραστιο κενο κατω; Δεν τυπωθηκε γραμματοσημο στη θεση 25; Δεν υπαρχουν τετοια τεραστια περιθωρια κατω αν η ΜΚΕ δεν ειναι κατω περιθωριου.

388Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 11:00 am

giovanoukos

giovanoukos

εχει κοπει οριακά ρε Δημήτρη μου , εξ αλλου το κατω μερος του πλαισιου δεν δικαιολογεί να ειναι κατω μερος φίλου , δεν σου αρκούν τα ευρηματα της οψης ?? ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΑ για την θεση 15 , τελος !! δεν υπάρχουν αλλοι τρόποι προσδιορισμου θέσης , τώρα αν εσυ θέλεις να πιστεύεις οτι ειναι η 141 , δεν εχω να πω κάτι αλλο , αλλα να σου τεκμηριώνω ρε θηρίο την θέση βάση Κούνδουρου και ΄συ να μην το δέχεσαι ......δεν το καταλαβαίνω , φιλιά ά ά ά ά  αγόρι μου !!!!!!

389Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 12:19 pm

USGreek

USGreek

Ο μελανωμενος μαργαριτης ειναι σφραγιδα, το ελεγξα. Επισης, υπαρχει εξογκωμα στο πηγουνι, χαρακτηριστικο της θεσης 141 (και πολλων αλλων) αλλα οχι της 15. Επισης, στη θεση 15 δεν εχουν βρεθει ανισοπεδοι ΑΕ, ενω στην 141 εχουν βρεθει (αν και μπορει να ειναι συμπτωση λογω αλλης στοιχειοθετησης).

Παρε ενα καθετο ζευγαρι/τετραδα κλπ και μετρα τα περιθωρια. Αν δεν κανω λαθος, ειναι τα ιδια σε ολες τις σειρες των κλισε. Δες πχ εδω: 

390Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 1:54 pm

costasirun

costasirun

Το πιο πάνω 20 λεπτό είναι κατα τη γνώμη μου κάτω άκρη φύλλου. Πιθανότατα θέσης 144 ή 141(λόγω ανισοπεδων ΑΕ) έχουν και οι 2 θέσεις εξογκωμα στο πηγούνι και τα 20 της κάτω επιγραφής αν δείτε καλά το αριστερό προς τα κάτω και το δεξιό προς τα πάνω. Αν πρέπει να διαλέξω μια από τις 2 θέσεις θα έλεγα την 144 λόγω του πάνω περιθωριου  που είναι κάπως διαφορετικό και της μη ύπαρξης πιο χοντρου περιθωριου αριστερά της θ.141 (αν και κάποτε υπάρχουν αριστερές θέσεις με κανονικά περιθωρια)..κατα διαβολική όμως σύμπτωση παρουσιάζει και τα χαρακτηριστικά της θέσης 15 που αναφέρει ο Γιαννης: πιο χοντρό γενακιν, και το πάνω περιθώριο αλλά δεν ειμαι σίγουρος αν υπάρχει μελάνι στον μαργαριτη ή εάν είναι το αποτύπωμα της στικτής γιατί είναι στην ίδια ευθεία με τα αποτυπώματα της σφραγίδας..

391Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 2:47 pm

giovanoukos

giovanoukos

Ακου να δείς τωρα τι γίνεται , δεν μπορεις να στέλνεις μια φωτογραφία οπου πραγματικά με το σκανερ δεν εχει καμία σχέση , πραγματικά αλλο εβλεπα με την πρώτη φωτό και αλλο ειναι με την δευτερη φωτο ή σκαν , να στελνεις μονο σκαναρισματα , οι φωτο παραπλανούν , δεν υπάρχει ανισόπεδος ΑΕ εγω δεν τον βλεπω[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

392Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 4:13 pm

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Θα αρκεστώ σε «συμβουλευτικό» ρόλο, χωρίς να ασχοληθώ με τον εν λόγω κομμάτι, μονάχα για να θίξω γενικότερα κάτι που έχω συζητήσει και με άλλους ανθρώπους της ΜΚΕ.
Ξέρω ότι με εκτιμάτε και ότι θα το ακούσετε, άσχετα αν το ασπαστείτε ή όχι.
Ο σκοπός μου είναι μονάχα να ακουστεί και όχι απαραίτητα να εισακουστεί.

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια πολλούς νεοφερμένους στη ΜΚΕ φίλους να σκάνε για τις θέσεις.
Γιατί σκάτε για τις θέσεις; Έχετε ξεκινήσει plating κάποιας αξίας;
Δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα η ανεύρεση κάποιας θέσης, παρά μονάχα εάν κάνεις ανασύσταση πλάκας μιας αξίας.

Μια πιθανή απάντηση στο ερώτημα μου εικάζω ότι είναι η "μας αρέσει να βρούμε τη θέση, "μας φτιάχνει", "τη βρίσκουμε ρε παιδί μου".
Κατανοητό και δεκτό.
Η "συμβουλή" μου είναι απλή:
Kάντε ότι γουστάρετε, απλά ΜΗ ΣΚΑΤΕ για πράγματα που ελάχιστη σημασία έχουν, δεν αξίζει.
Αν δεν το καταλαβαίνετε τώρα αυτό, πιθανότατα θα το καταλάβετε αργότερα.

Τα παραπάνω δεν ισχύουν για ανθρώπους που οργανωμένα έχουν ως στόχο την ανασύσταση πλάκας.
Aν κάνεις plating, εκεί αλλάζει.
Αν δεν κάνεις, γιατί να σκάς για τη θέση;

Tελειώνω με κάτι βασικότερο επί του θέματος:
Δεν πα να έχεις Κούνδουρο, να βλέπεις, να έχεις μάτι αετού, σε πολλά κομμάτια, για διάφορους λόγους, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟΣ ο προσδιορισμός της θέσης, δεν πα να χτυπιέσαι, τέλος.

Αυτά από εμένα επάνω στο θέμα. Very Happy

Αρέσει στον χρήστη costasirun

https://xartomoutro.wordpress.com/

393Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 6:19 pm

giovanoukos

giovanoukos

Νικόλα κατ΄αρχάς χάρηκα που σε γνώρισα απο κοντά , συμφωνώ με τα ανωτέρω , προσωπικά ασχολούμαι με το plating (με εφτιαξε ο ορισμός) αρκετών αξιών , ισως τα καταφέρω ίσως οχι , αλλα ειναι κάτι που με εξιτάρει,ειδη εχω μία ετοιμη, τώρα οι υπόλοιποι δεν ξέρω γιατί ασχολούνται με θέσεις μιας και ξέρω οτι δεν κάνουν αυτο το θέμα (μπορει μαζι με τον Θεόφιλο να τους παρασύραμαι) , σύγουρα υπάρχουν κάποιες θέσεις που δεν προσδιορίζονται εύκολα ή και καθόλου που να χτυπιέσαι οπως λές , γενικά για μένα αυτο ειναι το θέμα που με ηδονίζει . Αφιερωμένο το 20λεπτο με την κατσαρή τρίχα που κάνει ολη την διαφορά στον προσδιορισμό της θέσης , να σαι καλά Νικόλα[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

394Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 6:23 pm

giovanoukos

giovanoukos

ΥΓ. Να πεις σε ολους τους φίλους του φόρουμ να βάλουν την αφεντομουτσουνάρα τους (οπως εμείς) και να μην κρύβονται πισω απο ανθρωπάκια ή την κεφάλα του Ερμή , να ξερουμε με ποιόν μιλάμε

395Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 6:32 pm

USGreek

USGreek

Πωπω χαμος Smile

Κωστα, την 144 την ειχα δει κι εγω και ειναι πολυ πιθανη αν δεχτουμε οτι η ακρη φυλλου σε εκεινο το συγκεκριμενο φυλλο ηταν (οπως συνηθως) βαρια τυπωμενη.

Νικο, συμφωνω για τις θεσεις και δεν τις ψαχνω ποτε στις υπολοιπες ΜΚΕ μου αφου δεν κανω plating, αλλα η ευρευση τους εδω εχει αξια - στο συγκεκριμενο κομματι μας ενδιαφερει για λογους τεκμηριωσης μιας ακομα θεσης για ανισοπεδους ΑΕ σε αρχικο τραβηγμα των συνεχομενων, μια περιπτωση που (ουτως η αλλως) δεν αναφερεται στον Κουνδουρο.

Γιαννη, το επιχειρημα μου για την θεση κατω ακρης φυλλου ηταν ασχετως των φωτο/σκαν, απλα ηθελε μετρημα (η μια αντιπαραθεση με μια αλλη ΜΚΕ) για να δεις που ξεκινα η "απο κατω" ΜΚΕ. Γι αυτο το λογο ανεβασα και τη 2η φωτο, οπου φαινοταν καθαρα. Οσον αφορα τους ανισοπεδους ΑΕ - ειναι λιγο στραβοτυπωμενοι, οποτε η ευθεια που θα τραβηξουμε πρεπει να παρει την αντιστοιχη κλιση. Επισης, οι ανισοπεδοι ΑΕ στα συνεχομενα ειναι πολυ δυσκολα ανιχνευσιμοι, αφου η διαφορα των ψηφιων ειναι πολυ μικρη. Παραθετω μια φωτο με την ευθεια επακριβως παραλληλα στη βαση του 2, οπου φαινεται αυτη η (πολυ μικρη) διαφορα. Η δευτερη ευθεια ειναι παραλληλη με την πρωτη.

396Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 01, 2020 7:37 pm

giovanoukos

giovanoukos

Δημητράκο , στο επάνω μέρος φαίνεται , ok ..............ειδα μονο κατω , χαιρετίσματα

397Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 02, 2020 12:53 pm

giovanoukos

giovanoukos

Δυο εμφανή σφάλματα πλάκας προσδιορισμού της θέσης 87 , καθώς επίσης και το χαρακτηριστικό μελάνωμα στο τεταρτο φτερο του πέτασου[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

398Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 02, 2020 1:07 pm

giovanoukos

giovanoukos

Επισημασμένη αξία του 1900 με την γνωστή ποικιλία του διαστήματος των 4 mm ,μεταξύ του "ΛΕΠΤΑ' και "30" , στην μοναδική θέση του φυλλου 112 με φαρδύ το "0" , αλλη μία θέση με την ιδια ποικιλία του διαστήματος των 4mm εμφανίζεται στην 20 αλλα με στενό "0" , εμφανή ολα τα χαρακτηριστικά στο εμπρόσθιο τμήμα , της θέσης 112[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

399Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 02, 2020 3:05 pm

giovanoukos

giovanoukos

Εκθεσιακό φύλλο , υπό κατασκευή , των θέσεων 23-29 ( παρακαλώ να μην αντιγραφεί )[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αρέσει στους χρήστες Παναγιώτης Ρασσιάς, USGreek και costasirun

400Η αξία των 20λ. - Σελίδα 20 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 02, 2020 7:52 pm

giovanoukos

giovanoukos

Έχει επεξεργασθεί από τον/την giovanoukos στις Παρ Αυγ 14, 2020 5:59 pm, 1 φορά

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 20 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 11 ... 19, 20, 21 ... 34 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης