Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 24 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 45 από 49]

881Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 17, 2023 12:07 pm

costasirun

costasirun

Πιθανότατα Θέση 141, Τα 20αρια της κάτω επιγραφής είναι βυθισμένα προς τα κάτω, ειδικά το αριστερό όπου έχει και θέμα εκτύπωσης απο κάτω ...σε ορισμένα 20λεπτα της θέσης αυτής το κάτω περιθώριο είναι κανονικό τυπωμενό και δεν προσδίδει τη θέση...

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αρέσει στον χρήστη artaleo

882Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 17, 2023 12:24 pm

giovanoukos

giovanoukos

Καλημέρα , ωραίο το παράδειγμα αλλά του Δημήτρη δεν είναι ίδιο με το δικό σου , δεν υπάρχει η βύθιση το περιθώριο κάτω από το "2" είναι εμφανές ότι υπάρχει ,  κάτι βλέπω αλλά δεν έχω δυνατότητα αυτή την ώρα να κάνω μία προσέγγιση , το απόγευμα θα το δω καλύτερα

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

883Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 17, 2023 8:02 pm

giovanoukos

giovanoukos

Ισως η θέση χωρίς σιγουριά 100% να είναι η 111 , ακόμα και η 61 θα μπορούσε να είναι αλλά δεν έχει κομμένα γένια

884Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 17, 2023 8:34 pm

USGreek

USGreek

Thanks guys. Ειναι ισως η πιο δυσκολη περιπτωση αναγνωρισης θεσης που μου εχει τυχει τελευταια.

Αρέσει στον χρήστη giovanoukos

885Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Μάης 18, 2023 12:00 am

Theosal

Theosal

Εγώ θα συνέτεινα προς την 111, αν και πραγματι είναι δελεαστική η 61 που λέει ο Γιάννης.

Αλλά μάλλον κλείνω προς την 111 γιατί έχει την κηλίδα κάτω από το δευτερο Λ και επίσης το ρουθούνι είναι αρκετά τετραγωνισμένο, και έχει μάλλον ένα σπασιμο του κάτω πλαισίου πάνω από το αριστερό 2…

886Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Μάης 20, 2023 10:38 am

USGreek

USGreek

Επανερχομαι στη ΜΚΕ μου, εχοντας αγνοησει να κοιταξω τον ΑΕ της (δεν τον ειχα προχειρο οταν ανεβασα τη ΜΚΕ και μετα το ξεχασα). Προκειται για το χαρακτηριστικο "0" Νο2 που ειναι οντως στη θεση 141 ως και το 1864, με καμια αλλη μελλοντικη θεση αυτου του ΑΕ να μην ταιριαζει στην καταταξη.

Αυτο αυτοματως πηγαινει τη ΜΚΕ σε περίοδο απο το 1862-1864. Ειναι προφανες οτι το 1862 αποκλειεται λογω αρκετα κακεκτυπης εμφάνισης, οποτε παμε Hellas 19c ή 19d. To 19d αποκλειεται επισης γιατι το δικο μου δεν εχει οξειδωμενες γωνιες, οποτε μενει το 19c, το οποιο ομως ειναι γκρι-μπλε (καμια σχεση με το δικο μου που ειναι βαθυ γκρι-μπλε προς σκουρο μπλε). Περιεργη αποχρωση 1863-64; Μπερδεμα παλι.

Παντως η θεση που εδωσε ο Κωστας ειναι η ορθη προς το παρον, αλλα με πολλα ερωτηματικα για την εκτυπωση και την αποχρωση - ευχαριστω και παλι ολους που ασχοληθηκατε. Οι ΜΚΕ ειναι ανεξαντλητο πεδιο μελετης.

Αρέσει στους χρήστες artaleo, costasirun και René

887Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Μάης 20, 2023 4:50 pm

giovanoukos

giovanoukos

Kαί γιατί δεν μας έδειξες τον ΑΕ ? απλά για να μας παιδεύεις Very Happy Very Happy , τώρα η θέση συναρτήσει του ΑΕ είναι σωστή αν και ΤΙΠΟΤΑ απο μπροστά δεν το τεκμηριώνει , επίσης η 141 έχει "σπυρί" στο πηγούνι δεν το έχει ο Κούνδουρος , αλλά ο Μπέλας και Μπάσελ , τέλος θέλω να επισημάνω αυτό που έγραψε ο Κωστής σχετικά με την βύθιση του "2" , φυσικά στο δικό σου αντίτυπο δεν υπάρχει η βύθιση του παραδείγματος του Κώστα , άντε  συγχωρεμένος που δεν εδειξες όπισθεν !!!

Αρέσει στον χρήστη artaleo

888Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Μάης 22, 2023 1:16 am

costasirun

costasirun

Ανεβάζω ένα 20λεπτο Hellas 19e, ίδιας θέσης 141 που με βοήθησε στην κατάταξη του 20λεπτου του Δημήτρη  Hellas19d, θ.141. 

Εκτός από τα περιθώρια που καθορίζουν τη θέση του στο φύλλο, βλέπουμε επίσης μέσα σε κόκκινο κύκλο τα στίγματα μελάνης που αναφέρει ο Κούνδουρος και μέσα σε πράσινο κύκλο αυτά  που συμπίπτουν με το 20λεπτον του Δημήτρη Hellas 19d. Κάποια από αυτά δεν αναφέρονται στον Κουνδουρο(ίσως επειδή εμφανίζονται στα πρώτα τραβήγματα, ίσως επειδή μόλις που διακρίνονται)  αλλά υπάρχουν όπως βλέπετε και στα 2 αντίτυπα.

Στη δεύτερη φώτο φαίνεται καθαρά τι θέλω να πω με το βυθισμένο 20αρι...τα 20αρια της κάτω επιγραφής βρίσκονται μέσα σε ένα μπλε πλαίσιο.. βλέπουμε στα δύο  κάτω 20λεπτα θέσης 141 (του Δημήτρη και το δικό μου) να υπάρχει μόνον ίχνος μπλε κάτω από το 20αρι ενώ στο πάνω αντίτυπο άλλης θέσης το 20αρι  είναι στη μέση του πλαισίου..Στη τρίτη και υπολοιπες φώτος κάποια από τα κοινά σημεία στα δύο 20λεπτα θέσης 141 που σε συνάρτηση με το χαρακτηριστικό "0" Ν.2 επιβεβαιώνουν τη θεση 141. 

Αρέσει στους χρήστες Theosal και artaleo

889Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Μάης 22, 2023 1:20 am

costasirun

costasirun

Αρέσει στον χρήστη Theosal

890Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Μάης 22, 2023 1:32 am

costasirun

costasirun

Αρέσει στους χρήστες Theosal, νικος και USGreek

891Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 8:04 am

νικος

Καλημέρα σας. Είναι το 20λεπτο πρώτων Αθηναϊκών εκδόσεων, αν και κομμένο στο δεξί του περιθώριο; [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

892Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 8:28 am

USGreek

USGreek

νικος έγραψε:Καλημέρα σας. Είναι το 20λεπτο πρώτων Αθηναϊκών εκδόσεων, αν και κομμένο στο δεξί του περιθώριο;

Όχι, παρισινό είναι.

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos και Theosal

893Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 9:05 am

νικος

Θα πω την γνώμη μου σχετικά με τις γνώμες, εκτιμήσεις , γνώσεις των μελών του φόρουμ. Κανένας και πάνω από όλους εγώ δεν είναι απόλυτος για κάποιες περιπτώσεις γραμματοσημων που χαρακτηριζονται σπάνιες, μοναδικές, καινούργιες, χρήζουν πολλές ερμηνείες. Όλοι μας το ξέρουμε και πολλές φορές σε όλους έχουν αναιρεθει κάποιες τοποθετήσεις εκτιμήσεις. Όλα είναι καταγεγραμμενα εδώ. Έχω σημειώσει 12 περιπτώσεις δικές μου που έχω πάρει διαφορετικές ή ίδιες απόψεις, σε αντίστοιχα ερωτήματα μου. Όλα αυτά και αρκετά άλλα τα έχω δώσει για πιστοποίηση και αν θέλετε κάποια στιγμή να τα αναρτήσω. Για το συγκεκριμένο 20 λεπτο έχω απαντήσεις που βεβαιωνουν αυτό που υποθέτω. Αν διαβάσετε τα χαρακτηριστικά των 20λεπτων που παραθέτει ο Παναγιώτης Ρασιας στο φόρουμ, ταιριάζουν όλα με αυτά που παρουσιάζει το 20λεπτο. Δεν είδα κάποιο επιχείρημα που να λέει γιατί δεν είναι. Θα επανέλθω κάποια στιγμή με συγκεκριμένα στοιχεία. Το σεβασμό μου στα μέλη και στο φόρουμ.

894Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 9:13 am

giovanoukos

giovanoukos

νικος έγραψε:Θα πω την γνώμη μου σχετικά με τις γνώμες, εκτιμήσεις , γνώσεις των μελών του φόρουμ. Κανένας και πάνω από όλους εγώ δεν είναι απόλυτος για κάποιες περιπτώσεις γραμματοσημων που χαρακτηριζονται σπάνιες, μοναδικές, καινούργιες, χρήζουν πολλές ερμηνείες. Όλοι μας το ξέρουμε και πολλές φορές σε όλους έχουν αναιρεθει κάποιες τοποθετήσεις εκτιμήσεις. Όλα είναι καταγεγραμμενα εδώ. Έχω σημειώσει 12 περιπτώσεις δικές μου που έχω πάρει διαφορετικές ή ίδιες απόψεις, σε αντίστοιχα ερωτήματα μου. Όλα αυτά και αρκετά άλλα τα έχω δώσει για πιστοποίηση και αν θέλετε κάποια στιγμή να τα αναρτήσω. Για το συγκεκριμένο 20 λεπτο έχω απαντήσεις που βεβαιωνουν αυτό που υποθέτω. Αν διαβάσετε τα χαρακτηριστικά των 20λεπτων που παραθέτει ο Παναγιώτης Ρασιας στο φόρουμ, ταιριάζουν όλα με αυτά που παρουσιάζει το 20λεπτο. Δεν είδα κάποιο επιχείρημα που να λέει γιατί δεν είναι. Θα επανέλθω κάποια στιγμή με συγκεκριμένα στοιχεία. Το σεβασμό μου στα μέλη και στο φόρουμ.
Καλημέρα , τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις οτι είναι πρώτων Αθηναϊκών ? Επίσης να σου αναφέρω ότι με την πάροδο του χρόνου θα περάσει αρκετό υλικό απο τα χέρια σου και θα έχεις διαφορετική αντίληψη για την σωστή εκδοση εκάστου γραμματοσήμου . Τέλος αυτά που έχεις πιστοποιήσει είναι  διαφορετικής έκδοσης απο την προσέγγιση που έκαναν μέλη του φόρουμ ?

Αρέσει στον χρήστη νικος

895Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 9:15 am

USGreek

USGreek

Τα προσωρινά 20λ χωρίς ΑΕ είναι κακέκτυπα και έχουν χρωματισμούς που δεν ταιριάζουν με το συγκεκριμένο. Αυτά είναι βασικά στις αναγνωρίσεις ΜΚΕ. Το συγκεκριμένο δεν έχει καμια σχέση με κακέκτυπα στις γωνιες, στο μεταλιο και στην κεφαλή.
Με χαρά να δούμε τις πιστοποιήσεις, θα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις συζητήσεις. Ποιος τις έχει κάνει τις πιστοποιήσεις αυτές;

Αρέσει στους χρήστες νικος και costasirun

896Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 9:42 am

Theosal

Theosal

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους προλαλήσαντες!!
Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα παρισινό 20λεπτο και ουδεμία σχέση έχει με τα προσωρινά χωρίς ΑΕ, αφού ούτε σε χρωματισμό ταιριάζει, όπως αναφέρει ο Δημήτρης, ούτε και στην αποτύπωση της εικόνας, που εδώ αν και με ελαφρά μακρύτερες γραμμές σκίασης είναι ξεκάθαρο από την καθαρότατη εκτύπωση ότι είναι παρισινό και μόνον τέτοιο!!!
Και για του λόγου το αληθές σου παραθέτω 1-2 προσωρινά χωρίς ΑΕ 20λεπτα...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Theosal στις Τετ Μάης 31, 2023 9:54 am, 1 φορά

897Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 9:53 am

Theosal

Theosal

Αρέσει στους χρήστες νικος και René

898Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 9:53 am

Theosal

Theosal

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos, νικος και René

899Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 1:14 pm

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Παρισινό, τέλος.

(Ο Θεόφιλος θα γελάει τώρα, σίγουρα... Laughing Laughing Laughing )

Αρέσει στον χρήστη Theosal

https://xartomoutro.wordpress.com/

900Η αξία των 20λ. - Σελίδα 45 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Μάης 31, 2023 1:54 pm

Theosal

Theosal

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Όχι, δεν γελάω... ΠΟΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρέσει στον χρήστη Νίκος Καρνιαουτάκης

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 45 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 24 ... 44, 45, 46, 47, 48, 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης