SHH_Egeo έγραψε:Δεν είναι κακό το χρωματολόγιο,εκφράζω προσωπική άποψη την οποία με την ευκαιρία αυτή την κατέθεσα.Εχουν γίνει συζητήσεις επι συζητήσεων και κατάληξη δεν εχει βρεθεί φυσικά οπως στα περισσότερα που αφορούν τα κλασικά.Ειδικά στις μεγάλες κεφαλές όπως λεω εγώ ο κάθε ενας εχει τη δική του γνώμη
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Οι μικρές κεφαλές είναι ενα δύσκολο μελετητικά πεδίο καθόσον δεν υπάρχουν σύγχρονες μελέτες (τελευταία το 1987) και η κατάταξη ελλείψει αριθμού ελέγχου είναι δύσκολη και απαιτεί πολύ υλικό και χρόνο για τα βασικά.Οι περισσότεροι που εχουν καταπιαστεί απογοητεύονται και τα παρατάνε.Μεταπηδούν σε άλλα συλλεκτικά πεδία οπου υπάρχουν και περισσότεροι συλλέκτες αλλά και περισσότερη βιβλιογραφία.
Η κατάταξη και απο εμένα πολλές φορές μόνο απο εικόνες στο διαδύκτυο ειναι σχετικά δυσκολη και επισφαλής καθόσον το χρώμα και το χαρτί(βασικές παράμετροι κατάταξης) προυποθέτουν εξέταση στο χέρι.
Το μικροσκόπιο βοηθάει όπως και ενα μικρόμετρο για το πάχος των χαρτιών,αλλα νομίζω σε μεταγενέστερο στάδιο συλλέκτη οχι στην αρχή.Ενας καλός φακός με φώς καθώς και μια λάμπα λευκού φωτός σαν αυτή που έχεις στην αρχή νομίζω αρκεί.
Ο τρόπος που τοποθετησαι δεν κουράζει ούτε ενοχλεί,κάθε άλλο μάλιστα.Εγώ ενοχλούμαι απο κάποιους που εμφανιζονται με σκοπό να μάθουν καποια στοιχεία επιφανειακά με σκοπό να πουλησουν.
Επίσης κουράζομαι οταν βλέπω να επαναλαμβάνονται κάποιες ερωτήσεις κάτι που δείχνει οτι δεν γίνεται μελέτη (βασική προυπόθεση για να προχωρήσει κάποιος) και ζητάει μασημένη τροφή .
Εννοείται οτι αυτά που γράφω αφορούν άλλα ηδη μέλη στο φόρουμ οχι εσένα
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Σχετικά με βιβλιογραφία εγω θεωρώ οτι κάποιος πρέπει να ξεκινησει με τη μελέτη του Κωνσταντινίδη(οχι σχετικά με την κατάταξη) και να προχωρήσει με χρονολογική σειρά.
Αν θέλεις γράψε τι βιβλία μελέτες εχεις στην κατοχή σου
Έχω στην κατοχή μου the collection τομος 1 μέχρι και 7.
the varies of the plates of the postal stamps N. GARAS
μέθοδος ευκολου αναγνωρισεως των διαφορων εκδοσεσων ΜΚΕ φιλ. βιβλιοθηκη αριθ 34
φιλ.βιλιοθηκη αριθμ 41
introduction to the larfe hermis heads constantin mattheos, frpsl
forgerie of greek stamps of the 19 century hellenic philathletic society of great britain
greek ryral postmen and their cancelletions edited by DEREK WILLAN
Τα σφαλματα των μεγάλων κεφαλλων του ερμή A.KARAMITSOS
the plate flaws of the larfe hermis heads of greece Nicholas Asimakopulos
Συγκρίσεις επι των ελληνικών γραμματοσήμων 1831-1923 βλαστος
Η κλασσικη περίοδος των ελληνικών ταχυδρομικών σημάντρων ΣΠΥΡΟΥ ΡΑΦΤΟΠΟΥΛΟΥ
Αι μικραι κεφαλαι ερμου της ελλαδος 1886-1900 PAPAIOANNOU
1975 μικραι κεφαλαι αριθ.32
Συμβουλη εις την μελετης της μικρασ κεφαλησ ερμου αριθ 18
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και ελπίζω καποια στιγμή να σας γνωρίσω!!