Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 36 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 24 από 49]

461Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Δεκ 11, 2020 9:57 pm

νικος

Σε ευχαριστώ Γιάννη.

462Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Δεκ 17, 2020 5:59 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Εδώ,σε καρμινόχρωμο, ασφργ. ανευ,η θέση 75,με το σφάλμα πλάκας ''διπλή τελεία στη επιγραφη''.Παρεμφερές με το πιο διάσημο ανάλογο σφάλμα διπλής τελείας στα 10λ,σε αυτη τη αξία ,περα οτι εμφανίζεται στο κέντρο,ενω στα 10λ δεξιά,ειναι και πιο αμυδρό το αποτύπωμα της δευτερης τελείας.Αυτός ειναι και ο λόγος που σε αυτή τη έκδοση δεν το βρίσκεις εύκολα,αρκετα χρόνια το έψαχνα,ειδικά στις ανιλίνες,που με την πάροδο του χρόνου,αρχης γενομένης απο τα τέλη του 1861 που υπάρχει στα βαθια ουρανοκύανα,''κλείνει'' κατα κάποιο τρόπο η αμυχή στη πλάκα.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

463Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Δεκ 17, 2020 9:12 pm

νικος

Τι μπορούμε να πούμε για τις λευκές κηλίδες μπροστά στο πρόσωπο του 20λεπτου; τι είδους σφάλμα είναι; Δεν υπάρχει λεπτυνση. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

464Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Δεκ 17, 2020 10:29 pm

giovanoukos

giovanoukos

δεν ειναι σφαλμα

Αρέσει στον χρήστη Admin

465Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Δεκ 17, 2020 10:52 pm

νικος

Τότε τι είναι Γιάννη; Λευκή κηλίδα είναι και στα γένια. Καλύτερα πιστεύω είναι να λέτε δεν το έχουμε ξαναδεί, γιατί σίγουρο είναι ότι δεν έχουν καταγραφεί τα πάντα στις ΜΚΕ, μέχρι να ξαναβρεθεί κάτι παρόμοιο, όπως και το πιο πάνω που έχω αναρτήσει κόκκινο με τη λευκή κηλίδα μπροστά στο σαγόνι που και γιαυτό είπατε τίποτα δεν είναι. Δεν νομίζω ότι έτσι πάει το πράγμα, άποψη μου βέβαια, όταν για μια αμυχή γίνεται ολόκληρη διατριβή και για πράγματα που βγάζουν μάτια λέμε τίποτα.

466Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Δεκ 18, 2020 1:21 am

giovanoukos

giovanoukos

Aγαπητέ Νίκο , δεν εχω λόγους να διαφωνώ με τις απόψεις σου , απλα διατύπωσα με τρεις λέξεις την αποψή μου έχοντας δεί εκατοντάδες τέτοια "σφάλματα" κατ΄εσέ , μπορεί να σου απαντήσει και κάποιος αλλος .

467Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Δεκ 18, 2020 11:09 am

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Aς ξεκαθαρίσουμε τα βασικά, για να αποκτήσουμε σωστότερη αντίληψη των πραγμάτων.
Οποιαδήποτε ανωμαλία, οτιδήποτε παρεκκλίνει από το κανονικό, μπορεί κατά κάποια έννοια να θεωρηθεί σφάλμα και να ονομασθεί έτσι.
Επειδή όμως μιλάμε για κλασικά γραμματόσημα, τα οποία λόγω των πρωτόγονων μεθόδων εκτύπωσης της εποχής παρουσιάζουν άπειρες και ποικίλων ειδών ανωμαλίες,
επικράτησε να αξιολογούμε και να εκτιμάμε ως πραγματικά ενδιαφέρουσες μονάχα τις επαναλαμβανόμενες από τις ανωμαλίες αυτές.

Επαναλαμβανόμενο είναι μονάχα οτιδήποτε εμφανίζεται σταθερά για ορισμένο (ή αόριστο) διάστημα σε περισσότερα από ένα αντίτυπα της αυτής θέσης.
Συγκεκριμένα για την περίπτωση των ονομαζόμενων "σφαλμάτων πλάκας", η επιβεβαίωση της εσφαλμένης θέσης σε περισσότερα του ενός αντιτύπων αποτελεί απαραίτητη προυπόθεση για να οριστεί ένα σφάλμα ως "σφάλμα πλάκας".

Οτιδήποτε μη επαναλαμβανόμενο περνάει μάλλον στα "ψιλά γράμματα" ως κάτι "ασαφές", κυριότερα επειδή δεν έχουν προσδιοριστεί α) η θέση του, β) η φύση του.
Μονάχα η πιθανή ανεύρεση του σε περισσότερα αντίτυπα της αυτής θέσης θα το αναγάγουν σε "σημαντικό", σε ένα σταθερό δλδ. σφάλμα που αποδεικνύεται οτι εμφανίστηκε για κάποιο διάστημα.

Έτσι επικράτησε να σκεφτόμαστε και υπό την αυτή λογική να συλλέγουμε, να αξιολογούμε και να κρίνουμε, τα σφάλματα πλάκας τουλάχιστον.

Κάποιος μπορεί να τα απορρίψει όλα αυτά και να συλλέγει οποιοδήποτε γραμματόσημο εμφανιστεί μπροστά του ως μια μοναδικότητα. Υπάρχουν άπειρες "μοναδικότητες", στα χρώματα, στην εκτύπωση, στα χαρτιά, οπουδήποτε.
Αν και μάλλον δεν θα τον πάρουν πολύ στα σοβαρά οι υπόλοιποι, παρά μονάχα εαν φέρει ένα μεγάλο χρυσό μετάλλιο η συλλογή αυτή από "μοναδικότητες", στην πραγματικότητα δεν θα έχει και πολύ άδικο καθώς, κάθε αντίτυπο, κατά μια έννοια, όλο και κάτι το "μοναδικό" θα παρουσιάζει.
Κανένα κλασικό γραμματόσημο δεν είναι απολύτως ίδιο με κανένα από τα υπόλοιπα.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Νίκος Καρνιαουτάκης στις Παρ Δεκ 18, 2020 11:59 am, 3 φορές συνολικά

Αρέσει στους χρήστες Admin, SHH_Egeo, giovanoukos και USGreek

https://xartomoutro.wordpress.com/

468Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Δεκ 18, 2020 11:39 am

νικος

Μπράβο Νίκο. Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που μπήκες και έγραψες μια εξαιρετική ανάλυση, βάζοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Τώρα μάλιστα, ξέρουμε πως να πατάμε... Αυτή την ομορφιά έχει το φόρουμ και αποτυπώνεται μέσα από το διάλογο και την καλοπροαιρετη προσέγγιση του καθενός μας. Να είσαι καλά.

469Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Δεκ 18, 2020 11:53 am

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Θίγω δλδ. το εξής:
Η αντίληψη μας, το τι εκτιμάμε, το τι αξιολογούμε, όλα αυτά, ανά τις εποχές εξελίσσονται, αλλάζουν.
Μερικές δεκαετίες πρίν σχεδόν κανένας δεν ασχολούνταν πχ. με τα σφάλματα πλάκας, σήμερα αρκετοί.
Τεράστια σημασία έχει η ανάδειξη του (οποιουδήποτε) θέματος, το να παρουσιαστεί σαφές, τεκμηριωμένο, κατά το δυνατόν ολοκληρωμένο, ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Ενδιαφέρον μπορεί να αποδειχθεί οτιδήποτε εαν παρουσιαστεί σωστά.
Oι τάσεις, η "μόδα" αν θες, η συνήθεια, όλα αυτά παίζουν επίσης κάποιο ρόλο στο τι και πως αξιολογείται ανά τις εποχές.
Μην ξεχνάμε οτι τα πάντα είναι υποκειμενικά. Δεν θα πάψουμε ποτέ να υπάρχουμε εμείς που βλέπουμε "κάθε γραμματόσημο διαφορετικό από τα υπόλοιπα",
ούτε όμως και εκείνοι που τα βλέπουν "όλα ίδια".

Αρέσει στον χρήστη νικος

https://xartomoutro.wordpress.com/

470Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Δεκ 18, 2020 5:52 pm

νικος

Ένα 20λεπτο ανιλίνης σφραγισμένο με διπλή τελεία . Δεν ξέρω αν είναι θέσης 75.[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

471Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Δεκ 18, 2020 7:01 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Οχι ειναι θέσης 1,11,21,31,μεχρι 141,γιατι εχει πιο έντονη αριστερη γραμμη περιθωρίου,άρα ακριανό γραμμ.στη πλάκα.
Πέρα ασφαλώς πως το σφάλμα της διπλης τελείας ,όπως εγραψα παραπάνω,στις ανιλίνες σχεδον εκμηδενίζεται,ειναι και σε αλλο ύψος η δεύτερη τελεία....

Αρέσει στον χρήστη νικος

472Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Δεκ 18, 2020 8:08 pm

νικος

Τι μπορούμε να πούμε για το 20λεπτο με σπασίματα μαιανδρου αριστερά και σπάσιμο κύκλου αριστερά κάτω, που δεν έχω ξαναδεί. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

473Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιαν 03, 2021 7:36 pm

giovanoukos

giovanoukos

Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά , τακτοποιώντας μέρος των 20-λεπτων , θελω να σας δείξω και να ακούσω τις απόψεις σας σχετικα με ενα 20λεπτο το οποίο το εχω κατατάξει στις εκδόσεις 71-72 , επίσης οι ΑΕ παρουσιαζουν μια διπλοεκτύπωση ( Κουνδ.47.1.μ ) το δευτερο "2" ειναι τυπωμένο δεξιότερα ενω το "0" ειναι αριστερότερα , επ'ισης ρωτάω σε ποιό  ταχυδρομικο γραφ. ανήκει η σφραγίδα ???[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αρέσει στον χρήστη costasirun

474Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιαν 03, 2021 9:32 pm

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Γιάννη Χρόνια πολλά και σε σένα,υγεία και καλές συλλογές!
Το αποτύπωμα δείχνει να είναι ΣΥΡΟΣ τύπου ΙΙ

Αρέσει στον χρήστη giovanoukos

475Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Ιαν 04, 2021 2:56 pm

Theosal

Theosal

giovanoukos έγραψε:Χρόνια Πολλά σε όλους και Καλή Χρονιά , τακτοποιώντας μέρος των 20-λεπτων , θελω να σας δείξω και να ακούσω τις απόψεις σας σχετικα με ενα 20λεπτο το οποίο το εχω κατατάξει στις εκδόσεις 71-72 , επίσης οι ΑΕ παρουσιαζουν μια διπλοεκτύπωση ( Κουνδ.47.1.μ ) το δευτερο "2" ειναι τυπωμένο δεξιότερα ενω το "0" ειναι αριστερότερα , επ'ισης ρωτάω σε ποιό  ταχυδρομικο γραφ. ανήκει η σφραγίδα ???[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Γιάννη, εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι και οι δύο δεύτερες εκτυπώσεις είναι αριστερά του κανονικού αριθμού. Και στις δύο περιπτώσεις οι κανονικοί αριθμοί είναι σκουρότεροι και τους δείχνω με το μωβ βέλος και οι ανοικτότεροι είναι οι αριθμοί της διπλοεκτύπωσης που τους δείχνω με τα κίτρινα βέλη....
Ελπίζω να συμφωνήσεις!
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/url]

476Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Ιαν 04, 2021 4:06 pm

giovanoukos

giovanoukos

Aγαπημένε μου Τεό , χαίρομαι που χρησιμοποιείς ωραία βελάκια , επίσης που ασχολήθηκες με το 20λεπτο , καταλαβα τι λές και καταλήγω στο οτι σωστά παρατηρεις το διπλοεκτυπωμενο διπλό "2" αλλα τα βελάκια σου στο "0" ειναι αντίστροφα τουλαχιστον με τα γραφομενά σου ( χοντη γραμμη η πρωτη εκτυπωση , ελαφρά γραμμη η δευτερη
τέλος δες το αναγραφόμενο ταχ.γραφ. ......βλέπεις κάποιο 5 να σχηματίζεται ???  ???  ??? ενω στην δίκυκλη βλέπουμε ενα καθαρό Σ και στη συνέχεια προφανώς ενα Υ?

477Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Ιαν 04, 2021 7:22 pm

Theosal

Theosal

Όσο για το λάθος χρωματισμό των βελών στην εικόνα πιο πάνω, δεν κάνω καθόλου λάθος, γιατί δεν μίλησα για παχιές και λεπτές γραμμές, αλλά για πιο σκούρες και πιο ανοικτές γραμμές (σε χρώμα), ΑΡΑ, όπου δείχνει ένα κίτρινο βέλος βλέπουμε ανοιχτόχρωμες γραμμές και όπου το μωβ σκουρόχρωμες γραμμές!!

478Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Ιαν 05, 2021 1:11 pm

giovanoukos

giovanoukos

Nai Τεο μου , για ανοικτόχρωμες και σκουρόχρωμες , θα το λύσουμε οταν βρεθουμε απο κοντα , γιατι ειναι περιττό να πληκτολογούμε , τοσο μακροσκελή κείμενα , ευγενικά θέλω να μου επιτρέψεις να διαφωνώ με την αποψή σου , σε χαιρετώ , ωρέ βουάρ !!!

Αρέσει στον χρήστη Theosal

479Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Ιαν 05, 2021 7:15 pm

giovanoukos

giovanoukos

Τεό μου , Θεοφιλέ μου , φίλε μου , γιατι ??? γιατί με προκαλείς ? ( φιλικά πάντα )
Με το Νο.1 ειναι η αρχική εκτύπωση οπως γραφεις και 'συ , και με το Νο. 2 ειναι η διπλοεκτυπωση .
Λοιπόν οπως εχεις σημειώσει με τα βέλη σου , στον αριθμό ελέγχου στο "2" παρατηρείται  διπλοεκτύπωση προς τα δεξια και στο "0" προς τα αριστερά , κάνω λάθος σε αυτά που εχεις σημειώσει και γράφεις ??? , γιατί με προκαλείς αγαπημένε μου φίλε ?? θα συντονιστούμε έπιτέλους ????[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

480Η αξία των 20λ. - Σελίδα 24 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Ιαν 06, 2021 12:59 pm

Theosal

Theosal

Γιάννη μου μου φαίνεται ότι βλέπεις ότι νάναι .... τα βέλη τα μωβ είναι όλα προς τα αριστερά ενώ τα κίτρινα προς τα αριστερά.... δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορείς να συντονιστείς!!!!

Εσύ πως βλέπεις τώρα ξαφνικά στο 2 να φεύγει η διπλοεκτύπωση προς τα δεξιά και το αντίστροφο στο 0 δεν μπορώ να το καταλάβω!!!!!!

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 24 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 36 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης