Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 21 από 49]

401Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Αυγ 08, 2020 6:03 pm

giovanoukos

giovanoukos

Μελετώντας το 20 λεπτο εκδοσης 71-72 (35a) , θα ήθελα την βοήθεια της ομάδας σχετικα με το χαρακτηριστικό "0" στους Α.Ε. , ποιό μπορεί να ειναι απο τις ποικιλίες κατά Groom ? ευχαριστω[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

402Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 09, 2020 2:01 am

costasirun

costasirun

Γεια σου Γιάννη 

το πιο πάνω 20 λεπτό είναι πάνω ακρη φύλλου θέση 2. Αν παρατηρήσεις την ανασύσταση πλάκας του Basel των 20 λεπτών του 67  θα βρεις το ίδιο 0 στη θέση 2. Αν δεν έχουμε περίπτωση σύμπτωσης και το ίδιο 0 υπάρχει σε επόμενη έκδοση ακριβώς στην ίδια θέση  τοτε το πιο πάνω 20 λεπτό πρέπει να είναι των συνεχών εκδόσεων 5ης στοιχειοθέτησης κατά την οποία τυπώθηκαν ο "ψεύτης" και το ουρανοκυανο ή "καθαρό του 67. Φιλικά Κώστας

403Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 09, 2020 2:02 am

costasirun

costasirun

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

404Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 09, 2020 9:43 am

giovanoukos

giovanoukos

Κώστα ευχαριστώ πολυ , την θέση την ειχα αλλα καπου εκει με πηγαινε και η δικιά μου η σκέψη σχετικά με την κατάταξη , το "0" ομως με δυσκόλευε αρκετά , και παλι ευχαριστω[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

405Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 09, 2020 12:47 pm

costasirun

costasirun

Παρακαλώ Γιάννη

Το 0 αυτό είναι χαρακτηριστικό δεν το είχα προσέξει μέχρι τώρα και πολύ καλά έκανες που τ ανέβασες.αν κάποιο μέλος το έχει σε άλλη αξία ή έκδοση παρακαλώ ας το ανεβάσει για εμπλουτισμό του αρχείου.

406Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Αυγ 12, 2020 10:34 pm

mkenzy1

mkenzy1

ενα 20λεπτο με πρασινωπούς ΑΕ? τις παρατηρησεις σας παρακαλω
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

407Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Αυγ 13, 2020 7:32 pm

giovanoukos

giovanoukos

.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την giovanoukos στις Παρ Αυγ 14, 2020 6:48 pm, 1 φορά

408Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Αυγ 13, 2020 10:14 pm

Theosal

Theosal

giovanoukos έγραψε:πρασινωπούς ΑΕ ?? εννοείς πράσινους προφανώς , δλδ για να καταλαβω , το πράσινο χρώμα εγω το συνδιάζω με τον Γρηγόρη ( τα φανάρια του δρόμου , αυτον που περπατάει , το πράσινο ανθρωπάκι ή με την φανέλλα της ομάδας του ΠΑΝΑΘΑ ετσι ? τετοιο πράσινο εννοείς ???? ε ε  ε ε ε ????) γιατί δεν βλέπω τέτοιου χρώματος ΑΕ ?? θέλω οφθαλμίατρο ?? και που να βρω εδω που ειμαι ?????
Εννοεί πιο πρασινωπούς, ας πούμε πιο ίντιγκο, αλλά ανοικτόχρωμο...

409Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Αυγ 13, 2020 10:30 pm

giovanoukos

giovanoukos

.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την giovanoukos στις Παρ Αυγ 14, 2020 6:50 pm, 1 φορά

410Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Αυγ 13, 2020 10:42 pm

giovanoukos

giovanoukos

.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την giovanoukos στις Παρ Αυγ 14, 2020 6:51 pm, 1 φορά

411Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Αυγ 13, 2020 11:39 pm

Theosal

Theosal

giovanoukos έγραψε:blue indigo ( τι δουλειά εχει το πράσινο ????)
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]
Ρε συ Γιάννη θα συνεννοηθουμε ή θα μας σκάσεις; Το πρασινωπο δεν είναι πρασινο!!! Σκας γάιδαρο και το ινδικό μπλε έχει μια δόση πρασίνου μέσα... αμάν πχια!

412Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Αυγ 16, 2020 3:44 pm

giovanoukos

giovanoukos

Ρ

413Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Αυγ 24, 2020 1:52 am

USGreek

USGreek

USGreek έγραψε:Ένα ωραίο αντίτυπο των πρώτων τραβηγμάτων των οριστικών εκδόσεων, τα πάλαι ποτέ "Μαΐου 62" (Hellas 19A), με ανισόπεδους, ελαφρά διπλοεκτυπωμένους και περίεργα τυπωμένους ΑΕ και ισχυρό ανάγλυφο. Η θέση είναι πιθανώς η 141 γιατί είναι η μόνη lower marginal για την οποία ο Κούνδουρος αναφέρει περίπτωση ανισόπεδων ΑΕ (αν και το γνωστό αντίτυπο εκείνο κατατάσσεται ως Hellas 19e). Το χρώμα είναι λίγο off λόγω φωτό (δεν είναι σάρωση).

Επανερχομαι στο κομματι αυτο, αφου, ψαχνοντας για κατι ασχετο, βρηκα το παρακατω λοτ: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]. Πρόκειται για ενα lower marginal επιμελημενο 20λεπτο το οποίο εμφανίζει το ίδιο σφάλμα των ανισοπεδων ΑΕ που εμφανιζει και το δικο μου 20λεπτο. Πρεπει να ειναι της ιδιας (αγνωστης) θεσης αφου και τα δυο προερχονται απο το κατω μερος του φυλλου και εχουν το ιδιο σφαλμα ΑΕ, τους ιδιους ΑΕ και διαφορες την καταταξη και το χρωματισμο.
Το εξαιρετικα ενδιαφερον εδω ειναι οι ολοϊδιοι ΑΕ (αγνοωντας, φυσικα, τα προφανως τυχαια "μικροχτυπηματα" στο δικο μου και καποιες μικροδιαφορες στην κατανομη της μελανης). Αν εξαιρεσουμε καποιο σφαλμα καταταξης οσον αφορα το επιμελημενο (πολυ δυσκολο), εδω εχουμε δυο ενδεχομενα:
α) Διατηρηθκε το ιδιο setting ΑΕ στις δυο εκδοσεις. Συμφωνα με τον Κουνδουρο, ωστοσο, υπηρξε διαφορετικο setting για τα επιμελημενα και διαφορετικο για τα συνεχων.
β) Προεκτυπωθηκαν φυλλα με "επιμελημενους ΑΕ" κατα το Μαρτιο η Απριλιο του 1862 και χρησιμοποιηθηκαν το Μαϊο. Αυτο το ενδεχομενο εχει αναφερθει ξανα και ειναι το πιο πιθανο.

Αρέσει στους χρήστες SHH_Egeo, Theosal και costasirun

414Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 22, 2020 1:30 pm

costasirun

costasirun

Γεια χαρά στην παρέα

Εχει καιρό να ανεβάσω κάτι στις ΜΚΕ γιατί τον τελευταίο καιρό πήρα από κοντά και τις μικρές κεφαλές και πέφτει κι εκεί μελέτη. 

Πριν λίγες μέρες απέκτησα έναν κατά τη γνώμη μου ενδιαφέρον φάκελλο και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις παρατηρήσεις μου. 

Τον πιο κάτω φάκελλο τον αγόρασα για μερικά ευρώ γιατί μου άρεσε που φαίνεται εντονότατα το σφάλμα της λευκής γραμμής στην πανω επιγραφή (θ.23-29) έτσι έλεγε και ο τίτλος πώλησης. Όταν όμως τον πήρα στα χέρια μου αμέσως διαπίστωσα ότι το δεξί περιθώριο είναι πιο χοντρό άρα αποκλείεται να ανήκει στις θέσεις 23-29 αλλά είναι άκρη φύλλου δεξιά. Δεν άργησα να βρω την θέση του στο φύλλο λόγω του χαρακτηριστικού μακρύτερου αριστερού σκέλους του Μ ανήκει στη θέση 100. Αμέσως η σκέψη μου πήγε ότι κάποιος επιτήδειος χάραξε την λευκή γραμμή για να δώσει υπεραξία στον φάκελλο με το κουτσουρεμένο 20λεπτο και απογοητεύτηκα.

Παρατηρώντας όμως προσεχτικά το φάκελλο σε μεγέθυνση  παρατήρησα ότι επάνω στη λευκή γραμμή υπάρχουν αρκετά στίγματα μελάνης. Επίσης ψηλαφιζοντας την επιφάνεια , αυτή είναι λεία χωρίς λεπτυνση, γδαρσιμο ή προεξοχες. Η άποψη μου είναι ότι ξένο σώμα  μπήκε κατα την εκτύπωση ανάμεσα στην τυπογραφική πλάκα και το φύλλον και εκτυπωθηκεν, τριτογενες σφάλμα πλάκας.

Το 20 λεπτό όμως μου επιφυλλασεν ακόμα μιαν μικρή έκπληξη. Παρατηρώντας το μπροστά από δυνατό φως διαπίστωσα ότι φέρει το χαρακτηριστικό 0 νούμερο 15 του Groom. Αμέσως πήγα στον πίνακα αντιστοιχίας να δω που εμφανίζεται το χαρακτηριστικό αυτό μηδέν και βρήκα μονάχα τη θέση 96 στα δικτυωτα  στο 53α Κων/νιδη ή Hellas 41a. 

Το 20λεπτο του φακελλου θα έλεγα ότι είναι πιθανότατα το 41d ή ισως και μια απόχρωση του 41e..ο φάκελος σφραγίστηκε στην Πάτρα 3 Μαΐου 1875 με προορισμό το Αίγιο. Η σφραγίδα άφιξης δεν φαίνεται. Ακολουθούν φωτός..

415Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 22, 2020 1:32 pm

costasirun

costasirun

Γεια χαρά στην παρέα

Εχει καιρό να ανεβάσω κάτι στις ΜΚΕ γιατί τον τελευταίο καιρό πήρα από κοντά και τις μικρές κεφαλές και πέφτει κι εκεί μελέτη. 

Πριν λίγες μέρες απέκτησα έναν κατά τη γνώμη μου ενδιαφέρον φάκελλο και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τις παρατηρήσεις μου. 

Τον πιο κάτω φάκελλο τον αγόρασα για μερικά ευρώ γιατί μου άρεσε που φαίνεται εντονότατα το σφάλμα της λευκής γραμμής στην πανω επιγραφή (θ.23-29) έτσι έλεγε και ο τίτλος πώλησης. Όταν όμως τον πήρα στα χέρια μου αμέσως διαπίστωσα ότι το δεξί περιθώριο είναι πιο χοντρό άρα αποκλείεται να ανήκει στις θέσεις 23-29 αλλά είναι άκρη φύλλου δεξιά. Δεν άργησα να βρω την θέση του στο φύλλο λόγω του χαρακτηριστικού μακρύτερου αριστερού σκέλους του Μ ανήκει στη θέση 100. Αμέσως η σκέψη μου πήγε ότι κάποιος επιτήδειος χάραξε την λευκή γραμμή για να δώσει υπεραξία στον φάκελλο με το κουτσουρεμένο 20λεπτο και απογοητεύτηκα.

Παρατηρώντας όμως προσεχτικά το φάκελλο σε μεγέθυνση  παρατήρησα ότι επάνω στη λευκή γραμμή υπάρχουν αρκετά στίγματα μελάνης. Επίσης ψηλαφιζοντας την επιφάνεια , αυτή είναι λεία χωρίς λεπτυνση, γδαρσιμο ή προεξοχες. Η άποψη μου είναι ότι ξένο σώμα  μπήκε κατα την εκτύπωση ανάμεσα στην τυπογραφική πλάκα και το φύλλον και εκτυπωθηκεν, τριτογενες σφάλμα πλάκας.

Το 20 λεπτό όμως μου επιφυλλασεν ακόμα μιαν μικρή έκπληξη. Παρατηρώντας το μπροστά από δυνατό φως διαπίστωσα ότι φέρει το χαρακτηριστικό 0 νούμερο 15 του Groom. Αμέσως πήγα στον πίνακα αντιστοιχίας να δω που εμφανίζεται το χαρακτηριστικό αυτό μηδέν και βρήκα μονάχα τη θέση 96 στο 53α Κων/νιδη ή Hellas 41a. 

Το 20λεπτο του φακελλου θα έλεγα ότι είναι πιθανότατα το 41d ή ισως και μια απόχρωση του 41e..ο φάκελος σφραγίστηκε στην Πάτρα 3 Μαΐου 1875 με προορισμό το Αίγιο. Η σφραγίδα άφιξης δεν φαίνεται. Ακολουθούν φωτός..

Αρέσει στον χρήστη Admin

416Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 22, 2020 1:33 pm

costasirun

costasirun

417Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 22, 2020 1:37 pm

costasirun

costasirun

418Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 22, 2020 1:40 pm

costasirun

costasirun

419Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 22, 2020 1:46 pm

costasirun

costasirun

420Η αξία των 20λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 22, 2020 1:49 pm

costasirun

costasirun

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 21 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 35 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης