Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 1λ.

+20
cascava
costasirun
Tasos
Takis
USGreek
mkenzy1
Elboiteu
giovanoukos
Γεωργία Μπάλτσου
salonico
stelios proedrou
Νίκος Καρνιαουτάκης
heretic77
Midili
Theosal
SHH_Egeo
heraldic40
Παναγιώτης Ρασσιάς
Νίκος Βαρουξής
Admin
24 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5 ... 16 ... 29  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 29]

61Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Δευ Μαρ 26, 2018 1:14 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Γράφωντας απο μνήμης,το σφάλμα αυτό πρέπει να είναι πρωτογενές,απο την χάραξη της πλάκας,δεν επιβαρύνθηκε και με κάποια άλλη βλάβη κατά τη πάροδο των χρόνων, ώστε να έχει και κάποιο άλλο χαρακτηριστικό.
Απο κει και πέρα δεν συλλέγω το συγκεκριμένο,ο λόγος είναι πως και δεν είναι άμεσα αντιληπτό και δεν φαίνεται στις πιο βεβαρυμένες εκδόσεις,ενδεχομένως θα έχω ενα-δυο,σίγουρα όμως έχει την φιλοτελική αξία του καθως προσδιορίζει θέση στο φύλλο.

Παρεμπιπτώντος πολύ ωραίο και αντιπροσωπευτικό δείγμα καθαρισμένων πλακών της αξίας !

62Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 9:50 am

Midili

Midili

Mercury εχω την εντύπωση οτι εχει επιβαρυνθεί η πλάκα με περεταίρω γραμμες σε αυτο το σφάλμα πλάκας , νομίζω έχω ενα τέτοιο γραμματόσημο ή κάπου το εχω δει , εαν το βρω θα το ανεβάσω .

Επίσης έχω απορία, στα 35 μέλη του φόρουμ δεν υπάρχει άλλος που να έχει γνώσεις από ΜΚΕ , σφάλματα πλακας , Α.Ε κτλ για να αναφέρει τη γνώμη του ή κάποια  σημαντική πληροφόρηση ? Όπως ο Alexios ή ο Nescafe κτλ ..
Μονο εμπορικά δηλαδή ? 

63Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 10:00 am

Midili

Midili

Συνεχίζω λοιπόν τις αναφορές μου στα μονόλεπτα και τα σφάλματα πλάκας ανεβάζοντας τα ακόλουθα δυο γραμματόσημα που μάλλον ανηκουν και τα δύο στη  θέση 29 , είναι ετσι ομως ?   
Το δεξιό ειναι εκδοση 62-67 με γραμμη καθαρή που ξεκινάει απο το αριστερό ανθέμιο και συνεχίζει λοξά . 
Το αριστερό γραμματόσημο ειναι εκδοση 68-69 αλλα η γραμμή ξεκινάει πιο χαμηλά και δε συνεχίζει . 

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

64Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 10:06 am

Theosal

Theosal

Και γω μπορώ να αναφέρω ότι στην συγκεκριμένη αξία έχω τα κλασικά χωρίς σφάλματα και από εκείνα τα σφάλματα που θεωρούνται κλασικά (και καταγράφονται στον κατάλογο Hellas) έχω τα πιο βασικά .... Δεν σκοτώνομαι και δεν γνωρίζω και πολλά για τα υπόλοιπα.

Πάντως βλέποντας τα σφάλματα και στα δύο 1λεπτα, δεν μπορώ να πω ότι προέρχονται από την ίδια θέση ...γιατί δεν είνια εξέλιξη το ένα του άλλου, αλλά μάλλον κάποιας άλλης θέσης...

Το δεξιό νομίζω και αν θυμάμαι καλά είναι πράγματι της θέσης 29. Το άλλο δεν γνωρίζω

65Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 10:18 am

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Midili έγραψε:Συνεχίζω λοιπόν τις αναφορές μου στα μονόλεπτα και τα σφάλματα πλάκας ανεβάζοντας τα ακόλουθα δυο γραμματόσημα που μάλλον ανηκουν και τα δύο στη  θέση 29 , είναι ετσι ομως ?   

Συγκρίνοντας τα,πιστεύω οτι δεν μπορεί να είναι απο την ίδια θέση αλλά απο διαφορετική.
Τώρα είδα οτι συμφωνεί και ο Theosal σε αυτό

66Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 10:27 am

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Midili έγραψε:Επίσης έχω απορία, στα 35 μέλη του φόρουμ δεν υπάρχει άλλος που να έχει γνώσεις από ΜΚΕ , σφάλματα πλακας , Α.Ε κτλ για να αναφέρει τη γνώμη του ή κάποια  σημαντική πληροφόρηση ? Όπως ο Alexios ή ο Nescafe κτλ ..
Μονο εμπορικά δηλαδή ? 

Σχετικά με αυτό τώρα το οποίο θεωρώ σημαντικό, πιστεύω οτι θα μπορούσαν να ανοιχτούν θέματα απο τα συγκεκριμένα μέλη αλλα και απο άλλα σχετικά με ΜΚΕ αλλα και ταχυδρομική ιστορία όπως π.χ. απλήρωτα ή ελλειπή τέλη σε εισερχόμενη αλληλογραφία απο ταχυδρομικά γραφεία του εξωτερικού.
Θέματα που δεν τα έχουμε αγγίξει και ύστερεί το forum σε αυτά.

67Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 11:10 am

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Το πιο πιθανον  να προερχεται απο την θεση 22 ή  23 ετσι οπως το βλεπω...

68Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 11:28 am

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Εντωμεταξυ οσο μπορουσα να μεγενθυνω με το κινητο που σας γραφω παρατηρω μια σκιαση σφαλματος πιθανων θεσεως 100,102,111 γραμμης στον μαργαριτη...

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

69Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 2:35 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Το forum σε θέματα ΜΚΕ είναι επαρκές σε γνώση....

Το δεξί γραμμ.ασφαλώς καθαρισμένων πλακών είναι pos.29 το αριστερό είναι άλλης θέσης και θα το δώ αργότερα,σε σύγκριση με δύο ΜΚΕ που έχω 1870 που εμφανίζουν κάτι παρόμοιο στο επάνω αριστερο ανθέμιο.
Κάτσε μη έχουμε μεγάλες στιγμές... Cool

70Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 4:05 pm

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Mercury έγραψε:Το forum σε θέματα ΜΚΕ είναι επαρκές σε γνώση....

Αγαπητέ Mercury με γαργαλάς πάλι....
Να αλλάξεις και τον τιτλο και να το ονομάσεις Philotelistes ΜΚΕ..
Υπάρχουν απίστευτες ελλείψεις στα άλλα πεδία..

71Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 4:51 pm

heretic77

heretic77

Αυτο το μονολεπτο για ποια εκδοση σας κανει? 62-67 ή 68-69?

72Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 5:08 pm

Theosal

Theosal

SHH_Egeo έγραψε:
lol! Very Happy

π.χ. απλήρωτα ή ελλειπή τέλη σε εισερχόμενη αλληλογραφία απο ταχυδρομικά γραφεία του εξωτερικού.
Θέματα που δεν τα έχουμε αγγίξει και ύστερεί το forum σε αυτά.
Πολύ ωραίο θεματάκι, αλλά...

Αν δεν ασχολείται κάποιος με την ταχυδρομική ιστορία ή δεν εχει στην κατοχή του υλικό τέτοιο που να μπορει να υποστηρίξει κατι, οτιδήποτε, πως μπορει να ξεκινήσει ´ενα τοςο όμορφο θέμα;;; Και όταν όλοι γνωρίζουμε οτι οι επιστολές με ελλειπή τέλη είναι πανάκριβες, αντε τα άλλα με απλήρωτο τέλος είναι πιο βατά.. 
Δεν μπορεις να ξεκινήσεις τέτοιο θέμα με φωτό απο δημοπρασίες, αλλά μπορείς μόνον να το διανθίσεις με κάποιες  απο αυτές...

Τωρα, χωρίς να θέλω να υποστηρίξω κάποια πλευρά και να ρίξω κάποια άλλη, οι γνωστές των μΚΕ μπορούν να προβούν σε διάνθιση του αντίστοιχου τμήματος του φόρουμ.... και εμείς ουραγοί θα συνεισφέρουμε με ότι έχουμε στην κατοχή μας ή από κάποια αγορά μας... Δεν πιστεύω να πιστεύεις ότι θελουμε να ρίξουμε κάποιον ή κάποιο κομμάτι του φιλοτελισμού....

73Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Απρ 03, 2018 5:10 pm

Theosal

Theosal

heretic77 έγραψε:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αυτο το μονολεπτο για ποια εκδοση σας κανει? 62-67 ή 68-69?
Χωρίς να είμαι ειδικός ή να επιμείνω, θα έλεγα ‘62-‘67, άντε και λίγο ‘68-69...... χεχεχε το πρώτο, πλάκα κάνω...

74Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Απρ 04, 2018 1:43 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Το μονόλεπτο του heretic είναι σόλο συνεχόμενων. 
Στίγματα μελάνης σε όλη τη επιφανεια,απόχρωση,ζωηράδα εκτυπωσης.Σιγουρα και λίγο αναγλυφο.καθως αυτό έχει εκτυπώθει τέλη 1864

Τώρα όσο αφορά την τοποθέτηση μου περί επάρκειας,μιλάμε για τις ΜΚΕ,γιατί και μιλάω εκ των έσω και γιατί ο midilης το έγραψε σε αυτη την ενότητα.
Αλίμονο ένα φόρουμ φιλοτελιστών με νεανικό ηλικιακά δυναμικό,μιλώντας για το χόμπυ μας,με ζωή ούτε δέκα μηνών ,βάζοντας στη εξίσωση και την παραδοσιακή παραξενιά-πονηρια των φιλοτελιστών για την μετάδοση γνώσης, ε,νομίζω ότι πάμε καλά πάνω κάτω σε όλους τους τομεις..

75Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Απρ 04, 2018 7:20 am

Midili

Midili

Mercury εγω δεν έγραψα για επάρκεια ουτε εαν υστερεί το forum σε ΜΚΕ , εγώ ρώτησα εαν υπάρχουν αλλα μέλη στο φόρουμ που γνωρίζουν απο ΜΚΕ και παραμένουν σιωπηλοί .

Τα μονόλεπτα μου και τα δυο ειναι καθαρισμένων πλακών , λανθασμένα έγραψα για συνεχείς εκδόσεις.  Σχετικά με το σφάλμα μου αυτο βρήκες κατι ?

76Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Απρ 04, 2018 9:33 am

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Midili έγραψε:Mercury εγω δεν έγραψα για επάρκεια ουτε εαν υστερεί το forum σε ΜΚΕ , εγώ ρώτησα εαν υπάρχουν αλλα μέλη στο φόρουμ που γνωρίζουν απο ΜΚΕ και παραμένουν σιωπηλοί .

Αυτό ειναι το ερώτημα-θέμα μπας και ενεργοποιηθούν και αλλοι που πιθανόν γνωρίζουν περισσότερα απο εμάς σε καποιους τομείς μήπως μάθουμε και εμεις κάτι.

Mercury δηλαδή κατα τη γνώμη σου σχετικά με τις ΜΚΕ υπάρχει επάρκεια..
Ταχυδρομική ισταρία? πλαστά? δοκίμια?

77Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Απρ 04, 2018 11:02 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

midili
το ότι το λέει ο πωλητής/δημοπράτης δεν το παίρνουμε και σαν  θέσφατο,η μελέτη δίνει τις απαντήσεις...

Το συγκεκριμένο τράβηγμα φλερτάρει με τρείς εκδόσεις όσο αφορά το την κατάταξή του:
-συνεχόμενων πρώτο τράβηγμα καφεκόκκινων μέσα 1864
-πρώτο τράβηγμα καθαρισμένων
-έκδοση 1871 πρώτο τράβηγμα

Συν και πλην
-συνεχόμενων,,απόχρωση που συναντάς σε αυτή τη έκδοση. με σαφή εκτύπωση,και στη μεγαλύτερη επιφάνεια του βάθους μεταλλίου χωρίς λευκά στίγματα,αλλά απο την άλλη με καθαρή επιφάνεια,χωρίς κηλίδες χρώματος...
-καθαρισμένων,καθαρή επιφάνεια χωρίς κηλίδες χρώματος,γραμμές σκίασης μακριές και καθαρές,αλλά απο την άλλη χωρίς την χαρακτηριστική θαμπάδα απόχρωσης που έχουν τα 1λ καθαρισμένων,συνάμα βαθιά καφεκόκκινη και το κυριότερο πολυ λίγα λευκά στίγματα...
--ακόμα ακόμα και εδώ θα μπορούσε να πάει γιατι μπορεί αυτή η έκδοση να έχει κυρίως βαριές και πολύ βαριές εκτυπώσεις στα καφεκόκκινα αλλά τα πρώτα τραβήγματα δεν ήταν με τόσο σαφή χαρακτηριστικά.

ο κατάλογος βάζει το βολικό ''αποχρώσεις'' δίπλα απο την περιγραφή σε μιά χρωματική κατάταξη,που ισχύει και στις δύο πρώτες εκδόσεις ΜΚΕ & μΚΕ και έτσι μόνο απο την μελέτη και σύγκριση μπορείς κανείς να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Και όπως λέει και ο Περιστάνογλου σε κάποιο απο τα βίντεο που υπάρχουν στη ενότητα ''να εδώ έχω ένα μονόλεπτο που το πηγαινοφέρνω απο τις καθαρισμένες στις 1871...''δείχνωντας έτσι το μεγαλείο της μεγάλης κεφαλής !

78Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Απρ 04, 2018 11:05 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Οσο αφορά το αν υπάρχει σφάλμα πλάκας  η απάντησή είναι ναι.

79Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Απρ 04, 2018 11:11 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Μου είχε κινήσει την περιέργεια προ χρόνων η περίπτωση του λευκού ίχνους πίσω απο το κεφάλι και έτσι απόκτησα το πρώτο και βρήκα το άλλο σε κάποιο μεικτό λοχνό.Παρατηρώντας τα πρόσεξα την γρατζουνιά στο ανθέμιο και είχε μέινει πως κάποια στιγμή θα εξέταζα το φύλλο των 150 που έχω για να βρω την θέση.Υστερα σειρά παίρνουν, τα ευρετήρια της Φιλοτέλειας για να δω αν έχει ανακοινωθεί[κάποια στιγμή είχε γράψει ο Τσιπίδης για κάποια σφ.πλάκας 1λ] και μετά γίνετε άρθρο !
Το λευκό ίχνος είναι ασφαλώς τριτογενές σφάλμα.σαν αυτα που ανέβαζε παλιά ο heretic στο άλλο φόρουμ,αλλά η γρατζουνιά είναι σημαντική γιατί είναι επαναλαμβανόμενη.

80Η αξία των 1λ. - Σελίδα 4 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τετ Απρ 04, 2018 2:42 pm

heretic77

heretic77

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας Smile

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 4 από 29]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5 ... 16 ... 29  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης