Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 1λ.

+20
cascava
costasirun
Tasos
Takis
USGreek
mkenzy1
Elboiteu
giovanoukos
Γεωργία Μπάλτσου
salonico
stelios proedrou
Νίκος Καρνιαουτάκης
heretic77
Midili
Theosal
SHH_Egeo
heraldic40
Παναγιώτης Ρασσιάς
Νίκος Βαρουξής
Admin
24 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 25 ... 29  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 21 από 29]

401Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Μαρ 23, 2021 9:33 pm

giovanoukos

giovanoukos

Ωραιο το γραμμωτό βάθος , το ωραιότερο ομως για μενα ειναι το φρύδι , μου θυμίζει φρύδια Καραμανλίδικα , ωραιο !!!!!!!το γραμματόσημο !!!!

402Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Μαρ 24, 2021 4:33 pm

heretic77

heretic77

Αν ηταν αρτιο θα ηταν το καλυτερο μου μονολεπτο να παρει η ευχη...τετοιο συνδυασμο, φρυδι,μουστακι και μαυρο ματι, ειναι η ποικιλια 'μαγκας Ερμης΄χαχα!

Αρέσει στους χρήστες Admin και giovanoukos

403Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Συλλογή M.Καϊτατζίδη Πεμ Απρ 08, 2021 7:17 pm

Admin

Admin
Admin

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

https://philotelists.forumgreek.com

404Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Πεμ Απρ 08, 2021 7:58 pm

giovanoukos

giovanoukos

Heinrich !!! 

405Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Μάης 04, 2021 2:24 am

artaleo

artaleo

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Γειά σας!  Ερώτηση για τους ειδικούς:  το 1λεπτο αυτό το βλέπετε για πρώτο Αθηναϊκό επιμελημένο (Hellas 9ΙΙc) ή πρώιμο τράβηγμα 1862-67?  Έχει ΜΗΔΕΝ ανάγλυφο.  Όπως βλέπετε, οι γραμμές σκίασης είναι σχετικά λεπτές αλλά μακρές και με ελάχιστες διακοπές.  Κάποια λευκά στίγματα υπάρχουν στο μετάλιο, χωρίς ίχνος κάθετης γράμμωσης.  Ευχαριστώ!

406Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Μάης 04, 2021 7:25 am

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

9IIc.

https://xartomoutro.wordpress.com/

407Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Μάης 04, 2021 9:52 am

Theosal

Theosal

artaleo έγραψε:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Γειά σας!  Ερώτηση για τους ειδικούς:  το 1λεπτο αυτό το βλέπετε για πρώτο Αθηναϊκό επιμελημένο (Hellas 9ΙΙc) ή πρώιμο τράβηγμα 1862-67?  Έχει ΜΗΔΕΝ ανάγλυφο.  Όπως βλέπετε, οι γραμμές σκίασης είναι σχετικά λεπτές αλλά μακρές και με ελάχιστες διακοπές.  Κάποια λευκά στίγματα υπάρχουν στο μετάλιο, χωρίς ίχνος κάθετης γράμμωσης.  Ευχαριστώ!
Καλημερα. Έχει ΜΗΔΕΝ ανάγλυφο; Μάλλον κανείς λάθος στην περιγραφή, σωστά;

Παρολ’ αυτά δεν αμφισβητώ την μετά βεβαιότητας αναγνώριση του 1λ από το Νίκο, απλά με παραξένεψε η περιγραφή...

408Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Μάης 04, 2021 10:27 am

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Bεβαιότατα δεν έχει καθόλου ανάγλυφο, είναι εντελώς flat.
Πρόκειται για χαρακτηριστική περίπτωση γραμ/μου που κατατάσσεται ως 9IIc, εφόσον κάποιος ακολουθήσει κατάταξη βάσει νούμερων τιμοκαταλόγου.

409Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Μάης 04, 2021 3:49 pm

artaleo

artaleo

Ναι, επιβεβαιώνω πως δεν έχει καθόλου ανάγλυφο (εξεταζόμενο απ΄όλες τις οπτικές γωνίες).
Σας ευχαριστώ πολύ!

410Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Μάης 04, 2021 6:02 pm

artaleo

artaleo

Τι γνώμη έχετε για την τριάδα 1λέπτου?  Είναι κι αυτό 9ΙΙc, αλλά με διαφορετικό αποτέλεσμα εκτύπωσης σε σχέση με το προηγούμενο?
Δεν έχει καθόλου ανάγλυφο.  Οι γραμμές παρειάς είναι σχετικά κοντές αλλά λεπτές και με διακοπές.
Λευκά στίγματα στο μετάλλιο.  
Οι γραμμές περιθωρίου είναι ελλειπείς, ιδίως στο αριστερό γραμ/μο. Ίσως λόγω σκληρής εκτύπωσης (χωρίς υποκείμενο πίλημα)?

Ελπίζω να μην μονοπωλώ το φόρουμ με τα 1λεπτά μου...  Smile  Σας ευχαριστώ και σας χαιρετώ!

Αρέσει στους χρήστες USGreek και costasirun

411Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Μάης 04, 2021 6:10 pm

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Θα συμφωνήσω απόλυτα με την κατάταξη σε 9ΙΙc και, κατά την οπτική μου, το εκτυπωτικό αποτέλεσμα δεν φαίνεται να διαφέρει τόσο σε σχέση με εκείνο του μεμονωμένου προηγούμενου.
Τα βασικά χαρακτηριστικά που οδηγούν στην κατάταξη παραμένουν σαφή και σταθερά. Η μπάντα είναι λιγάκι "ξηρότερης" εκτύπωσης ...

Διακρίνω οτι γνωρίζετε πολύ καλά τι κατέχετε. Ο τρόπος γραφής κυριότερα, η εστίαση στο ουσιώδες, αλλά και η ποιότητα του υλικού, φανερώνουν άνθρωπο με γνώση του αντικειμένου.

412Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Μάης 05, 2021 1:19 am

artaleo

artaleo

Σας ευχαριστώ και πάλι!
Θερμά συγχαρητήρια (σε όλους) για το φόρουμ. Πραγματικά συνεισφέρει σημαντικά στη διάδοση της γνώσης για το ελληνικό γραμ/μο...
Καλή συνέχεια. 

Δημοσθένης

Αρέσει στους χρήστες Admin και USGreek

413Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Πεμ Μάης 06, 2021 7:38 pm

artaleo

artaleo

Ενδιαφέρον 1λεπτο από την πρώτη έκδοση Αθηνών.  
Από το αριστερό άκρο φύλλου με τυπικά χαρακτηριστικά "κακέκτυπης" εκτύπωσης (περίγυρος, λευκάζουσες/ασαφείς γωνίες).
Τόσο έντονος περίγυρος είναι ασυνήθιστος στα πρώτα Αθηναϊκά 1λεπτα, ενώ είναι κοινός στα γραμ/μα όλων των άλλων αξιών.  Γιατί άραγε?
(Παρεπιπτόντως, θα ήθελα πολύ να έβλεπα ένα γραμ/μο απο το κέντρο του ίδιου φύλλου...  Θα το χαρακτηρίζαμε άραγε "επιμελημένο"? )

Αρέσει στους χρήστες Παναγιώτης Ρασσιάς και Theosal

414Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Πεμ Μάης 06, 2021 8:21 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Αυτό είναι το καφέ σιτόχρωμο,σίγουρα κακέκτυπης εκτύπωσης....αλλά μέχρι να βρεθεί αντίστοιχο 1λ τετοιας εκτύπωσης ,με χρήση tax ή επι εφημερίδας,που θα φέρνει δίκυκλη, με ημερομηνία πριν απο τις 15/12/1861,πάντα θα φέρνουν συζητήσεις.Ασε που σιτόχρωμο δεν νομίζω να εχει ξαναεμφανιστει,τα δυο-τρια 1λ τετοιας εμφάνισης που εχουν βγει σε δμπρ ειναι σοκολατι.
Εξάλλου σχεδόν ολα τα επιμελημένα 1λ εχουν ιχνη λευκού περίγυρου,εδω τυγχάνει να ειναι πολύ εμφανές,ίσως να παιζει και ρόλο η άκρη φύλλου,σίγουρα για τα πολλα στιγματα μελανιού.
Από τα τελη της προηγούμενης δεκαετίας υπάρχει συζήτηση,και οχι μόνο,1λ που προσφέρονται σε δμπρ.σαν κακεκτυπης έκδοσης 1861,και μαλιστα σε πολυ υψηλή τιμη,της ταξης των 2-3Κ.Ασφαλώς έχει παιξει ρόλο και ο hellas που εχει νουμερο στο κατάλογο,που οφείλεται στο συμπόσιο της Βέρνης και στη εισήγηση Τσεριώτη,εδω,
που αναφέρετε σε αυτα.

Θα τολμήσω να πω,βάση και απο τα δικά μου καφε σιτόχρωμα,πως πρέπει να δούμε ποια εκτυπώθηκαν πρώτα,τα βαθια σοκολατι ή τα καφε σιτοχρωμα....γιατι τα σιτοχρωμα εχουν πολλα χαρακτηριστικα πρώιμων τραβηγματων,όπως οι γραμμές σκίασης,οι τελείες στις κυματιστές,και σχεδόν παντα εχουν πιο πολλα ιχνη περιγύρου απο οτι τα σοκολατι[τα βαθιά σοκολατι ειναι ομως σπανιότερα]

Γιατί άραγε?

γιατί θεωρούμε πως, και βαση την ημερομηνία τελη 1/1862 που υπαρχει για τα σοκολατι 1λ επιμελλημένα,οι τεχνικοί ειχαν αφήσει τη σκληρη εκτύπωση των μηνων Οκτ-Δεκ.1861 και εκαναν χρηση μαλακής,με το γνωστο πίλημα,δηλ. το κομματι υφάσματος, και για αυτό υπαρχούν στις αλλες εκδόσεις που γινόντουσαν τραβηγματα απο τις αρχές Οκτ.1861.

Αρέσει στους χρήστες Theosal, νικος και artaleo

415Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Πεμ Μάης 06, 2021 8:51 pm

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

H απόλυτη φλατουριά. Ούτε καν η παραμικρή υποψία ιδέας ανάγλυφου, παρόλλο που μιλάμε για άκρη φύλλου.
Δεν χρειάζεται καν να κοιτάξει κάποιος πίσω πλευρά. (Αν παρουσιάζει ανεπαίσθητο ανάγλυφο θα είναι μονάχα η εξωτερική γραμμή του αριστερού περιθωρίου, αλλά πραγματικά δεν το νομίζω...)
"Παρισινό 1861... made in Athens", αυτός είναι ο ορισμός του, κάπως κυνικά...
2 δικά μου, ένα τρίτο που έδωσα σε φίλο πρόπερσυ (βλακωδώς, το σκυλομετάνιωσα) και άλλα 5-6 (νομίζω τόσα) που έτυχε να τσεκάρω στο χέρι στα χρόνια της δικής μου ενασχόλησης ήταν όλα έτσι (με λιγότερο περίγυρο τα περισσότερα).

Αρέσει στον χρήστη artaleo

416Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Πεμ Μάης 06, 2021 9:53 pm

artaleo

artaleo

Εξαιρετική ανάλυση Παναγιώτη και Νίκο!
Η εξήγηση ότι τα 1λεπτα τυπωθήκανε λίγο αργότερα, αφού οι τεχνίτες είχαν 1-2 μήνες εξοικείωσης με την εκτύπωση MKE, ακούγεται απόλυτα λογική. 
Το εν λόγω "κακέκτυπο" 1λεπτο είναι όντως εντελώς flat.
Το χρώμα του πάντως μου μοιάζει πιο πολύ προς καφέ, είναι 1-2 τόνους πιο σκούρο από "κλασικά" καφέ-σιτόχρωμα (bistre brown), αλλά και λιγότερο καφέ απο τα τυπικά καφέ.  Κάπου ενδιάμεσα...  Στο παραπάνω σκαν, το πρώτο γραμ/μο κι αυτό στην εφημερίδα είναι καφέ-σιτόχρωμα.  Έχουν πολύ καθαρή εκτύπωση, μακρές και ελάχιστα διακοπτόμενες γραμμές σκίασης, καθόλου στίγματα στο μετάλιο και ελαφρότατο ανάγλυφο (αφορά μόνο τις γραμμές περιθωρίου).  
Η απόδοση των χρωμάτων στο σκαν είναι ικανοποιητική, αλλά σίγουρα όχι 100%.  Πχ το παραπάνω σοκολατί είναι σαφώς πιο σκούρο στην πραγματικότητα...

Έχει επεξεργασθεί από τον/την artaleo στις Παρ Μάης 07, 2021 11:05 pm, 1 φορά

Αρέσει στον χρήστη Admin

417Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Πεμ Μάης 06, 2021 10:14 pm

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Το δικό σου πράγματι με "προβλημάτισε" κάπως χρωματικά, δεν πέφτει στον χαρακτηριστικό amber τόνο αλλά έρχεται σε ελαφρώς πιο καφέ απόχρωση, όπως υπέροχα έγραψες.
Τα amber τα έχω και εγώ για κάπως περισσότερο "ξανθά". Ένα από εκείνα που είχα εξετάσει από κοντά ήταν αρκετά περισσότερο επιμελημένο από όλα τα υπόλοιπα, είχε μεγάλη ομοιότητα με αυτό που πρίν λίγο μας έδειξες ως amber. Τα amber συνηθέστερα είναι (ειδικά στις γωνίες από οτι έχω παρατηρήσει) άθλια, όπως έγραψε και ο Πάνος, η ένταση όμως του περίγυρου είναι συνηθέστερα ελαφρύτερη εκείνου που πρωτο-παρουσίασες, τουλάχιστον αυτό ίσχυε στα αντίτυπα με τα οποία έχω συναναστραφεί.
Εν τέλει, δεν έχω απόλυτη άποψη για το εαν έβαζα amber ή καφέ το δικό σου, αυτό το πρώτο που έδειξες. Πέφτει εκεί που είπες, στη μέση.
Δεν βρίσκεται όμως μακρυά από το amber, αυτή είναι η αίσθηση μου. Οι γωνίες του θα έλεγα οτι είναι χαρακτηριστικές.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Νίκος Καρνιαουτάκης στις Κυρ Μάης 09, 2021 12:50 pm, 1 φορά

Αρέσει στους χρήστες Admin και artaleo

418Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Πεμ Μάης 06, 2021 11:19 pm

artaleo

artaleo

Τέλεια! 
Το δικό σου καφέ-σιτοχρωμο φαίνεται αρκετά κακέκτυπο (ιδίως στις γωνίες), άκρο φύλλου κι αυτό.

419Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Πεμ Μάης 06, 2021 11:25 pm

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Πολύ σωστά, θέσης 149 το συγκεκριμένο (προεξέχουσα επάνω επιγραφή).

Αρέσει στον χρήστη artaleo

420Η αξία των 1λ. - Σελίδα 21 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Ιουν 09, 2021 11:37 am

costasirun

costasirun

Γεια χαρα στην παρεα

Παιδια μια βοηθεια για καταταξη αυτων των μονολεπτων παρακαλω..τα ανεβακατεβαζω εδω και καιρο απο μιαν εκδοση στην αλλην.

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 21 από 29]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 12 ... 20, 21, 22 ... 25 ... 29  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης