Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic

+15
cascava
heretic77
Tasos
Νίκος Βαρουξής
Elboiteu
costasirun
Νίκος Καρνιαουτάκης
salonico
USGreek
italos1982
heraldic40
Παναγιώτης Ρασσιάς
Theosal
Varg83
SHH_Egeo
19 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 9 από 9]

161Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic - Σελίδα 9 Empty Απ: Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic Παρ Οκτ 11, 2024 9:57 am

italos1982

italos1982

Εγώ δεν βλέπω πουθενά 1862, ακόμα και γνωρίζοντας (από τα λεγόμενα σου) για 1862 ΠΑΛΙ δεν "μου έρχεται" οπτικά ...το σημείο 3 και 4 που αναφέρεις δεν με προβληματίζει,αλλά το σημειο 1 μου κάνει πολύ ύποπτο...
Σημείο 1 , κανένα ίχνος σφραγίδας στον φάκελο,και ένα ίχνος "μαυριλας" στο δεξί τελείωμα του ΣΑΝ να ξεκίναγε τρίτη σφραγίδα (ανάποδη κλίση από το τελείωμα της σφραγίδας)... πιστεύω να γίνομαι κατανοητός...
Και εννοείται ότι οι ημερομηνίες που αναγράφεις ή αναγράφονται στο lot δεν μου βγαίνουν αθροιστικά...ΧΑ ΧΑ ΧΑ ...

Αρέσει στον χρήστη Theosal

162Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic - Σελίδα 9 Empty Απ: Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic Παρ Οκτ 11, 2024 11:27 am

costasirun

costasirun

Καλημέρα στην παρέα

Εγώ βλέπω τις ΜΚΕ να είναι τράβηγμα μεταγενέστερο του 1863 άρα το πιο πιθανό να είναι 1864 η σφραγίδα σε αυτές. Εάν δεν κάνω λάθος όταν έμπαιναν συμπληρωματικά ΜΚΕ όπως κι εδώ μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του 1862 ακυρωνονταν με στικτή σφραγίδα. από το 1863 και μετά άλλαξε και σφραγίζονταν με δίκυκλη για δυσκολέψουν τα πράγματα στους ταχυδρομικούς υπαλλήλους που με δόλο κάποιες φορές  τοποθετούσαν σφραγισμένες ΜΚΕ.

Αρέσει στον χρήστη Theosal

163Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic - Σελίδα 9 Empty Απ: Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic Σαβ Οκτ 12, 2024 2:22 am

artaleo

artaleo

Αρκετά δύσκολος φάκελος. Θα ήθελα να δω και την πίσω όψη.

Κατά τη γνώμη μου είναι κατά πάσα πιθανότητα γνήσιο αντικείμενο του 1864:
1. Οι ημερομηνίες ταιριάζουν (7 ΣΕΠΤ. νέο και 6 ΣΕΠΤ. παλιό ημερολόγιο). ~10 μέρες ταξίδι από Λιβόρνο ως Πάτρα είναι αρκετές, αλλά εντός λογικών χρονικών ορίων.
2. Το τέλος 112 λ είναι σωστό. Ο φάκελος θεωρήθηκε απροπλήρωτος (παρά το ιταλικό γραμματόσημο των 20c) οπότε ζητηθήκανε 112 λεπτά από τον παραλήπτη, όσο δηλαδή θα ζητούνταν αν ήταν εντελώς απροπλήρωτος. Θα προτιμoύσα να υπήρχε η σφράγιση "FRANCOBOLLO INSUFFICIENTE", όμως αυτή δεν είναι πάντα παρούσα, ιδίως σε φάκελα από Λιβόρνο.
3. Όλα τα γραμματόσημα είναι σωστά για το 1864: 2λεπτο προσωρινό, τα υπόλοιπα συμβατά με αρχικά τραβήγματα συνεχών εκδόσεων 1862-67. 
4. Η σφράγιση με τύπου ΙΙ ΠΑΤΡΑΙ 1864 είναι γνήσια και η χρήση της σωστή όπως είπε ο Κώστας. Αν η ίδια ΠΑΤΡΑΙ υπάρχει και στο πίσω μέρος, τότε είμαι 99% βέβαιος ως προς την γνησιότητα. 

Αρέσει στους χρήστες italos1982, costasirun και kmagk_

164Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic - Σελίδα 9 Empty Απ: Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic Τρι Οκτ 29, 2024 5:07 pm

kmagk_

kmagk_

Αν βοηθάει, βλέποντας τα συνοδευτικά "πιστοποιητικά" του φακέλου που υπάρχουν στο λοτ, το πιστοποιητικό υπογεγραμμένο από Diena αναφέρει ως ημερομηνία το 1864. Το ίδιο και στην σφραγίδα Livorno, μου φαίνεται ότι το έτος κάτω από το μήνα είναι το 64[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

165Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic - Σελίδα 9 Empty Απ: Πλαστές ΜΚΕ.-Forgerys topic Τρι Οκτ 29, 2024 7:12 pm

Theosal

Theosal

Είναι 100% του 64!!!

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 9 από 9]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης