Θα σταθώ σε κάτι που ανέφερε ο Δημητρης το οποίο είναι πιθανότατα κλειδί για το διαχωρισμό 1λεπτων 1875-80 από 1880-86…. Συγκεκριμένα, στο ΠΛΑΤΟΣ των 1λεπτων εκείνης της περιόδου. Γνωρίζω πως παλιοί γνώστες χρησιμοποιούσαν αυτό ακριβώς το στοιχείο για να ξεχωρίσουν τα 1λεπτα 1880-86 από αυτά του 1875-80, ιδίως τα καφεκοκκινα... Όταν ήμουν φοιτητής στην Αθήνα (προ αμνημονεύτων χρόνων) είδα για πρώτη φορά τον Ζέη να το εφαρμόζει. Από εκεί το έμαθα. Αν βάλετε 1λεπτο 1875 ΠΑΝΩ σε 1880-86 η διαφορά είναι σαφής! Δυστυχως, λόγω τεχνικού προβλήματος με το Ίντερνετ και σκανερ σήμερα, θα προσθέσω σχετική φωτό- αύριο….
Το δικό μου 1λεπτο καφεκόκκινο quadrillé με δίκυκλη σφραγίδα ΑΘΗΝΑ που σας έδειξα πρόσφατα είναι κατά τι ΦΑΡΔΥΤΕΡΟ των τυπικών καφεκόκκινων 1λεπτων μου 1880-86. Λόγω αυτού του στοιχείου το θεωρώ 1875-80, παρά τη σφραγίδα ΙΑΝ 1882…. Αλλά, φυσικά, για ΜΚΕ μιλάμε! Κανείς μας δεν ήταν εκεί όταν τα φτιάξανε!
Σας χαιρετώ φιλικά όλους.
ΥΣ. Δε γνωρίζω για ποιο λόγο υπάρχει η διαφορά στο πλάτος των γραμματοσήμων. Ίσως είναι θέμα χαρτιού ή και μεθόδου εκτύπωσης, όπως για παράδειγμα στα 10δραχμα χαλκογραφικά «κοντά» και «μακριά» που προφανώς εκτυπωθήκανε από την ίδια πλάκα αλλα έχουν διαφορετικές διαστάσεις…