Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 1λ.

+20
cascava
costasirun
Tasos
Takis
USGreek
mkenzy1
Elboiteu
giovanoukos
Γεωργία Μπάλτσου
salonico
stelios proedrou
Νίκος Καρνιαουτάκης
heretic77
Midili
Theosal
SHH_Egeo
heraldic40
Παναγιώτης Ρασσιάς
Νίκος Βαρουξής
Admin
24 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17 ... 29  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 29]

81Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Δευ Ιουλ 16, 2018 7:27 pm

heretic77

heretic77

Τη βοηθεια σας παρακαλω για τα παρακατω μονολεπτα !! Ειμαι αναμεσα σε 62-67 και 68-69, και δυσκολευομαι στην καταταξη αυτη..

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

82Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Δευ Ιουλ 16, 2018 7:28 pm

heretic77

heretic77

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

83Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Δευ Ιουλ 16, 2018 7:30 pm

heretic77

heretic77

Τελευταιο αυτο !! Ευχαριστω εκ των προτερων !!!

84Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Δευ Ιουλ 16, 2018 8:08 pm

heretic77

heretic77

Να πω και εξαρχης ότι κατα τη γνωμη μου το πρωτο και τα 2 τελευταία μου κάνουν για καθαρισμενων λόγω στιγματων στο μεταλλιο κ σχετικα καθαρές γωνιες κ γενειαδα

85Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Δευ Ιουλ 16, 2018 10:57 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

No 1 1867-69
no.2 ,δύσκολο,καθαρισμένων,red brown
no 3 1870 ξυρισμένο,σπάνιο,το φρύδι το δυνατό σημείο ταυτοποίησης,και έπεται η απόχρωση,ενδεχομένως η παντελή ΄έλλειψη ανάγλυφου,και σπάνιο γιατι είναι κανονικά τυπωμένων γωνιών.
no.4 καθαρισμένων,deep red brown [αν δεν είχε στίγματα χρώματος στη επιφάνεια θα ήταν 1871...]
no 5 1862-67 red brown
no.6 & 7, 1867-69 quarante

86Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Δευ Ιουλ 16, 2018 11:14 pm

heretic77

heretic77

Σε ευχαριστω πολυ για την εκτιμηση ! Στο 2,3, 4 επεσα εξω...τα καθαρισμενα απο τα συνεχη πλην καποιων κραχτων περιπτωσεων δυσκολευομαι να τα καταταξω...για το 3 πραγματικα δε πηγε καν το μυαλο μου..

87Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Ιουλ 17, 2018 1:56 am

Admin

Admin
Admin

Έκανα ένα λάθος πριν,γιατί ήμουν εν μέσω εργασίας,και εδώ με άνεση μου παρατήρησα πως ενώ η κατάταξη ισχύει για ότι έγραψα πριν,το σχόλιο για το no.4 αφορά το no 5,στο σύνολο του,και έτσι το σωστό είναι:
no.4 καθαρισμενων red brown
no.5 συνεχόμενων deep red brown,που αν δεν είχε τα στίγματα μελάνης στη επιφάνεια,θα ανήκε στα 1871

https://philotelists.forumgreek.com

88Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Ιουλ 17, 2018 10:40 am

heretic77

heretic77

3 ακομα κομματακια !!! Το τελευταιο υπαρχει περιπτωση να ειναι 75-80?
Τα αλλα μου κανουν καθαρισμενων...η γνωμη σας?

89Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Ιουλ 17, 2018 10:49 am

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Αν το βαλεις απο κατω απο τα αλλα και εινε πιο στενο ναι...

90Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Ιουλ 17, 2018 11:42 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Υπάρχει μια αντικειμενική μικρή ασφαλώς ,δυσκολία ,στις φωτο ΜΚΕ καθαρισμένων εκδόσεων 1867-69,στο σύνολο των αξιών για ταυτοποίηση.
Με εξαίρεση ασφαλώς των 80λ,λόγω ΑΕ,σε ολες τις άλλες αξίες δεν μπορούμε να δούμε την αίσθηση ''μουντάδας''/''θαμπάδας'' που έχουν οι αποχρώσεις τους,πράγμα που σαφέστατα το καταλαβαίνεις όταν το έχεις στο χέρι σου.
Αρα εδώ παραβλέπουμε αυτο το [βασικό] χαρακτηριστικό,και κρίνουμε την ΜΚΕ αυτα τα άλλα γνωρίσματα,όπως την εκτύπωση,το χρώμα,το χαρτί και τέλος την σφραγίδα....
...που η σφραγίδα στο τελευταίο παραδειγμα μας οδηγεί στο να κατατάξουμε το γραμμ.στις εκδόσεις 1875-80, 100% !
διπλόκυκλη τύπου 2, 1881,Πειραιάς
Η απόχρωση grey brown της τελευταίας έκδοσης εμφανίζεται μετα το 1884,είναι τα τελευταία 1λ που βγήκαν,άρα...
Πέρα απο τη εξωτερική γραμμή περιθωρίου που είναι άψογη,ενω στις σχεδόν ίδιας απόχρωσης 1880-86 είναι σε πολλα σημεία ελλειπή.
Και το γεγονός της ΄υπαρξης διπλόκυκλης όταν σχεδόν το σύνολο των 1880-86 αυτης της απόχρωσης είναι σφραγισμένα με την τύπου 6 ,είδικα Πειραιάς,συμβάλλει ως ένα βαθμό για την κατάταξη..

Απο και και πέρα τα δύο πρώτα είναι καθαρισμένων,μη ξεγελάει το σημάδι μελάνης στο πρώτο γρταμμ.πάνω απο το ΕΛΛ,ξέφευγε καμιά φορά και κανένα στίγμα....όλα τα άλλα χαρακτηριστικά είναι ακλόνητα.

91Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Ιουλ 17, 2018 12:09 pm

heretic77

heretic77

Νάσαι καλα Πανο..αυτα τα καθαρισμενων εχω προσεξει οτι έχουν μία ελαφρα κοκκινωπη αποχρωση, αλλά ακόμα δεν εχω πολυ υλικο από την 62-67 ώστε να συγκρινω με ασφάλεια. Πάντως από δημοπρασιες που βλέπω, πολλες φορες οι διαφορές είναι μικρες σε αυτα των 2 εκδοσεων, δηλαδή βλέπω καθαρισμενων χωρίς στιγματα στο μεταλιο και συνεχων με στιγματα..Επίσης, στο ασφραγιστο κοκκινο των καθαρισμενων δε διακρινω αυτη τη μουνταδα, αλλά βέβαια τα αλλα χαρακτηριστικά τα εχει..

92Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Τρι Ιουλ 17, 2018 12:41 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Κοίτα εσύ λόγω απόστασης έχεις πάντα το μειονέκτημα πως δεν μπορείς να εξετάσεις λαχνούς στο γραφείο του δημοπράτη.Αρα αυτο που λέω παραπάνω όσο αφορά την θαμπή και άτονη αίσθηση των καθαρισμένων εκδόσεων δεν μπορείς να την δεις όπως πρέπει...

Ομως με εξαίρεση ένα πολυ δύσκολο βαθυ καφεκόκκινο του 1868 τέλη,που είναι με σχεδόν πλήρες μετάλλιο και πάντα μια δυο γραμμές σκίασης στο μάγουλο ενωμένες,που εκεί το ξεχωρίζεις απο το αντίστοιχο του 1865 μόνο στο αν έχει στίγματα μελάνιού επάνω και ακόμα μπαίνει και το πόσα έχει,καθώς το καθαρισμένων deep red brown μπορεί να έχει και αυτό ένα/δύο,οι άλλες δύο βασικές αποχρώσεις των καθαρισμένων,καφέ γκρι σε βαθμίδες και το πιο κιτρινωπό καφέ,έχουν πάντα αυτη τη άτονη αίσθηση,δεν έχουν μελανωθει αρκετα ώστε να δώσουν τη σωστή διάσταση.
Και βεβαίως παίζει και η μικρή πιθανότητα ένα τέτοιο γραμμ.να ανήκει και στα 1871 αλλά εδώ η βοήθεια είναι απο τις κυματιστές γραμμές των γωνιών:
ενώνονται οι γραμμές με τις τελείες ανάμεσα?
τότε είναι 1871

93Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Κυρ Ιουλ 22, 2018 12:56 am

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Nα σημειωθεί πως το γραμ/μο n.6 ανήκει στη θέση 29, αναγνωρίζεται από το σφάλμα πλάκας της λευκής τριχοειδούς γραμμής που διασχίζει την επάνω επιγραφή, ξεκινώντας απο το επάνω αριστερό ανθέμιο και καταλήγοντας στο βάθος της επάνω δεξιάς γωνίας (Ν. Ασημακόπουλος 2004 σ. 19, Π. Ρασσιάς Φιλοτέλεια 706).

Πρόκειται για σφάλμα που ο αγαπητός κ. Ασημακόπουλος ανέφερε μέχρι τις εκδόσεις 1862-1867, αναδείχθηκε από τον Π. Ρασσιά στη Φιλοτέλεια 706 ως σφάλμα που συνεχίζει να εμφανίζεται και σε μεταγενέστερα τραβήγματα μέσω ενός πρώην γραμ/μου καθ. πλακών της συλλογής μου (που τώρα ανήκει στη συλλογή του Πάνου) καθώς και ενός "ξυρισμένου" που επίσης υπέδειξα στον Πάνο από δημοπρασία της Athens auctions (στην οποία δημοπρασία το σφάλμα δεν αναφερόταν καν).
Ο Πάνος προχώρησε ακόμα παρακάτω και έδειξε το εν λόγω σφάλμα και σε αντίτυπο της 1871-1876.

https://xartomoutro.wordpress.com/

94Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Κυρ Ιουλ 22, 2018 9:59 am

Admin

Admin
Admin

Να σημειωθεί και από μένα,πως εγώ όταν εξετάζα τα γραμμ.του Δημήτρη ούτε το πρόσεξα μπράβο Νίκο για την παρατήρηση σου και την πολύ ωραία αναφορά του ιστορικού της.

https://philotelists.forumgreek.com

95Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Κυρ Ιουλ 22, 2018 6:18 pm

stelios proedrou

stelios proedrou

αυτο το 1λεπτο που μπορει να καταταγει[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

http://sproedrou@hotmail.gr

96Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Κυρ Ιουλ 22, 2018 6:26 pm

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

1880-1886, σφάλμα πλάκας της θέσης 67, λευκή κηλίδα επάνω στο Μ.

https://xartomoutro.wordpress.com/

97Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Παρ Ιουλ 27, 2018 10:51 pm

heretic77

heretic77

Αυτο εδω ??? Σφραγιση 7.... οχι καθαρα γενια, λευκα στιγματα στο μεταλλιο, οχι ομως κηλιδες χρωματος....περιεργη περιπτωση

98Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Σαβ Ιουλ 28, 2018 2:15 am

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Η οποία γίνετε πολύ ευκολη ακριβώς από αυτό το 7,που υποδηλώνει ότι δεν είναι τελευταία έκδοσης 1880/86(έχει και πλήρη εξωτερική γραμμή περιθωρίου)
Από κει και πέρα βοηθάει το χαρτί ,αν είναι κρεμ τότε 1875/80,που και όπως φαίνεται εκεί κατατάσσεται, καθώς και οι κυματιστες γραμμές είναι είναι ενωμένες με τις ενδιάμεσες τελίες αλλά και σαν απόχρωση δεν μοιάζει για 1871

99Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Σαβ Ιουλ 28, 2018 12:40 pm

heretic77

heretic77

Ευχαριστώ Πανο για άλλη μια φορά, δεν εχω αποκτήσει ακομα μονολεπτο 71-72 και δεν έχω μετρο συγκρισης, ελπίζω σύντομα να τα καταφέρω

100Η αξία των 1λ. - Σελίδα 5 Empty Απ: Η αξία των 1λ. Σαβ Ιουλ 28, 2018 6:53 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Αγαπητέ Δημήτρη ασφαλώς οπως πάντα είσαι ευγενεστατος,αλλά δεν χρειάζεται να λες ευχαριστώ στον ίσα, ίσα χαρά μου να συμβάλω σε μια αναγνωριση.
Τα  1871 είναι με σαφή χαρακτηριστικα,και μπερδεύονται μόνο *με τα καθαρισμενων των άρχικών εκδοσεων deep red brown,μιλώντας για αυτή τη απόχρωση και με τα καφέ πορφυρά των 1875/80.

Με τα συνεχόμενων deep red δεν υφίσταται θέμα γιατί αυτά τα χουν πάντα κηλίδες αποξηραμενου χρωματος διάσπαρτες στη επιφάνεια του γραμμ.

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 29]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17 ... 29  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης