Πανο , ευχαριστω πολυ για τον χρόνο σου
Philotelistes
Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mkenzy1 στις Πεμ Νοε 14, 2019 10:04 am, 1 φορά
Αν δεις αλλα φυλλα το κανουν στην θεση 70 παντως και πουθενα αλλου...Παναγιώτης Ρασσιάς έγραψε:Ναι ,το θέμα ειναι να υπάρχει και σε καποια άλλη έκδοση,ωστε να πούμε οτι υπάρχει ο λεπτυσμένος κύκλος σαν σφ.πλάκας στα 1λ.
Εν το μεταξυ μόλις κοίταξα στο φύλλο και έχεις δίκαιο ,η 70 δίνει αυτή την εικόνα και λιγότερο η 80,ομως επιμένω αυτο ειναι φαινομενο της τελευταιας έκδοσης και μόνο.
Εξαλλου φύλλα των 150 στα 1λ υπάρχουν σε πολλές εκδόσεις και έχουν μελετηθει αρκετα,και ειδικα λεπτυσμένος ή σπασμένος κύκλος θα ήταν το πρώτο που θα ανακοίνωναν στους αιώνες.
Tasos έγραψε:...Ολοι ακολουθανε τον HELLAS οποτε αποδέχονται το σπασιμο και λεπτυνση που αναφέρει....τροπον τινα!
Αρα για να το αναγράφει και για να μην εχει πει κανεις κατι πανω σαυτο, εφοσον εχουν μελετηθεί τα μονολεπτα, το αποδέχονται εστω σιωπηρα....οταν αναφέρει οτι η λεπτυνση και το σπασιμο κυκλου ειναι κοινο σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ (και ΟΧΙ σε συγκεκριμένες)
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
cascava έγραψε:
Τα σφάλματα πλάκας (γενικότερα) που αναφέρονται στον Hellas είναι μερικά μόνον από αυτά που συναντώνται - αυτά που θεωρήθηκαν ως σημαντικότερα - και η πηγή των πληροφοριών και των σχεδίων είναι η Μελέτη του Ν. Ασημακόπουλου. Σ'αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση γιατί ήμουν εγώ αυτός που αποφάσισε ποιά θα συμπεριληφθούν και ποιά όχι. Λεπτός ή σπασμένος κύκλος δεν υπάρχει σε όλες τις αξίες. Και όταν υπάρχει δεν είναι στην ίδια θέση για όλες τις αξίες. Αυτό που γράφει ο Hellas δεν είναι σωστό. Η γενίκευση ήταν λάθος (μου) και έπρεπε να διορθωθεί στις επόμενες εκδόσεις του καταλόγου αλλά δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι έπαψα να συνεργάζομαι στην έκδοσή του εδώ και μερικά χρόνια.
cascava έγραψε:Tasos έγραψε:...Ολοι ακολουθανε τον HELLAS οποτε αποδέχονται το σπασιμο και λεπτυνση που αναφέρει....τροπον τινα!
Αρα για να το αναγράφει και για να μην εχει πει κανεις κατι πανω σαυτο, εφοσον εχουν μελετηθεί τα μονολεπτα, το αποδέχονται εστω σιωπηρα....οταν αναφέρει οτι η λεπτυνση και το σπασιμο κυκλου ειναι κοινο σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ (και ΟΧΙ σε συγκεκριμένες)
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Τα σφάλματα πλάκας (γενικότερα) που αναφέρονται στον Hellas είναι μερικά μόνον από αυτά που συναντώνται - αυτά που θεωρήθηκαν ως σημαντικότερα - και η πηγή των πληροφοριών και των σχεδίων είναι η Μελέτη του Ν. Ασημακόπουλου. Σ'αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση γιατί ήμουν εγώ αυτός που αποφάσισε ποιά θα συμπεριληφθούν και ποιά όχι. Λεπτός ή σπασμένος κύκλος δεν υπάρχει σε όλες τις αξίες. Και όταν υπάρχει δεν είναι στην ίδια θέση για όλες τις αξίες. Αυτό που γράφει ο Hellas δεν είναι σωστό. Η γενίκευση ήταν λάθος (μου) και έπρεπε να διορθωθεί στις επόμενες εκδόσεις του καταλόγου αλλά δεν έγινε για τον απλούστατο λόγο ότι έπαψα να συνεργάζομαι στην έκδοσή του εδώ και μερικά χρόνια.
USGreek έγραψε:Πολύ ενδιαφέρουσα και λογική η εκδοχή αυτή. Ενισχύεται από την παρατήρηση στο βιβλίο του Ασημακόπουλου (σελ. 82) ότι το οφθαλμοφανές σφάλμα της ακριβώς δίπλα θέσης 137, σταματά το 1863 - και εξηγεί πως οφείλετο σε προβληματικό decoupage. Δεν είμαι σίγουρος, βέβαια, αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να δημιουργησει τα σφάλματα που βλέπουμε στην 138.
Εφ' όσον έχουμε πλέον χειροπιαστά παραδείγματα σε σφραγισμένα - από αυτά που βλέπεις, πιστεύεις ότι η τριάδα της 503 και το δικό μου μονόλεπτο θα μπορουσαν να είναι δοκίμια;
Philotelistes » ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ » Μεγάλες κεφαλές Ερμή - Large Hermes Heads » Η αξία των 1λ.
Παρόμοια θέματα
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης