Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Στοιχεία,παραδείγματα,απόψεις & πάσης φύσης απορίες,πάνω στη μελέτη των μικρών κεφαλών Ερμή

+11
zsathens
νικος
Elboiteu
Γεωργία Μπάλτσου
heretic77
stelios proedrou
Admin
Νίκος Βαρουξής
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
15 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 ... 21  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 9 από 21]

Νίκος Βαρουξής

Νίκος Βαρουξής

Ελπίζω να μην κάνω λάθος που θα γράψω πως έχει να κάνει με το είδος του αντικειμένου και την σήμανση της αποστολής.
Κάποιο, για παράδειγμα (νομίζω το 7) έχει να κάνει με τις επιταγές και είναι σπάνιο στο 2δραχμο των Ολυμπιακών.

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Με αφορμή την αναφορά στον κατάλογο του Βλαστού να πουμε μερικά για το Ταχυδρομείο των Αθηνών και την μονόκυκλη τύπου VI
Μέχρι και τον Οκτώβριο του 1882 το Ταχ. των Αθηνών χρησιμοποιούσε ένα ή και περισσότερα σήμαντρα τύπου ΙΙ.Οι στικτές ειχαν καταργηθεί ήδη απο το 1881.
Την 1η Οκτωβρίου άρχισε η υπηρεσία εμμίσθων διανομέων,συγχρόνως δε αρχίζει η χρησιμοποίηση του σημάντρου τύπου VI με ένδειξη ώρας.
Απο την ίδια ημερομηνία και μετά οι εισερχόμενες επιστολές προς διανομή απο τα ταχυδρομεία Αθηνών και Πειραιώς,σφραγίζονταν απο τους διανομείς με την ενάριθμη σφραγίδα τους.Δυστυχώς ελάχιστες επιστολές τέτοιου είδους έχουν διασωθεί.Οι σφραγίδες αυτές ήταν κυκλικές (ο Κωνσταντινίδης τις αναφέρει ώς ωοειδείς) και πρέπει να  αριθμούσαν απο τον αριθμό 1 έως τον αριθμό 30.
Περί το 1895 εμφανίσθηκαν οι ενάριθμες 1-9 οπου καθόσον είναι γνωστό μέχρι τις δημοσιεύσεις του Θεόδωρου Παπαηλιού που είχε ασχοληθεί με το θέμα δεν είχαν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία για τη χρήση τους.
Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση του NikMar, το θέμα πάει προς διερεύνηση γιατί μπορεί να έχουν προκύψει νέα στοιχεία.Smile
Ακολουθεί ένα 5λεπτο με κυκλική σφραγίδα αστικού διανομέα με αριθμό 18

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] 

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Έχει επεξεργασθεί από τον/την SHH_Egeo στις Τετ Ιουν 27, 2018 11:42 pm, 2 φορές συνολικά

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

stelios proedrou έγραψε:αθηναι με το( 7 αριστερα -δεξια )πια περιοχη ειναι

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Μάλιστα μπράβο Mercury.
Στη συλλογή μου που έψαξα χθες το βράδυ εχω ταχυδρομημένα απο το 1 έως και το 6.
Επιβεβαιώνεται το 2 απο το περιτύλιγμα εντύπου  που ακολουθεί το οποίο έχει και την ενάρριθμη του αγροτικού διανομέα και άφιξη NUERNBERG (πρώην συλλογή Νταή)
Δεν επιβεβαιώνεται όμως το 6 διοτι ο συστημένος φάκελος δεν είναι τράνζιτ αλλα απευθείας σε SALZBURG.
Εχω και άλλον έναν με την 5 ο οποίος και αυτός δεν είναι τράνζιτ

Έχει επεξεργασθεί από τον/την SHH_Egeo στις Τρι Μάης 22, 2018 9:36 am, 3 φορές συνολικά

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Εγω πάνω σε αυτο σημειώνω πως ο ''ψαγμένος'' hellas18 δεν αναφέρει κάτι,παρα πίνακα με την σπανιότητα του κάθε αριθμού πάνω στις αξίες μόνο των α'ολυμπ.,και ασφαλώς τπτ πάνω σε αυτο που μας ενδιαφέρει σαν ενότητα,την υπαραξία,μικρη έστω,πάνω στις μΚΕ,κάποιων περιπτώσεων.
Ισως εδώ με το κατάλληλο αποδεικτικό υλικό γραφτει αλλιώς ο ρόλος των αριθμων αυτων,για τις σφραγίδες της περιόδου 1896-1900.

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Ενδιαφέρουσα η παρατήρηση του NikMar, το θέμα πάει προς διερεύνηση γιατί μπορεί να έχουν προκύψει νέα στοιχεία

Σήμερα εψαξα παλιές δημοπρασίες και βρήκα την 7 σε τμήμα δελτίου αποστολής δεμάτων το οποίο ο οίκος το αναφέρει ως μοναδικό {?} (οχι βέβαια για την 7).
Αρα επιβεβαιώνεται αυτό που γράφει ο κατάλογος Βλαστού για την 7.
Επίσης θυμήθηκα οτι είχε παρουσιαστεί σε έκθεμα το 2005 συλλογή σφαλμάτων σε σφραγίδες και γραμματόσημα καθώς και ιδιαιτερότητες στα πρώτα Ολυμπιακά γραμματόσημα.
Πιθανόν λοιπόν τα δικά μου να είναι σε αυτή την κατηγορία.Δηλαδή απο λάθος (πράγμα πολύ πιθανό για την συγκεκριμένη εποχή) να σφραγίσθηκαν με τα συγκεκριμένα σήμαντρα και να έχουν κάποια ιδιαιτερότητα-σπανιότητα.

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Επειδή στην Ελλάδα οι κανόνες είναι για να καταστρατηγούνται απο κατάλογο δημ. η ΑΘΗΝΑΙ 7 επι συστημένου φακέλου.Πολύ όμορφο και σπάνιο αντικείμενο.

stelios proedrou

stelios proedrou

εγω εχω αυτην σφραγιδα επι 1 δραχμης μΚΕ

http://sproedrou@hotmail.gr

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

stelios proedrou έγραψε:εγω εχω αυτην σφραγιδα επι 1 δραχμης μΚΕ

ασφαλώς,τι ποιο λογικό μεγάλη αξία,1δρχ. ταχ.τελος για κάτι βαρύ όπως ένα δέμα .

171Στοιχεία,παραδείγματα,απόψεις & πάσης φύσης απορίες,πάνω στη μελέτη των μικρών κεφαλών Ερμή - Σελίδα 9 Empty 20λεπτο απογυμηομενο; Πεμ Μάης 24, 2018 8:21 pm

stelios proedrou

stelios proedrou

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Σφραγιδα Αθηνων με αριθμο 4

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Καλό.Να ήταν μαζί με το φάκελο θα ήταν σούπερ!

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Και μια με αριθμο 1 

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Το 20λεπτο 131h που αναφέρεις Στέλιο είναι ενα πολύ σπάνιο γραμματόσημο.Η λεγόμενη απογυμνωμένη εκτύπωση (bare impresion) είναι πολύ χαρακτηριστική και είναι ενα αντικείμενο που απέκτησα πρόσφατα και το παρουσιάζω πιό κάτω σε σύγκριση (4ο).
Είναι καθόσον γνωρίζω μόνο ένα σφραγισμένο κομάτι με σφραγίδα τύπου VI ΖΑΚΥΝΘΟΣ.

Το δικό σου δεν φαίνεται να είναι αν και η φωτογραφία δεν βοηθάει καθόλου

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Αυτα εχουν μια περιεργεια η μου φαίνεται?

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Βαριές υπερμελανωμένες εκτυπώσεις δεξιά ακρη φύλλου αλλά τσακισμένα λίγο

stelios proedrou

stelios proedrou

δεν εχει καμμια σχεση ,σε πια εκδοση ανηκει

SHH_Egeo

SHH_Egeo

stelios proedrou έγραψε:δεν εχει καμμια σχεση ,σε πια εκδοση ανηκει

Δεν μπορώ να πώ οι φωτογραφία δεν βοηθάει scratch

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Μιας και μιλουσαμε για αθηναικες σφραγισεις απο 1-9 

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 9 από 21]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15 ... 21  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης