Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 49]

81Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Απρ 25, 2018 12:47 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Μετα την ''ψυχρολουσία'' που Ιανουαρίου απο τον Γ.Περιστάνογλου,πλέον είμαι πιο προσεκτικός...
Και εξηγούμε,
προ χρόνων είχα παρατηρήσει ένα γραμμ.της συλλογής μου, μπλε σε μπλε 1871/76,με ορατο δικτύωμα[μικρό] αλλά το πολυ ενδιαφέρον ήταν το χαρτί ,που ήταν πρασινωπό/μπλε.Αποκτώντας και το βιβλίο του Κούνδουρου του 2015,που έγραφε για την ύπαρξη τέτοιου χαρτιού,και μάλιστα σαν σπανιότητα,ήμουν πλέον σίγουρος πως είχα τη τύχη να βρω απο το πουθενά μια σπανια περιπτωση.
Μέχρι του σε κάποιο απο τα σεμινάρια Περιστανογλου,αρχικά του το επισήμανα πάνω στη ενότητα των δικτυωτών,στη συνέχεια ,σε άλλη συνεδρία,του το έδειξα....
Και εκεί η γνωμάτευση:
το γραμμ. μου ήταν βαμμένο πράσινο !
Ηταν λοιπόν ένα 1871 με αδρή δικτύωση του χαρτιού το οποίο κάποιος του είχε περάσει μια επίστρωση πράσινης βαφής και αυτο με φακό X20 φανερώθηκε στη πίσω όψη που δεν ήταν ομοιόμορφο κατανεμημένο το πράσινο χρώμα !

82Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Απρ 25, 2018 12:53 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ετσι λοιπόν χθες το βραδάκι τακτοποιώντας [ θα κάνω νέο τόπικ στο καφενείο πάνω σε αυτό] ΜΚΕ περιόδου 1875/80 έπεσα σε αυτό :
[στη φωτο μαζί με ένα συνεχόμενων...]

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

το είχα στα πρώσσικα βαθιάς απόχρωσης,αλλά μάλλον δεν είχα κοιτάξει τους ΑΕ....όπως επίσης και το κυριώτερο,στικτή τύπου 1,σε γραμμ.1878.Αρα εδώ έχουμε άραγε μια νέα περίπτωση βαψίματος,ή μια σχετική σπανιότητα εκτύπωσης σανεχόμενων βαθύ μπλέ σε κιτρινωπο/κρεμ χαρτί ?

83Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Σεπ 20, 2018 12:38 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Αυτο το βάζω ποιό πολύ για να τονίσω πως οι συλλέκτες που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο εκθεσιακό στίβο,αναγκάζονται να αγοράζουν το κάτι παραπάνω για να γίνουν πλήρεις.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

84Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Σεπ 20, 2018 12:47 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Εδώ έχουμε ζεύγος θ.89-90,δικτυωτού χαρτιου,σε F-VF κατάσταση.Ο δημοπράτης προσπερνάει το γνωστό σφ,πλάκας ''ελλιπής σκίαση της παρειάς[μάγουλο]'' και το προσφέρει σαν μια απλή περίπτωση ζευγαριού.
Εδω λοιπόν αναγκάζομαι να το αγοράσω ,καθώς στην ανάπτυξη αυτής της θέσης είμαι πλήρης,σχεδόν όμως γιατι δεν έχω ένα πολλαπλό,έστω και ζεύγος.
Σαν συμπέρασμα λοιπόν,η κατάρτιση ενός εκθέματος όσο το δυνατόν πιο πλήρους έχει την οικονομική  υπέρβαση σαν συστατικό...

85Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Οκτ 24, 2018 1:38 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ενα 20λ δικτυωτού χαρτιου με σφ.πλάκας θ.120,λευκό σημάδι στη βάση του λαιμού,δεν θα το έλεγα και ξεκάθαρη περίπτωση,βοηθάει όμως η αισθητά πιο χοντρή γραμμή περιθωρίου δεξιά.
Απαραίτητο σημερινό απόκτημα,κλέισιμο της παρουσίασης αυτου του σφάλματος.

86Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Οκτ 24, 2018 1:45 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Στη αναγγελία θανάτου ,του Μ.Καϊτατζίδη,έγραφα στις 8/10:

Στη προσεχη ατθενς εχω σκαλωσει με ενα φακελλο.που στο 20λ που.φερει διακρινω αμυδρα οτι ανηκει στη θ.118.
Παιρνω διαδοχικά,Κουνδουρο,το βιβλίο του 2011,απλά αναφερει τη.θεση.και τα.στιγματα που.φερει η.θεση αλλα δεν μς βοηθαει γιατι η αναλυση της φωτο δεν...
Στη συνεχεια ο Ασημακοπουλος ,που δεν αναφερει καθολου αυτο το σφαλμα...
Και υστερα λεω για να δουμε αν δινει κανενα ατοιχειο παραπανω.ο Καιτατζιδης στο μικρο βιβλιαράκι του ,του.1984.παρακαλω,,οχι μονο αναφερει το σφάλμα αλλα δινει και την.χρονολογια εμφανισής του αλλα το κυριότερο, δινει πως σε αυτή τη θεση εχουμε και φαρδια περιθώρια,πραγμα που φαινεται ξεκαθαρα στη φωτο του λοτ.

Σήμερα ,24/10 , Wink :

87Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 02, 2018 11:43 am

Admin

Admin
Admin

Στις αρχές Δεκεμβρίου πραγματοποιείτε δημοπρασία του οίκου Feldman Helvetia,και προσφέρεται ένα μοναδικό αντικείμενο:

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Παρ Νοε 02, 2018 11:48 am, 1 φορά

https://philotelists.forumgreek.com

88Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 02, 2018 11:45 am

Admin

Admin
Admin

Το πρωτοείδα το 2002 στη 160 δμπρ.Καραμήτσου με τιμή ανοίγματος 25K euro.
Ασφαλώς απο τότε κύλισε πολυ νερό στο εμπορικής διαστασης αυλάκι και έτσι βγαίνει πλεον στα 80-100Κ !Να σημειώσουμε εδώ πως κοσμούσε και το κεφάλαιο των ΜΚΕ στο νέο τότε κατάλογο Hellas ,το 2004.
Το ενδιαφέρον λοιπόν για αυτο το μαναδικό μπλοκ είναι διαχρονικά πολυ μεγάλο.
Επενδυτικά δεν το συζητάμε,τα παραπάνω γραφόμενα το καλύπτουν πλήρως.
Συλλεκτικά ούτε συζήτηση,η συλλογή που θα περιλαμβάνει αυτή τη σπανιότητα,σε μια παγκοσμια έκθεση παίρνει χρυσό αναμενόμενα.
Και ασφαλώς μελετητικά.
Εδώ υπάρχει η προϊστορία του,καθώς έχει αναφερθεί πως αυτό ήταν δοκίμια που το είχε στη κατοχή του ο διευθυντής του ταχυδρομείου Σύρου,στα χρόνια κυκλοφορίας των ΜΚΕ.Εικάζεται πως αυτός το αναγόμωσε και το αποχωρίστηκε στα τέλη του αιώνα.Στα χρόνια που ακολούθησαν αυτή η διαδρομή και το γεγονός είχε επικρατήσει :

R.P.,S, 1955

Aντρέας Ζέης  1988

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Admin στις Παρ Νοε 02, 2018 8:50 pm, 1 φορά

89Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 02, 2018 12:15 pm

Admin

Admin
Admin

Και φτάνουμε,λογικά στα χρόνια της δεκ.του 2000,και ο διακεκριμένος μελετητής,επαγγελματίας expert,Μ.Τσεριώτης,στη πιστοποίησή του ανατρέπει τα δεδομένα:

στις διοφορετικού χρώματος υπογραμμίσεις μου,σημειώνει ο Τ. τη παραπάνω θεώρηση και με το κόκκινο την δικιά του άποψη !
Η οποία έρχεται τελείως ανατρεπτικά να μας πει πως το προκείμενο μπλοκ που περιέχει την επιγραφή στο κάτω μέρος
είναι το μοναδικό με αυτη την επιγραφή, με γνήσια,Παρισινή,γόμμα !!!
Γιατί όλα τα άλλα,23 τον αριθμο,που έχουν αυτη τη επιγραφή δεν έχουν γομμα και ασφαλώς είναι τελικά δοκίμια.

Παραπάνω και ο Α.Ζέης αναφέρεται σε γνήσια γόμμα,όμως δεν το τεκμηριώνει,και στα τότε χρόνια θεωρείτε πως αν η αναγόμωση έγινε πχ.το 1885,δηλ.100 χρόνια μέχρι την πιστοποίηση Ζέη ,λογικό φαίνεται η γόμμα να φαίνεται σαν γνήσια.Ετσι έρχετε ο Τ. και βάζει στη σωστη διάσταση το γεγονός.

90Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 02, 2018 12:44 pm

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Εξαιρετικό θέμα με μοναδική παρουσίαση.
Ετσι πρέπει να προσφέρεται η γνώση.Τεκμηριωμένα και με εικόνες
Συγχαρητήρια Admin!

91Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 02, 2018 8:54 pm

Admin

Admin
Admin

Ευχαριστώ κ.συνάδελφε.
Και προς επιρρωση των παραπάνω,προ Τσεριώτη επικρατούσα άποψη,ή αναφορά στη Μελέτη 1933,απο τον Τρ.Κωνσταντινίδη:

92Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 02, 2018 10:08 pm

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Μήπως γνωρίζουμε απο ποία συλλογή πωλείται τώρα?
Δηλαδή ποιός είναι ο τελευταίος ιδιοκτήτης?

93Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 02, 2018 10:31 pm

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Να προσθέσω και άλλο ένα μοναδικό αντικείμενο με την περιγραφή του

94Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 02, 2018 11:12 pm

Admin

Admin
Admin

SHH_Egeo έγραψε:Μήπως γνωρίζουμε απο ποία συλλογή πωλείται τώρα?
Δηλαδή ποιός είναι ο τελευταίος ιδιοκτήτης?

η λογική λεει πως προέρχονται απο εξωτερικο,καθώς Ελληνας συλλέκτης,απο έδω ή κάτοικος εξωτερικού λογικά θα πήγαινε στο γνωστό οίκο....
Εξάλλου αυτο το μπλοκ δεν θυμάμαι να ήταν σε εκθεσιακή συλλογή,και στη ΕΦΕ 2005,που εκει ήταν η dream team των ΜΚΕ συλλεκτών,αλλά και στη Νοτος 15.

95Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Μαρ 14, 2019 12:16 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ειμαι στη ευχάριστη θέση να ανοικοινώσω τη απόκτηση ενός σπανιότατου γραμματόσημου.

Η περιγραφή απο το δημοπράτη

20 lep. blue on thin paper, u. VF (Hellas 5aPa)

96Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Μαρ 14, 2019 12:32 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Η περιγραφη δεν αναφέρει οτι αυτο το σπανιο γραμμ.γίνεται ακόμα σπανιότερο καθώς φέρει το γνωστό σφάλμα πλάκας

97Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Μαρ 14, 2019 12:56 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Ομως παρατηρώντας το καλύτερα,ασφαλώς σε μέγιστη μεγένθυνση αποκαλύπτεται και ένα ακόμα σφάλμα πλάκας που εδω πλεόν το γραμματόσημο αυτό καθίσταται μοναδικο,τουλάχιστον εγω το αναζητώ πάνω απο 20 χρόνια δεν το έχω ξανασυναντησει,μεχρι σε σημειο που αν δεν το ανέφερε ο Α.Αργυρόπουλος σε Φιλοτέλεια του 1934 θα έλεγα πως δεν υφίσταται

98Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Μαρ 14, 2019 1:06 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Τελειώνοντας τη παρουσίαση αυτου το σημαντικού γραμμ.που συνδυάζει Παρισινή έκδοση/άκρη φύλλου/στικτή Σκόπελος,'85'/λεπτό χαρτί/σφάλμα πλάκας,ο μελετητής Τάσος Δαριώτης εφαρμόζει μια πρωτοποριακή μέθοδο πανω στις αναγνωρίσεις των ΜΚΕ.
Αυτή βασίζετε πανω στη μετατροπή της φωτογραφίας σε αρνητικό !
Ετσι φαίνεται πολυ πιο εύκολο να δεις τι κρύβεται κατω απο μια μαυρη κηλίδα,στη περίπτωσή μας σχεδόν κρύβει το σφάλμα η κουκίδα της στικτής,ή ας πούμε στη πίσω όψη ενος γραμμ.μια διπλη σαρνιέρα τι μπορει να καλύπτει...

εδώ και η διεύθυνση που μπορει καποιος να ανεβάσει με ευκολο τρόπο φωτο και να τη μετατρεψει σε αρνητικό

99Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Μαρ 25, 2019 10:25 pm

USGreek

USGreek

Σε μια πρόσφατη αγορά μου από Αμερικανό, έπεσε η προσοχή μου σε μια, κατά τα άλλα όχι τόσο καλή, ΜΚΕ χωρίς ΑΕ. Φαινεται για 57a, 80-86 20l ultramarine. Στο πίσω μέρος της φέρει τέσσερις υπογραφές/σφραγίδες, μια εκ των οποίων του πασίγνωστου Michel (αυτόν του καταλόγου) και, σε συνδυασμό με το πολύ σπάνιο άσπρισμα στις κυματοειδεις γραμμές, χαρακτηριστικό του Hellas 8, μου δημιούργησε υποψίες μήπως πρόκειται για αυτό  - αλλά μετά είδα τις χάλια εκτυπωμένες κυματοειδεις και επέστρεψα στην πραγματικότητα!
Όπως και να έχει χαίρομαι που έχω στα χέρια μου ΜΚΕ με σφραγίδα του Michel Smile

100Η αξία των 20λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Μαρ 26, 2019 5:21 am

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Σαφέστατα Hellas 57, μην έχεις καμία αμφιβολία για αυτό.

https://xartomoutro.wordpress.com/

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης