Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 44 από 49]

861Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Μάης 02, 2023 3:22 am

artaleo

artaleo

Ίσως να έχεις δίκιο Δημήτρη... για δείξε μου αν έχεις κάποιο τέτοιο. 
Το πιο άτονο 20λεπτο που έχω στη συλλογή μου είναι το παρακάτω, πολύ απαλό ροζ, όμως η απόχρωση νομίζω δεν έχει σχέση με αυτό του φακέλου. 

Πάντως συμφωνώ πως σε αυτήν τη γενική κατηγορία (20λεπτο πολύ άτονο ανιλίνης) θα το τοποθετούσα, όπως άλλωστε ανέφερα και παραπάνω, απλά δεν έχω ξαναδεί τόσο ακραία περίπτωση...

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αρέσει στον χρήστη René

862Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Μάης 02, 2023 3:32 am

USGreek

USGreek

Αυτό είναι ένα από τα πιο dull που έχω, αλλά είμαι σίγουρος ότι αν ψάξω καλύτερα θα βρω και πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. 

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

863Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Μάης 02, 2023 8:25 am

Theosal

Theosal

Θα μπορούσα να δώσω μια κάποια ακραία εξήγηση. Πιθανότατα το πολύ κίτρινο χαρτί σε συνδυασμό με το άτονο της ανιλίνης, ίσως με μια παρατεταμένη έκθεση σε φως (ήλιο;; ) να δημιούργησε αυτόν τον "κιτρινωπό" τόνο του χρώματος. Ειδάλλως, οι παραλείψεις χρωμάτων και η απόδοση άλλων χρωματισμών από τα "κανονικά" είναι ελάχιστες στα μεγάλα κεφάλια, με τα παραδείγματα μετρημένα ίσως και στα δάκτυλα του ενός χεριού.
Παρ' όλα αυτά ο χρωματισμός είναι πράγματι περίεργος και άκρως παραπλανητικός!!!

Αρέσει στον χρήστη artaleo

864Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 12:12 am

heretic77

heretic77

Τι το κακο εχει ο γνωστος οικος οσον αφορα τις πιστοποιησεις χρωματος? Δεν ειναι αξιοπιστη η εταιρεια που τα στελνει?

865Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 3:08 am

artaleo

artaleo

heretic77 έγραψε:Τι το κακο εχει ο γνωστος οικος οσον αφορα τις πιστοποιησεις χρωματος? Δεν ειναι αξιοπιστη η εταιρεια που τα στελνει?

Το κόστος είναι υπερβολικό.
Σε μερικές περιπτώσεις τέτοια πιστοποίηση ίσως ν' αξίζει τον κόπο και χρήμα. Απλά δε νομίζω πως η παραπάνω περίπτωση είναι μια από αυτές. 

Αρέσει στον χρήστη Theosal

866Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 6:38 am

Theosal

Theosal

Και… Δημήτρη, όταν μιλάμε για «γνωστό οικο» δεν μιλάμε για οικο δημοπρασιών, όσο για τον οικο πιστοποίησης χρώματος, δλδ την Ορμυλια….

867Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 1:14 pm

heretic77

heretic77

Ναι ο καραμητσος εκει τα στελνει. Οντως αν το κοστος ειναι τριψηφιο με οχι το 1 μπροστα τοτε για να αξιζει τον κοπο πρεπει το γραμματοσημο να χει τουλαχιστον τετραψηφια αξια (οπως το κοκκινο δεκαλεπτο 80/86 που υπαρχουν λιγα κομματια και ο οικος το πιστοποιησε)

868Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 1:15 pm

heretic77

heretic77

Βασικα αν τα υποψηφια οινοχρωμα που εχω ηταν αρτια θα τα εστελνα χεχε

869Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 1:20 pm

giovanoukos

giovanoukos

Δημήτρη για πιστοποίηση-μελέτη και τεκμηρίωση χρώματος η Ορμυλία χρεώνει περίπου 350 ευρώ   

870Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 1:24 pm

USGreek

USGreek

heretic77 έγραψε:Βασικα αν τα υποψηφια οινοχρωμα που εχω ηταν αρτια θα τα εστελνα χεχε

Αντί να τα στείλεις οπουδήποτε, κάνε ένα καλό σκαν να τα δούμε. Έχουν εμφανείς διαφορες. Με φωτο δεν γίνεται.

871Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 11:08 pm

heretic77

heretic77

Αντε παλι...μα ποσταρα το σκαν του ebay !! Τι θα δειξει αλλο αν παρω δικο μου σκαν? Οι σχετικες διαφορες με τα κοινα γκρι ροζ νομιζω φαινονται ξεκαθαρα. Θα ειχε ενδιαφερον να ποσταρετε εσεις τις πιο σκουρες αποχρωσεις που εχετε μηπως βρουμε μια ακρη

872Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 11:16 pm

USGreek

USGreek

heretic77 έγραψε:Αντε παλι...μα ποσταρα το σκαν του ebay !! Τι θα δειξει αλλο αν παρω δικο μου σκαν? Οι σχετικες διαφορες με τα κοινα γκρι ροζ νομιζω φαινονται ξεκαθαρα. Θα ειχε ενδιαφερον να ποσταρετε εσεις τις πιο σκουρες αποχρωσεις που εχετε μηπως βρουμε μια ακρη
Τα σκαν του οινοχρωμου δεν ήταν δικά σου; Από το eBay ήταν; Κάτι δεν καταλαβαίνω.

873Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 03, 2023 11:59 pm

νικος

Για το 20λεπτο υπάρχει κάποιο σφάλμα;. Διαβάζει κάποιος τι γράφει πίσω; [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

874Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Μάης 04, 2023 6:54 am

Theosal

Theosal

Τριτογενές σφάλμα υπό την επίρρεια ξένου σώματος, όχι κάτι σοβαρό…
Από πίσω γράφει το όνομα κάποιου εμπόρου ή συλλέκτη Mathew Fe-κάτι…..

875Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Μάης 04, 2023 11:43 am

heretic77

heretic77

Η τελευταια φωτο ειναι του ebay, οι αλλες δικες μου

876Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Μάης 13, 2023 10:37 pm

Theosal

Theosal

Ένα 20λεπτο καθαρισμένων πλακων, θέση 14 με σπασμένη την κάτω γραμμή του ματιού. Στους ΑΕ έχει ανεστραμμένο ‘0’. Το ερώτημα που τίθεται είναι, ο ΑΕ είναι έστω και ελαφρά ανισόπεδος ή όχι;

Αρέσει στους χρήστες νικος, artaleo και costasirun

877Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Μάης 14, 2023 1:09 am

costasirun

costasirun

Ενδιαφέρον 20λεπτο φίλε Θεόφιλε και σωστή η κατάταξη. Φέρει και το χαρακτηριστικό "0" Ν.3 ανάποδο που επιβεβαιώνει ότι είναι πρώτο  τράβηγμα καθ. πλακών. Όσον αφορά τον ΑΕ έχω την εντύπωση ότι αν και είναι  ελαφρά ανισόπεδος, αυτό οφείλεται στην κλίση που παρουσιάζει το 2άριν..εγώ  σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ το εργαλείον επεξεργασίας εικόνας του κινητού τηλεφώνου όπου σαν σε τετραγωνίσμενη σελίδα βάζεις τον ΑΕ και συγκρίνεις κάθετες και οριζόντιες γραμμές...

Αρέσει στους χρήστες Theosal και artaleo

878Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Μάης 15, 2023 1:48 am

artaleo

artaleo

costasirun έγραψε:... Όσον αφορά τον ΑΕ έχω την εντύπωση ότι αν και είναι ελαφρά ανισόπεδος, αυτό οφείλεται στην κλίση που παρουσιάζει το 2 άρι ...εγώ  σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιώ το εργαλείο επεξεργασίας εικόνας του κινητού τηλεφώνου όπου σαν σε τετραγωνίσμενη σελίδα βάζεις τον ΑΕ και συγκρίνεις κάθετες και οριζόντιες γραμμές...
Ωραίο το σύστημα του Κώστα! 
Το εργαλείο επεξεργασίας εικόνας στο κινητό είναι πολύ καλό αλλά προαπαιτεί οι οριζόντιες γραμμές "calibration" να τοποθετηθούν ακριβώς παράλληλα με τα οριζόντια περιθώρια του γραμ/μου...  Στο 20λεπτο του Τεο- δε φαίνονται καθαρά οι γραμμές των περιθωρίων λόγω αδιαφάνειας του χαρτιού. Παρόλα αυτά, η τοποθέτηση του grid από τον Κώστα είναι απόλυτα ακριβής! 

Ιδού κι ένα άλλο 20λεπτο της θ. 14 όπου οι γραμμές των περιθωρίων φαίνονται ξεκάθαρα από πίσω (τις τονίζω με μαύρες γραμμές).  Η πορτοκαλί γραμμή είναι παράλληλη των οριζοντίων περιθωρίων.  
Οπότε, Τεο- και Κώστα έχετε δίκιο και οι δύο...cheers
Και η βάση του 2 έχει μια κατηφορική κλίση (2 μοίρες από το οριζόντιο επίπεδο) και το "0" είναι ανεπαίσθητα πιο χαμηλά από το "2" (ανισόπεδοι ΑΕ) όπως δείχνει η μαύρη γραμμή που τέμνει το κάτω μέρος τον "0". 

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos, Theosal, costasirun και René

879Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Μάης 15, 2023 7:48 am

Theosal

Theosal

Σας ευχαριστώ παίδες για την υπομονή και επιμονή να αποδείξετε το δύσκολο της αρχικής  υπόθεσής μου για το αν είναι ανισόπεδοι οι ΑΕ! Μαθαίνουμε τελικά πολλά νέα κόλπα και τερτίπια που ανάγει ο καθένας σε καθημερινή πρακτική!! Σας ευχαριστω

Αρέσει στον χρήστη artaleo

880Η αξία των 20λ. - Σελίδα 44 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 17, 2023 7:27 am

USGreek

USGreek

Ποιος τολμηρος θα ψαξει για τη θεση? Αριστερο περιθωριο φυλλου, σχεδον κανενα σημειο αναγνωρισης.

Αρέσει στον χρήστη giovanoukos

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 44 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 23 ... 43, 44, 45 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης