heraldic40 έγραψε:Ευχαριστω.Άλλο ένα, που το ανεβασα σε άλλο τοπικ και ο Mercury το κατεταξε, στο τριτογενή λογο..Είναι εμφανης νομιζω η ελλειπης εκτυπωση στο γραμμα Ε
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Αγαπητέ heraldic, ανατρέχω πάλι στο τόπικ των 30λέπτων και είδα αυτό το γραμματόσημο που ανέβασες. Πράγματι πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο. Εμένα μου φαίνεται σαν κάποιο μικρό κομμάτι χαρτί (τετραγωνισμένο) να κόλλησε πάνω στην πλάκα στο συγκεκριμένο έκτυπο πριν την μελάνωσή του και προκάλεσε αυτό το σφάλμα. Δεν έχω εντοπίσει, παρά την έρευνα πολλών αντιτύπων καφέ και θαλασσί (άρχισα να συγκεντρώνω και θαλασσί τώρα) κάτι αντίστοιχο, αν και το "Ε" από την λέξη "ΕΛΛ" είναι πολύπαθο και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που φτάνει να φαίνεται σαν μια κάθετη γραμμή ή σαν κεφαλαίο "Ι". ΤΟ ίδιο συμβαίνει και στο "Γ" της λέξης "ΓΡΑΜΜ", όπως και στο "Ε" και "Τ" της λέξης "ΛΕΠΤ" της κάτω επιγραφής. Αυτό οφείλεται μάλλον στο ότι καταλαμβάνουν μικρή επιφάνεια στην συνολική εκτυπωτική επιφάνεια του γραμματοσήμου, με αποτέλεσμα να καλύπτονται πολύ εύκολα με μελάνη κατά την υπερμελανωμένη εκδοχή των γραμματοσήμων αυτων....