Πρόχειρος απολογισμός στη συλλογή μου αποτυπωμάτων ΑΘΗΝΑΙ-6. Όλα, πλην ενός, είναι προγενέστερα του Δεκ. 1899. έγραψε:
Μήπως λοιπόν έγινε κάποια ζημιά στο σήμαντρο κατά το τέλος του 1899...? Το λέω γιατί:
1. Στο βιβλίο του Γιάννη το αποτύπωμα είναι του 1900...
2. Βρήκα μια (μερική) σφραγίδα ΑΘΗΝΑΙ-6 του 1901 σε 2 δρχ ΑΜ Ολυμπιακό 1901 (σκαν). Λείπει το αριστερό της τμήμα το οποίο είναι το πιο εμφανώς ελαττωματικό. Μήπως όμως έχει μία ελάχιστη παραμόρφωση κάτω δεξιά παρόμοια με τη δικό σου φάκελο (ομολογώ πως ίσως και να το φαντάζομαι μιας και το αποτύπωμα είναι κάπως βαρύ... )? Παραθέτω λεπτομέρεια από τον φάκελό σου (5λεπτο).
3. Εφόσον τα "φιλοτελικά" φάκελα του Σοκόλη ήταν αριθμημένα (τουλάχιστο 1-16...), ταχυδρομημένα την ίδια μέρα και τα 2 που μας δείχνεις είναι γνήσια, δεν μπορώ να φανταστώ πως η συγκεκριμένη σφραγίδα δεν είναι γνήσια...
Δεν είδα μεμονωμένα δικά μου γραμματόσημα αλλά το αποτύπωμα του 2λεπτου σου είναι κοντά.Μετά απο 7 ημέρες και χωρίς τα στοιχεία του έτους (μάλλον 1900), πιθανόν λόγω έλλειψης τυπογραφικών στοιχειων ή ολιγωρίας των ταχ. υπαλήλων.
Δύο είναι τα ερωτηματικά για μένα.Γιατί δεν ταξίδεψε μαζί με τους άλλους φακέλους που εχουν τις διαβατικές αν και κατατέθηκαν μαζί στον γκισέ και γιατί το τέλος δεν είναι το σωστό.Επισημαίνω πάλι οτι δεν εχω δεί αλληλογραφία Σοκόλη με λάθος τέλος.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]