Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 45 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 42 από 49]

821Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Οκτ 26, 2022 8:51 am

USGreek

USGreek

Theosal έγραψε:Και τι θα λέγατε για το διδυμάκι του; Είναι της ίδιας έκδοσης ή του 68/69; Έχει τον ίδιο ΑΕή άλλου τύπου του Groom;
Επίσης, αναρωτιέμαι, ενώ παρατίθενται τόσα στοιχεία (πάρα πολλά, πάνω από 15) επιλέγουμε 2 και βάσει αυτών αποδίδουμε μια θέση; Ο ΑΕ που μοιάζει αλλά δεν είναι ιδιος μπορεί να αποδώσει μια θέση που δεν ανταποκρίνεται;

Στο δευτερο σκελος της ερωτησης, το οτι παρατιθενται τοσο πολλα στοιχεια, δεν σημαινει οτι ολα ειναι καταγεγραμμενα απο τον Κουνδουρο. Εχει χασει και αυτος καμποσα, ειναι αδυνατο να τα βρηκε ολα - επισης, κομματια διαφορετικης εκτυπωτικης υποπεριοδου (εννοω ακομα και εντος του ιδιου setting) πιθανως να εχουν (η να μην εχουν) τα στιγματα μελανης της κοπιας που ειχε στα χερια του ο Κουνδουρος οταν εγραφε το βιβλιο του. Οποτε τα κοιτας ολα σε ολες τις θεσεις (ο Γιαννης χτες πρεπει να εφαγε πολλη ωρα) και καταληγεις σε καποια θεση που να συνδυαζει καποια. Τωρα, ο δικος σου ΑΕ απο μονος του δεν μπορει να σιγουρεψει θεση, γιατι υπαρχουν τουλαχιστο 5-6 πολυ παρομοιοι ΑΕ στους πινακες του Basel. Οποτε, συνδυαστικα με τη φατσα μπορει κανεις να καταληξει στη θεση και παλι οχι 100%.

Αρέσει στον χρήστη artaleo

822Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Οκτ 26, 2022 9:21 am

giovanoukos

giovanoukos

Kαλημέρα Τεό μου , σχετικά με την ερώτηση αν ειναι αρκετά τα δυο χαρακτηριστικά για να ταυτοποιήσουμε την θέση , θα απαντήσω οτι παρατηρούμε αρκετές φορές στον Κουνδουρο οτι ειναι αρκετα , επίσης στο αντίτυπο ναι υπάρχουν πολλά στοιχεία με την διαφορά οτι κάποια ειναι τυχαία ( τα κοίταξα με προσοχή οπως π.χ τα δυο στον πέτασο δεν υπάρχουν σε καμία θέση) που μας μπερδεύουν περισσότερο και καποια που δεν συνδυάζονται μεταξύ τους , επίσης τελειώνοντας να γράψω οτι στα δεδομένα μας εκτός των δυο που εχω σημειώσει , εχουμε και τα στενά περιθώρια , πιστεύω αν και εγραψα "με κάθε επιφύλαξη" , οτι η θέση ειναι αυτή η Νο.64 , ο Δημήτρης το προσέγγισε και με τον ΑΕ που γραφει επίσης οτι δεν ταιριάζει απόλυτα , εγω δεν μπόρεσα με τον ΑΕ να το προσεγγίσω 

823Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Οκτ 29, 2022 5:43 pm

giovanoukos

giovanoukos

Καλησπέρα σας , Καλημέρα σας in the USA , μία βοήθεια θα ήθελα γι' αυτή την ομορφάδα των 20λεπτών έκδοσης 71-72 (θέση 113) , σχετικά με το χαρακτηριστικό "0" , ποίο μπορεί να είναι παρακαλώ ?? σας ευχαριστώ .

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

824Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Οκτ 29, 2022 6:45 pm

artaleo

artaleo

Γεια σου Γιάννη, μας το έχεις ξαναδείξει αυτό...  
Είχαμε συμφωνήσει, 1862-67 (όχι 1871), έχει σφραγίδα 1867.  
Χαρακτηριστικό "0" Νο. 3 (εσύ μας το 'χες πει!)

Πας να μας μπερδέψεις μου φαίνεται...LaughingRolling EyesRazz

Έχει επεξεργασθεί από τον/την artaleo στις Σαβ Οκτ 29, 2022 6:50 pm, 1 φορά

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos και Theosal

825Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Οκτ 29, 2022 6:49 pm

Theosal

Theosal

artaleo έγραψε:Γεια σου Γιάννη, μας το έχεις ξαναδείξει αυτό...  
Είχαμε συμφωνήσει, 1862-67 (όχι 1871), έχει σφραγίδα 1867.  
Χαρακτηριστικό "0" Νο. 3 (εσύ μας το 'πες πει!)

Πας να μας μπερδέψεις μου φαίνεται...LaughingRolling EyesRazz
Μην τον παρεξηγείς Δήμο, εν μέρει ή εν πολλοίς φταίει η ηλικία, διότι το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον του...

Αρέσει στον χρήστη giovanoukos

826Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Οκτ 29, 2022 7:23 pm

giovanoukos

giovanoukos

Αγαπητοί Δημοσθένη και Τεό , εχεται απόλυτο δίκιο , τώρα το είδα καλά , δυστυχώς η ηλικία , ο μικροστραβισμός κλπ κλπ , σας ευχαριστώ και τους δύο για τον χρόνο σας , ναι το διαπιστώνω τώρα και 'γω ότι ειναι 62-67 , το "0" όμως δεν ειναι το Νο.3 οπως ειχα γράψει ( και κει εκανα λάθος ) τα σπασίματα ειναι στο εσωτερικό του "0" , τα δημοσιευμένα "0" στον Κούνδουρο δεν συμπεριλαμβάνουν αυτό το μηδέν . Επίσης στον Κούνδουρο ,στον ΠΙΝΑΚΑ ΙΙΙ (σελ.228) ανασυσταση του 67 απο τον Basel δεν υπάρχει αυτός ο ΑΕ , κάποια αλλου ειδους βοήθεια σας παρακαλώ ??

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

827Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Οκτ 29, 2022 8:47 pm

Theosal

Theosal

Πρόταση: σκίσε το να πάει στο διάολο και να ησυχάσει το μυαλό σου!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos και artaleo

828Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Οκτ 29, 2022 8:54 pm

giovanoukos

giovanoukos

Theosal έγραψε:Πρόταση: σκίσε το να πάει στο διάολο και να ησυχάσει το μυαλό σου!!! Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
μου αρέσει !! ειναι ομορφάδα ρε Τεο μου .... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

829Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Οκτ 29, 2022 9:31 pm

artaleo

artaleo

Μεγέθυνση θ.113 από τον παραπάνω πίνακα του Basel.
Κοιτάζοντας και τον πίνακα των "0" στον Κούνδουρο, εμένα μου φαίνεται "0" Νο. 3.

Συμφωνώ πως όλα τα μικροσπασίματα δεν είναι καρμπόν, αλλά σε γενικές γραμμές ταιριάζουν ΚΑΙ το κάτω μέρος του "0" είναι επίπεδο (χαρακτηριστικό για το Νο. 3).  Όπως πολύ σωστά είπες πρόσφατα Γιάννη σχετικά με ένα 20λεπτο που ταλαιπωρούσε τον Τεο- (το οποίο και είμαι βέβαιος πως ΔΕΝ έσκισε... Laughing) δεν μπορούν να ταιριάζουν όλα 100% κάθε φορά...

Έλα, καλόν ύπνο τώρα, κλείσε το άλμπουμ! Razz  

Αρέσει στον χρήστη giovanoukos

830Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Σαβ Οκτ 29, 2022 9:45 pm

Theosal

Theosal

artaleo έγραψε:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Μεγέθυνση θ.113 από τον παραπάνω πίνακα του Basel.
Κοιτάζοντας και τον πίνακα των "0" στον Κούνδουρο, εμένα μου φαίνεται "0" Νο. 3.

Συμφωνώ πως όλα τα μικροσπασίματα δεν είναι καρμπόν, αλλά σε γενικές γραμμές ταιριάζουν ΚΑΙ το κάτω μέρος του "0" είναι επίπεδο (χαρακτηριστικό για το Νο. 3).  Όπως πολύ σωστά είπες πρόσφατα Γιάννη σχετικά με ένα 20λεπτο που ταλαιπωρούσε τον Τεο- (το οποίο και είμαι βέβαιος πως ΔΕΝ έσκισε... Laughing) δεν μπορούν να ταιριάζουν όλα 100% κάθε φορά...

Έλα, καλόν ύπνο τώρα, κλείσε το άλμπουμ! Razz  
Χαχαχα, ποσό δίκαιο έχεις!! Δεν τα έσκισα φυσικα, αλλά τα κράτησα για να με παιδεύουν και στο μέλλον!!! Αυτό θα κάνει και ο Γιάννης, αν και πιστεύω ότι τον έπεισες για το σωστό της θεωρίας του ‘0’ αρ.3!!!

831Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 18, 2022 3:03 am

artaleo

artaleo

Κάποιος εξυπνάκιας απατεώνας "διόρθωσε" το 20λεπτο του φακέλου προσθέτοντας το πάνω περιθώριο και την κάτω δεξιά γωνία...Mad
... και κατέστρεψε το ιστορικό αυτό φακελάκι με ημερομηνία 27 ΙΑΝ. 1870 που είναι πολύ πρώιμη για οποιοδήποτε ξυρισμένο 20 λεπτο.  

Β α ν δ α λ ι σ μ ό ς  παίδες...  Τραβάω τα μαλλιά μου και δεν έχω και πολλά... Evil or Very Mad

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos, Theosal και costasirun

832Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 18, 2022 8:33 am

giovanoukos

giovanoukos

Καλημέρα σε όλους , με τον πρωϊνό καφέ , θα έλεγα οτι ίσως να μην πρόκειται για βανδαλισμό , απλώς του σχίστηκε η κάτω δεξιά γωνία του φουκαρά πριν το επικολλήσει στον φάκελλο απο την τρομάρα του και κακό χειρισμό στην προσπάθεια επικόλλησης σχίζει και το επάνω μέρος και εχουμε αυτο το αποτέλεσμα , μετά με ηρεμία κολλά το εναπομείναν μεγάλο τμήμα και κατόπιν τα επι μέρους τμήματα αυτού   Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

833Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 18, 2022 8:47 am

Theosal

Theosal

Καλημέρα σας, αν και διακρίνω έναν τόνο πειρακτικό, σίγουρα Γιάννη η κάτω γωνία είναι από άλλο 20λεπτο. Το παρόν 20λεπτο είναι από δεξιά άκρη φύλλου, ενώ η κάτω γωνία φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι από άλλο αντίτυπο άλλης θέσης...

Όσο για επάνω; Σίγουρα καταλαβαίνεις ότι η πάνω αριστερή γωνία, η οποία ξεφεύγει προς τα πάνω της δέουσας ευθείας του εξωτερικού περιθωρίου...!!!!

Άρα ή εθελοτυφλείς είτε μας πειράζεις πέραν του δέοντος, εσύ ένας ερευνητής θέσεων και (κατα)θέσεων γνωμών...!!!

834Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Νοε 18, 2022 8:58 am

giovanoukos

giovanoukos

Γελάω!!!! , εχεις δίκιο Τεο , δεν παρατήρησα τα όσα έγραψες , απλά δικαιολόγησα τα σχισίματα , τωρα μπορώ να πω το έλεος , απίστευτο , μένω άφωνος !!!

Αρέσει στους χρήστες Theosal και artaleo

835Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Νοε 22, 2022 4:01 pm

costasirun

costasirun

Γειά χαρά παιδιά 

Καιρό να τα  πούμε μιας και στράφηκα και προς αλλα συλλεκτικά ενδιαφέροντα τελευταίως όπως τα καρτ ποστάλ αλλά δεν ξεχνάμε τις παλιές μας αγάπες.. το 20λεπτο του Δημοσθένη είναι σίγουρα από τα πρώτα τραβήγματα των ξυρισμένων αλλά δεν είμαι σίγουρος εάν ανήκει σε αυτό το φακελλο ή εάν έχει επικολλήθει μετά..Σίγουρα έχει σφραγίδα 2 Πειραιά αλλα κάπου οι κουκκίδες της στικτης όσα λοξά και να πατήθηκε αυτή  δε με πείθουν  100%..Δεξιά του γραμματοσημου περισσεύουν 2 στίγματα στικτής και αριστερά χοντρή κουκκίδα είναι η έβδομη κι όχι η 8 ενώ συνήθως έτσι χοντρές είναι στις ακμές του ρόμβου..παρακαλώ το φίλο Δημοσθένη που το έχει μπροστά του μελετήσει τη στικτη λαμβάνοντας υπόψη το αποτύπωμα και να δει εάν τυχόν υπάρχει ίχνος σφραγίδας και κάτω από το γραμματοσημο...[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

836Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Νοε 23, 2022 2:19 am

artaleo

artaleo

Καλώς τον φίλο μας τον Κώστα Smile   Μας έλειψες...
Πολύ εύστοχες, όπως πάντα, οι παρατηρήσεις σου.

Γνώμη μου είναι πως το 20λεπτο όντως ανήκει στον φάκελο και πως η επισκευή έγινε ως εξής:
1.  Αποκολλήθηκε το γραμματόσημο από τον φάκελο.
2.  Προστέθηκε το πάνω περιθώριο και η κάτω δεξιά γωνία με τμήματα άλλου γραμματοσήμου.
3.  Επικολλήθηκε και πάλι στον φάκελο, αλλά όχι ακριβώς στην ίδια θέση...  Μπήκε περίπου 3 mm πιο αριστερά.  Υπάρχει σαφές κάθετο τσάκισμα στον φάκελο (πράσινη γραμμή) ΚΑΙ στο γραμματόσημο (πράσινη γραμμή) τα οποία μετά την επισκευή δεν συμπίπτουν. 
4.  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι πάνω οριζόντιες κουκίδες της στικτής "2" να είναι 7 αντί για 8 (μία κουκίδα είναι κάτω από το γραμ/μο).  Επίσης, δες πως η έβδομη ημιτελής κουκίδα στο κανονικό γραμματόσημο (κόκκινος κύκλος) ταιριάζει με την ημιτελή κουκίδα στον φάκελο (κόκκινος κύκλος).  Φυσικά ολόκληρη η κάτω δεξιά γωνία είναι επιπρόσθετη οπότε αυτές οι κουκίδες είναι άσχετες.

Γιατί άραγε κάποιος μπήκε σε τόσο κόπο για να διορθώσει τον συγκεκριμένο φάκελο?  Άγνωστο, εκτός αν ήταν γνώστης ημερομηνιών το οποίο μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό. 

Στο αρχικό μου post απέφυγα τόσες λεπτομέρειες, αλλά μιας και το πρόσεξες νομίζω πως αυτή είναι η πιθανότερη εξήγηση. 

Αρέσει στον χρήστη costasirun

837Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Νοε 23, 2022 12:37 pm

costasirun

costasirun

Γεια σου Δημοσθένη

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, έτσι έχει γίνει. Το γραμματοσημο όντως ανήκει σε αυτό το φάκελλο αν και έχει αποκολληθεί και διορθωθεί είναι  πολύ σημαντικό λόγου ημερομηνίας. Τέτοιες σπανιότητες αξίζει να τις μελετά κάποιος εις βάθος για γίνεται σωστή κατάταξη και περιγραφή. 

Το έχω προσέξει κι εγώ εξαρχής αυτό που περιγράφεις δεξιά με τη σφραγίδα στον κόκκινο κύκλο για αυτό και ρώτησα εάν υπάρχει σφραγίδα κάτω από το γραμματοσημο και αφού υπάρχει και ταιριάζει και το τσάκισμα  που περιγράφεις τότε επιβεβαιώνει ότι το ξυρισμένο 20λεπτο ανήκει στο φάκελλον.

Θα προτιμούσα φαντάζομαι όπως κι εσύ να έμενε το 20λεπτο στην αρχική του θέση και κουτσουρεμενο παρα αυτή την "επιδιόρθωση"αλλά δεν παύει να είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι ταχυδρομικής ιστορίας.

838Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Νοε 23, 2022 4:40 pm

artaleo

artaleo

Παραθέτω ένα ακόμα ενδιαφέρον 20λεπτο 1870, με επίσης πρώιμη σφραγίδα ΑΘΗΝΑΙ 29 ΙΑΝ. 1870.

Θα παρατηρήσετε πως κι αυτό έχει σχετικά μακριές γραμμές σκίασης ("ξυρισμένο αξύριστο") σε σχέση με τα τυπικά 20λεπτα της περιόδου.  Επίσης, οι γωνίες είναι καθαρές και καλοτυπωμένες, όχι ιδιαίτερα λευκάζουσες, όπως άλλωστε και στο παραπάνω 20λεπτο επί φακέλου.

Φαίνεται πως τα πρώτα τραβήγματα με τη νέα μέθοδο εκτύπωσης άρχισαν σχετικά καλά/επιμελή, αλλά αργότερα χειροτέρεψαν.  Μάλον ο Γερμανός σηκώθηκε κι έφυγε κάποια στιγμή κι άφησε τους δικούς μας να κάνουν κουμάντο...  Very Happy

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos και costasirun

839Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Νοε 24, 2022 7:10 am

Theosal

Theosal

Ναι Δήμο, αυτη είναι η επικρατούσα άποψη, ότι φέρνοντας οι Γερμανοί τα νέα μηχανήματα, έδειξαν και τον τρόπο εκτύπωσης με εκτομή.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας μεθόδου ήταν εξαιρετικά σχετικα, αυτά είναι πιθανότατα τα γκρι-μπλε, δλδ τα μπλε Σεβρών, και στη συνέχεια φεύγοντας αυτοί έμειναν οι δικοί μας πίσω με τα άσχημα, αλλά όμορφα κατ’ εμέ ξυρισμένα αποτελέσματα…

Άλλη μια εκδοχή, λίγο χιουμοριστική, είναι αυτή που είχα γράψει σε ένα από τα πολύ παλιά ποστ με τα ούζα και τα τσιπουρα

840Η αξία των 20λ. - Σελίδα 42 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Νοε 24, 2022 2:04 pm

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Να χαιρετήσω τους φίλους, ιδιαίτερα τον φίλο μου Κωστα που δεν τον βέπω πολύ active τωρα τελευταία και στα κοινωνικά δίκτυα που μιλάγαμε Smileαν και δεν εχω facebook kai twitter !
Θα ήθελα την αποψη σας σχετικά με τον φάκελο που εβαλε ο Δημοσθένης (και την άποψη του ιδίου φυσικά) στο κατά πόσον είναι συλλέξιμος ένας τέτοιος "βανδαλισμένος" φάκελος, σε ποιό κομμάτι της συλλογής μας μπαίνει (εφόσον είναι) ,αν είναι εκθέσιμος απο τους εκθέτες και τί ποσοστό της κανονικής του αξίας θα δίνατε για να τον αποκτήσετε Smile

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 42 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 22 ... 41, 42, 43 ... 45 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης