Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 41 από 49]

801Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Ιουν 29, 2022 8:15 pm

USGreek

USGreek

Το συζητήσαμε εκτενώς και στο φουμπου. Εμένα μου έδινε την αίσθηση καθαρισμένων ή 71/72 σαν οψη και ΑΕ, αλλά η σφραγίδα (λέει 67) και το 0 δεν μπορούν να το πάνε αλλού.

802Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Ιουν 29, 2022 8:19 pm

giovanoukos

giovanoukos

Ευχαριστώ πολύ Δημοσθένη , ναι ειναι 66-67

803Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Ιουν 29, 2022 10:20 pm

artaleo

artaleo

Πω πω, δεν είδα το ΠΡΟΦΑΝΕΣ, σφραγίδα 1867... Rolling Eyes  
Τσακάλι ο δικός σου!  Πάλι καλά που κατέληξα σε σωστό συμπέρασμα...Wink

Πάντως αρκετά 20λεπτα από το 1865 ως περίπου το 1872-3 είναι από τα πιο δύσκολα ΜΚΕ στην κατάταξη.  Είναι μερικά που λες "σίγουρα αυτό" μόλις δεις την όψη και μόλις το γυρίσεις πίσω, μόνο αυτό δεν είναι. 

Αρέσει στον χρήστη giovanoukos

804Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Πεμ Ιουν 30, 2022 8:51 am

giovanoukos

giovanoukos

Καλημερα Δημοσθένη , και 'γω εκει την πάτησα δεν ειχα προσεξει την ημερομηνία , και πάλι ευχαριστώ πολύ

Αρέσει στους χρήστες vasias και artaleo

805Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Αυγ 19, 2022 12:00 am

heretic77

heretic77

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

806Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Αυγ 19, 2022 12:03 am

heretic77

heretic77

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Καλησπερα στην παρεα! Μια γνωμη για τα παραπανω 20λ , τι εκδοση ειναι? Το πρωτο φαινεται για συνεχων αλλα με προβληματιζει η θεση 10 και το σημαδι απο τη σφραγιδα στην οψη της γομμας, οπου το εχω συναντησει ως τωρα σε πιο μετα εκδοσεις. Το 2ο σας κανει για 68-69? Απο οσο βλεπω ειναι χαρακτηριστικο Groom 7a το 2 και θεση 50 τοτε λογικα παμε εκει σωστα?

Έχει επεξεργασθεί από τον/την heretic77 στις Παρ Αυγ 19, 2022 12:08 am, 2 φορές συνολικά

807Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Αυγ 19, 2022 12:05 am

USGreek

USGreek

Ανέβασε αν μπορείς σκαν. Από φωτο δε μπορεί να βγει έκδοση, τουλάχιστο από τη μπροστινή οψη.

808Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Αυγ 19, 2022 12:10 am

heretic77

heretic77

Δυστυχως δεν εχω σκαν, κυριως για το 1ο εχω προβληματισμο γιατι το 2ο κατα πασα πιθανοτητα ειναι καθαρισμενων αλλα θα θελα και μια 2η γνωμη

809Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Αυγ 19, 2022 12:34 am

USGreek

USGreek

Είναι αδύνατο να υπάρξει κάποια άποψη αν δεν έχουμε λεπτομερή σκαν. Η τεκμηρίωση θέσης ή/και έκδοσης απαιτεί λεπτομέρεια μπροστά.

810Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Παρ Αυγ 19, 2022 1:00 am

artaleo

artaleo

heretic77 έγραψε:... Μια γνωμη για τα παραπανω 20λ , τι εκδοση ειναι? Το πρωτο φαινεται για συνεχων αλλα με προβληματιζει η θεση 10 και το σημαδι απο τη σφραγιδα στην οψη της γομμας, οπου το εχω συναντησει ως τωρα σε πιο μετα εκδοσεις. Το 2ο σας κανει για 68-69? Απο οσο βλεπω ειναι χαρακτηριστικο Groom 7a το 2 και θεση 50 τοτε λογικα παμε εκει σωστα?

Και βέβαια συμφωνώ με τον φίλο USGreek περί σκαν κλπ...  

Μια προσέγγιση, βασισμένη σε ευρήματα που νομίζω πως μπορώ να διακρίνω:
1.  Βάση των στιγμάτων στην ΜΚΕ της θ.10, ναι, μάλον συνεχείς εκδόσεις, κατά Κούνδουρο b1. Το τμήμα της σφραγίδας ΕΛΕΓΧΟΣ που βλέπεις Δημήτρη είναι συμβατό με τις συνεχείς εκδόσεις.  Δεν βλέπω στίγματα που υπάρχουν από έκδοση b2 και αργότερα, άρα b1. 
2.  Ναι, νομίζω όπως το λες είναι, η ΜΚΕ της θ. 50 ανήκει στις καθαρισμένες πλάκες.

Exclamation 2 στα 2 o heretic77, 100% ευστοχία Basketball

Αρέσει στον χρήστη Theosal

811Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 06, 2022 12:36 am

giovanoukos

giovanoukos

Γεια σας Κύριοι , 6/9/22 με 23 βαθμούς Κ , ψυχρούλα το βραδάκι , βγήκαν και τα σεντονάκια και αρχίζει εντονότερη μελέτη , θέλω να σας δείξω ένα 20 λεπτο του 1870 θέλω να προσεγγίσετε στον ΑΕ και ιδιαίτερα στο "0" , πιο κατά την γνώμη σας μπορεί να είναι ??  (ισως το 24b ??)

812Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 06, 2022 7:00 am

Theosal

Theosal

Δεν θα σχολιάσω τους ΑΕ και προπάντων το «0» που ρωτάει ο Γιάννης, αλλά ένα άλλο θέμα που με απασχολεί πολύ καιρό τώρα: γιατί η πάνω γωνία του γραμματοσήμου είναι κομμένη έτσι ώστε να το αχρηστεύει για δεύτερη φορά; Έχω παρά πολλά παραδείγματα από όλες τις περιόδους, από το 1862 και μετά, με μια έξαρση μετά το 1876. Με όσους συζήτησα το θέμα, κανένας δεν έχει δώσει κάποια ερμηνεία. Σε αυτήν την περίπτωση η γωνία κοπής είναι πιο ‘καθετη’, σχηματίζοντας οξεία γωνία, ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων πλησιάζει τις ίσες γωνιές. Το κόψιμο επιτυγχάνεται στις περισσότερες των περιπτώσεων με ψαλίδι, αλλά πολλές φορές και με τη χρήση χάρακα ή κάποιου αντίστοιχου αντικειμένου, κάτι που σημαίνει ότι γίνεται κατά την επικόλληση ή μετά την αποκόλληση του γραμματοσήμου από τον φάκελο…

813Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 06, 2022 8:52 am

giovanoukos

giovanoukos

Φίλε μου Τεό , εγω δεν ζήτησα να μου πεις αν η κόπτουσα δι΄αιχμηρού οργάνου μαχαιριδίου,φαλτσέτας, ψαλιδίου γωνιά σχηματίζει αμβλεία ή οξεία , ναι τα ακύρωναν με αυτο τον τροπο για να μην τα χρησιμοποιουν εκ νεου ( σχετικο άρθρο του Δημοσθένη στο νεο τευχος του "Γραμματοσήμου" )

814Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 06, 2022 8:55 am

giovanoukos

giovanoukos

giovanoukos έγραψε:Φίλε μου Τεό , εγω δεν ζήτησα να μου πεις αν η κόπτουσα δι΄αιχμηρού οργάνου μαχαιριδίου,φαλτσέτας, ψαλιδίου γωνιά σχηματίζει αμβλεία ή οξεία , ναι τα ακύρωναν με αυτο τον τροπο για να μην τα χρησιμοποιουν εκ νεου ( σχετικο άρθρο του Δημοσθένη στο νεο τευχος του "Γραμματοσήμου" ) , πες μου και λιγο για το "0" .

815Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 06, 2022 9:03 am

Theosal

Theosal

giovanoukos έγραψε:Φίλε μου Τεό , εγω δεν ζήτησα να μου πεις αν η κόπτουσα δι΄αιχμηρού οργάνου μαχαιριδίου,φαλτσέτας, ψαλιδίου γωνιά σχηματίζει αμβλεία ή οξεία , ναι τα ακύρωναν με αυτο τον τροπο για να μην τα χρησιμοποιουν εκ νεου ( σχετικο άρθρο του Δημοσθένη στο νεο τευχος του "Γραμματοσήμου" )

Πολύ αιχμηρός για το τίποτα προς το πρόσωπό μου.... Δεν μπορεί να υπάρχει απορία για κάτι άλλο εκτός αυτού που ρωτάς; Ήρεμα ρωτώ...

816Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τρι Σεπ 06, 2022 2:40 pm

giovanoukos

giovanoukos

και ήρεμα να μη ρωτούσες , εγω και πάλι θα σ'αγαπώ ..... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]  [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

817Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Οκτ 24, 2022 8:39 pm

Theosal

Theosal

Χαίρετε, ένα ερώτημα που αναζητά μια απάντηση, αλλά με βασανίζει πάρα πολύ καιρό τώρα και λύση δεν βρίσκεται... έχω περάσει τις θέσεις του Κούνδουρου άπειρες φορές και δεν βρίσκω θέση... κάποιος aiuto!!!! Υπάρχει και δεύτερο στη συλλογή μου, αλλά αυτό είναι πιο αντιπροσωπευτικό....

818Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Οκτ 26, 2022 12:07 am

giovanoukos

giovanoukos

Φίλε μου Τεό, είναι ένα δύσκολο κομμάτι με αρκετές πληροφορίες που δεν συνδυάζονται μεταξύ τους όλες ή αρκετές από αυτές , ο ΑΕ δεν βοηθάει , με κάθε επιφύλαξη έκανα την προσέγγιση μου και με την βοήθεια των στενών περιθωρίων , το στίγμα στο άνω άξονα της στεφάνης και το στίγμα κάτω δεξιά μεταξύ των επιγραφών του ανθεμίου και κάτω επιγραφής , καταλήγω στην θέση Ν.64

Αρέσει στους χρήστες USGreek και René

819Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Οκτ 26, 2022 1:36 am

USGreek

USGreek

Αυτο ειναι καθαρο του 1867, οποτε εχουμε και τη βοηθεια των πινακων ΑΕ του Basel απο τη Φιλοτελεια. Και εκει, ο ΑΕ της θεσης του 64 ταιριαζει (αν και οχι απολυτα). Οποτε θα συμφωνησω με το Γιαννη.

820Η αξία των 20λ. - Σελίδα 41 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Οκτ 26, 2022 8:35 am

Theosal

Theosal

Και τι θα λέγατε για το διδυμάκι του; Είναι της ίδιας έκδοσης ή του 68/69; Έχει τον ίδιο ΑΕή άλλου τύπου του Groom;
Επίσης, αναρωτιέμαι, ενώ παρατίθενται τόσα στοιχεία (πάρα πολλά, πάνω από 15) επιλέγουμε 2 και βάσει αυτών αποδίδουμε μια θέση; Ο ΑΕ που μοιάζει αλλά δεν είναι ιδιος μπορεί να αποδώσει μια θέση που δεν ανταποκρίνεται;

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 41 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 22 ... 40, 41, 42 ... 45 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης