Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 20λ.

+15
νικος
Elboiteu
Νίκος Βαρουξής
Tasos
costasirun
mkenzy1
giovanoukos
heretic77
Νίκος Καρνιαουτάκης
USGreek
Admin
Theosal
SHH_Egeo
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 44 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 40 από 49]

781Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 1:11 am

artaleo

artaleo

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

ΟΚ παίδες, με βάλατε να τρέχω στον οφθαλμίατρο για καινούργια γυαλιά Shocked !  
Και οι δυό σας δίκιο έχετε.
Το "0" είναι ελάχιστα ψηλότερα από το "2".
Και... υπάρχει (απειρο)ελάχιστο ίχνος διπλού 2.
Χρειάζεται μεγέθυνση Χ 100 για να δούμε και τα 2... 
Ας μην ασχοληθούμε άλλο γιατί οι κακές γλώσσες ήδη μας πειράζουν πως εμείς οι μεγαλοκεφαλάδες είμαστε εντελώς ψωνισμένοι...Razz 

Αρέσει στον χρήστη giovanoukos

782Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:55 am

USGreek

USGreek

Νομίζω πως έπρεπε να είχα αναφέρει ότι οι ΑΕ ειναι ελαφρώς ανισόπεδοι, δεν κάνουν "μπαμ". Όσον αφορά τη διπλοεκτύπωση ομολογώ πως δεν την παρατήρησα, αφού το μάτι είχε επικεντρωθεί στην επιβεβαίωση των ανισόπεδων ψηφίων...
Edit: έβαλα και τις γραμμές σε παράλληλη κατεύθυνση (βάσει της πολύ ελαφράς κλίσης των ΑΕ σε σχέση με το χαρτί) για να διευκολυνθεί η αναγνώριση.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

783Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 3:45 pm

giovanoukos

giovanoukos

Αγαπητέ μου φίλε Δημήτριε θα έλεγα οτι αυτή η ανεπαίσθητη διαφορά ύψους μεταξύ των δύο ΑΕ θα πρέπει να θεωρηθεί άνευ σημασίας και ίσως είναι και ο λόγος που δεν το αναφέρει ο Κούνδουρος , μην κολλάς σε μια τέτοια λεπτομέρεια , εξ άλλου οι ανισόπεδοι ΑΕ δεν είναι και κάτι το εξαιρετικά ιδιαίτερο σφάλμα

784Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 4:17 pm

artaleo

artaleo

... για ν' αλλάξουμε θέμα...!

20λεπτο 1862-67 sky blue με πολλά στίγματα, σφραγισμένο στο Γύθειο.
"Διπλοί" (με ίχνος τριπλού) ΑΕ.

Γνήσιο ή πλαστό?

785Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 8:48 pm

USGreek

USGreek

giovanoukos έγραψε:Αγαπητέ μου φίλε Δημήτριε θα έλεγα οτι αυτή η ανεπαίσθητη διαφορά ύψους μεταξύ των δύο ΑΕ θα πρέπει να θεωρηθεί άνευ σημασίας και ίσως είναι και ο λόγος που δεν το αναφέρει ο Κούνδουρος , μην κολλάς σε μια τέτοια λεπτομέρεια , εξ άλλου οι ανισόπεδοι ΑΕ δεν είναι και κάτι το εξαιρετικά ιδιαίτερο σφάλμα

Θα διαφωνησω και στα δυο.

Για τη διαφορα, αν ειναι αναπαισθητη η οχι: εχει σημασια οταν εχει εμπορικη αξια. Απο το προσφατο παραδειγμα δημοπρασιας που παρεθεσα στην αναρτηση που εκανα προς τον Θεαφιλο, φαινεται οτι εχει, γιατι προκειται για συνδυασμο σφαλματων. Τωρα, αν θα επρεπε ή οχι, αυτο ειναι μια αλλη, μεγαλη κουβεντα. Προσφορα και ζητηση, οπως παντου. 

Για τον Κουνδουρο: δεν το ανεφερε γιατι δεν το ειδε, οπως δεν ειδε πολλα αλλα, κυριως ελασσονος σημασιας οπως αυτο. Ειναι αδυνατο να εχεις ολες τις θεσεις απο ολες τις αξιες, σε ολα τα τραβηγματα και να δεις τα παντα, εξαλλου. Οταν η διαφορα σε ανισπεδους ΑΕ ηταν μικρη και το ειχε παρατηρησει, το αναφερε (με θεσεις, χωρις να βαζει φωτο). Πχ, στο ιδιο αυτο σφαλμα (38.7) μιλαει για τις θεσεις 19 και 146 (με το 0 πιο χαμηλα) και μικροτερη διαφορα στα ψηφια. Επιπλεον, στη φωτο του 38.7c στο βιβλιο του Κουνδουρου, η διαφορα υψους των ψηφιων ειναι σχεδον η ιδια με της θεσης 10 που ανεβασα (δλδ πολυ μικρη). Οποτε, δεν ισχυει οτι ο Κουνδουρος αγνοουσε τις μικροδιαφορες. Εξαλλου, πουθενα δεν θετει οριο.

786Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 8:55 pm

giovanoukos

giovanoukos

Οκ , θα το συζητήσουμε δια ζώσης όταν έρθεις , άντε λίγες μέρες έμειναν , τελείωνε τις δουλειές κι έλα

787Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:00 pm

USGreek

USGreek

artaleo έγραψε:
... για ν' αλλάξουμε θέμα...!

20λεπτο 1862-67 sky blue με πολλά στίγματα, σφραγισμένο στο Γύθειο.
"Διπλοί" (με ίχνος τριπλού) ΑΕ.

Γνήσιο ή πλαστό?

Μπορεις να ανεβασεις πιο καλα σκανς? Αρχικα η θεση δεν φαινεται 145.

788Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:03 pm

giovanoukos

giovanoukos

που ειναι ?? δεν το ανέβασες

789Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:06 pm

USGreek

USGreek

giovanoukos έγραψε:που ειναι ?? δεν το ανέβασες

Ποιο?

790Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:22 pm

artaleo

artaleo

Μάλον μπλεχτήκανε τα μηνύματα Δημήτρη... 

Εσύ νομίζω μου λες να ανεβάσω καλύτερο σκαν (το σκαν του δικού μου είναι 600 dpi) κι ο Γιάννης έχει μείνει στο δικό σου 20λεπτο με ελαφρά ανισόπεδους ΑΕ.  
Γιάννη, για κοίτα το 20λεπτο με διπλούς ΑΕ λίγο παραπάνω...

Δ, δεν είναι δικό μου το γράψιμο περί θέσης 145.
Μισό λεπτό, να βάλω 1200αρι...

791Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:28 pm

USGreek

USGreek

artaleo έγραψε:Μάλον μπλεχτήκανε τα μηνύματα Δημήτρη... 

Εσύ νομίζω μου λες να ανεβάσω καλύτερο σκαν (το σκαν του δικού μου είναι 600 dpi) κι ο Γιάννης έχει μείνει στο δικό σου 20λεπτο με ελαφρά ανισόπεδους ΑΕ.  
Γιάννη, για κοίτα το 20λεπτο με διπλούς ΑΕ λίγο παραπάνω...

Δ, δεν είναι δικό μου το γράψιμο περί θέσης 145.
Μισό λεπτό, να βάλω 1200αρι...

Εχεις δικιο, νομιζα οτι το ποσταρε ο Γιαννης. Σορρυ παιδια.

792Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:40 pm

artaleo

artaleo

ΟΚ, ιδού καλύτερα σκαν του παραπάνω 20λεπτου 1862-67.
Τα βελάκια δείχνουν κάποιες (πιθανές) ομοιότητες μεταξύ των 2 ΑΕ.
To "θέση 145;" στην πίσω όψη δεν το έγραψα εγώ.
Δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα να βρω τη θέση...  Μάλον θα πρέπει, ίσως να βοηθήσει*...

Η ερώτηση παραμένει: γνήσιο ή πλαστό?

*ΥΣ.  Μάλον θέση 86, αλλά δε νομίζω πως βοηθά στο θέμα των διπλών ΑΕ...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την artaleo στις Κυρ Ιουν 26, 2022 9:52 pm, 2 φορές συνολικά

793Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:43 pm

giovanoukos

giovanoukos

Εγω συγνώμη Κύριοι , δεν το ειδα ηταν πιο πάνω , ok okokok!!!!

794Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 9:57 pm

giovanoukos

giovanoukos

Λογικά ειναι γνήσιο και οι σπασμένες κυματοειδείς σωστές στο σωστο σημειο σπασμένες, δυστυχώς δεν κατόρθωσα να ανιχνεύσω την θέση (θα το προσπαθήσω αργότερα).
Εντυπωσιακοί ΑΕ , απο μια γρήγορη ματια ο Κούνδουρος δεν αναφέρει το ΓΥΘΕΙΟ για διπλούς ΑΕ , φυσικα μπορει να μην ειχε βρεθεί

Αρέσει στον χρήστη artaleo

795Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 10:02 pm

USGreek

USGreek

Σαν μια πρωτη ματια, φαινονται ΟΚ. Η αποχρωση των δευτερων, πιο καθαρων ΑΕ δεν φαινεται διαφορετικη σε σχεση με των πρωτων, των μπροστινων. Επιπλεον, τα σπασιματα στο "2" που και εσυ εχεις σημειωσει, ειναι ιδια. Θελει και μετρησεις διαστασεων στα ψηφια. Επισης, αν βρεθει η θεση ισως ειναι γνωστοι οι ΑΕ (και ετσι να επιβεβαιωθει και με αυτον τον τροπο).

796Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 10:09 pm

artaleo

artaleo

giovanoukos έγραψε:Λογικά ειναι γνήσιο και οι σπασμένες κυματοειδείς σωστές στο σωστο σημειο σπασμένες, δυστυχώς δεν κατόρθωσα να ανιχνεύσω την θέση (θα το προσπαθήσω αργότερα).
Εντυπωσιακοί ΑΕ , απο μια γρήγορη ματια ο Κούνδουρος δεν αναφέρει το ΓΥΘΕΙΟ για διπλούς ΑΕ , φυσικα μπορει να μην ειχε βρεθεί

Σας ευχαριστώ πολύ Γιάννη και Δημήτρη.

Είναι θέση 86 Γιάννη.  Φυσικά με την ερώτηση "γνήσιο ή πλαστό?" εννοούσα το σφάλμα ΑΕ.  Κατά τα άλλα και βέβαια είναι γνήσιο...

Δημήτρη, η μέτρηση δε νομίζω να βοηθήσει πολύ γιατί ο κάτω αριθμός είναι "γλιστριμένος", άρα πιο παχύς. 

Με προβληματίζει πάντως το ίχνος του τρίτου ΑΕ, μιας και δεν αναφέρει καν τέτοιο σφάλμα ο Κούνδουρος.  Ο Κούνδουρος αναφέρει σφάλμα 31.3κ από Γύθειο αλλά σε μεταγενέστερο 20λεπτο, στο "καθαρό" ανοιχτόχρωμο sky blue του 1867 (31i κατά την κατάταξη του).

Το παραπάνω ανήκει στην β2 υποέκδοση του 1862-67. Αν τυχόν έχει κάποιος τη θέση 86 σε αυτή την έκδοση παρακαλώ να μας την δείξει.

797Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Κυρ Ιουν 26, 2022 10:24 pm

giovanoukos

giovanoukos

ΣΩΣΤΑ Α Α Α  Η ΘΕΣΗ ειναι η 86 , πειράζει που εγω κοίταγα τα 10 λεπτα και αν δειτε στην 86 (10λεπτα ) υπάρχει το ιδιο μελάνωμα στον δεξιο κατω μεανδρο , ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!! δεν ειμαι καλα σημερα

798Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Δευ Ιουν 27, 2022 7:52 pm

artaleo

artaleo

Τσεριώτης, ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ Νο. 668

Νομίζω πως το βρήκα, τυπικό 13IIc!  
Ο Hellas το τιμολογεί περίπου το ίδιο με το κακέκτυπο πρωσικό 13Ιc, αλλά και η δική μου εντύπωση είναι πως το επιμελημένο είναι σαφώς πιο δύσκολο. 

Kι εδώ σε αντιπαράθεση με το κοινό μπλε (13ΙΙb) και το μπλε βαθύ (13ΙΙα). 
(οι παρακάτω αποχρώσεις είναι λιγότερο ζωηρές από τις πραγματικές)

Αρέσει στον χρήστη USGreek

799Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Ιουν 29, 2022 12:04 am

giovanoukos

giovanoukos

Καλησπέρα παιδιά , εξετάζοντας το 20λεπτο που βλέπεται , το έκανα καθαρισμένων πλακών , συνεχιζοντας να βρω την θεση η οποία ειναι η 113 και ταυτοποιόντας και τον ΑΕ που ειναι ο Νο.3 παρατηρω στον συγκεντρωτικό πίνακα οτι το χαρακτ."0" Νο. 3 στην θ.113 το δίνει τραβηγμα '66 ή '67 δλδ συνεχων εκδόσεων , Κουνδ.31ε ή 31θ,ι 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΑς ΓΝΩΜΗ ?? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

800Η αξία των 20λ. - Σελίδα 40 Empty Απ: Η αξία των 20λ. Τετ Ιουν 29, 2022 7:41 pm

artaleo

artaleo

Ναι, 1866-67, θ. 113.  Πολύ ωραίο!

Ο πολύ σκούρος ΑΕ καθώς και η σκίαση ΑΕ με αρκετά μεγάλη διαφορά πάχους στις γραμμές του "0" κατά εκεί το πάει.  Η πρόσοψη δε με βοηθάει ιδιαίτερα εκτός του ότι το χρώμα είναι αρκετά σκούρο (όπως αναμένεται αυτή την περίοδο).  

Πάντως, μερικές κηλίδες κι άλλα χαρακτηριστικά της θ. 113 που επισημαίνεις παραπάνω, ο Κούνδουρος τις αναφέρει από 1870 και μετά.  Αντιλαμβάνομαι το δίλημμά σου, αλλά η συνολική εντύπωσή μου παραμένει 1866-67.

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 40 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 21 ... 39, 40, 41 ... 44 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης