Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Η αξία των 10λ.

+23
νικος
artaleo
René
petrostro
Elboiteu
pklink
costasirun
USGreek
Tasos
Νίκος Καρνιαουτάκης
giovanoukos
mkenzy1
salonico
trifonas
Νίκος Βαρουξής
Theosal
heretic77
Παναγιώτης Ρασσιάς
Midili
heraldic40
SHH_Egeo
Varg83
Admin
27 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 49  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 39 από 49]

761Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Κυρ Ιαν 09, 2022 6:48 pm

artaleo

artaleo

Πολύ ωραία Τεο-!  

"ΊΑΝ."  ή  "ΊΟΥΝ." - ιδού η απορία...  Laughing Laughing

Αρέσει στον χρήστη Theosal

762Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Σαβ Ιαν 29, 2022 1:00 am

costasirun

costasirun

Γεια χαρα στην παρεα

Δυο προσωρινα 10λεπτα με ανισοπεδους ΑΕ. Ο Κονδουρος αναφερει τη θ.53 στα προσωρινα επιμελημενα και στην οποια ανηκει το πρωτο 10λεπτο αφου φαινεται καθαρα το σφαλμα πλακας σπασιμο στη γωνια κατω αριστερα, στα κακεκτυπα δεν αναφερει θεση..το δευτερο 10 λεπτο αν και εχει και αυτο σπασιμο στο αριστερο περιθωριο ειναι λιγο πιο πανω, οχι στη γωνια και εχει επισης και τον ΑΕ πιο εντονο οποτε δεν ειμαι σιγουρος εαν ανηκει στην ιδια θεση 53 ή σε αλλη ή εαν προκειται για κακεκτυπο...τι βλεπετε εσεις; τα λιγα που βρηκα προς συγκκριση απο παλιες δημοπρασιες εχουν το σπασιμο ακριβως στην ιδια θεση με το πρωτο..

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

763Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Σαβ Ιαν 29, 2022 1:02 am

costasirun

costasirun

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αρέσει στον χρήστη René

764Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τρι Φεβ 01, 2022 1:47 am

artaleo

artaleo

costasirun έγραψε:...
Δυο προσωρινα 10λεπτα με ανισοπεδους ΑΕ. Ο Κονδουρος αναφερει τη θ.53 στα προσωρινα επιμελημενα και στην οποια ανηκει το πρωτο 10λεπτο αφου φαινεται καθαρα το σφαλμα πλακας σπασιμο στη γωνια κατω αριστερα, στα κακεκτυπα δεν αναφερει θεση..το δευτερο 10 λεπτο αν και εχει και αυτο σπασιμο στο αριστερο περιθωριο ειναι λιγο πιο πανω, οχι στη γωνια και εχει επισης και τον ΑΕ πιο εντονο οποτε δεν ειμαι σιγουρος εαν ανηκει στην ιδια θεση 53 ή σε αλλη ή εαν προκειται για κακεκτυπο...τι βλεπετε εσεις; ...

Πολύ ωραία γραμματόσημα Κώστα!

Το πρώτο που βλέπω είναι πως σίγουρα χρειάζομαι καινούργια γυαλιάVery Happy.  Οι ανισόπεδοι ΑΕ στα προσωρινά 10λεπτα είναι πολύ δυσδιάκριτο σφάλμα...  Μα πάρα πάρα πολύ δυσδιάκριτο βρε Κώστα, ειλικρινά δεν ξέρω αν ο εγκέφαλός μου μπορεί να επεξεργαστεί διαφορά 0.1 mm Sad.  Γνώμη μου πως κάτι τέτοια σφάλματα καλύτερα να μην τα είχε συμπεριλάβει ο Κούνδουρος...  

Σχετικά με την κατάταξη.  Και τα δύο τα βλέπω "κάπου στο ενδιάμεσο" μεταξύ επιμελημένου και κακέκτυπου.  Είναι από αυτά τα κομμάτια που, αν ήταν δικά μου, κάθε φορά που άνοιγα το άλμπουμ μάλλον θα τα μετακινούσα από την μια έκδοση στην άλλη Laughing
Αλλά αν οπωσδήποτε πρέπει να λάβω συγκεκριμένη θέση, θα συμφωνούσα μαζί σου πως το πρώτο πάει για επιμελημένο και το δεύτερο για κακέκτυπο.

Και, με βάση κάποιων μικροδιαφορών στις τελίτσες, ανθέμια κλπ, θα έλεγα πως μάλλον δεν ανήκουν στην ίδια θέση.

Αρέσει στον χρήστη costasirun

765Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τρι Φεβ 15, 2022 2:29 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Εχουμε αυτό :
10L meshed paper issue 1871-76,on cover,without C.N.?

14/3/1876 και το 10λ θ.143 σπασμένος με υπερμελάνωση ή λεπτός σε πιο ελαφρά εκτύπωση,πρωτογενές σφάλμα,με εμφάνιση απο τα δοκίμια,

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Παναγιώτης Ρασσιάς στις Τρι Φεβ 15, 2022 3:06 pm, 1 φορά

766Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τρι Φεβ 15, 2022 2:30 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Μεχρι εδώ εντάξει,όμως,

και ο Κούνδουρος αναφέρει ,στα δικτυωτού χαρτιού τα ανευ ΑΕ στις θέσεις 141-150,αυτο ειναι θεση 143,άρα?

μεταφέρω το ποστ εδώ?

767Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τρι Φεβ 15, 2022 2:54 pm

Theosal

Theosal

Παρόλα αυτά και την εντυπωσιακή μεταφορά του 10λέπτου εδώ, οι ΑΕ αχνοφαίνονται. Βέβαια, δεν μιλάμε για ΑΕ που για να τους δεις πρέπει να "πέσουν" τα μάτια σου, αλλά για ΑΕ που θα πρέπει να είναι κανονικά ορατοί.
Η περίπτωση μάλλον εμπίπτει στην περιγραφή του Κούνδουρου για τις θέσεις 141-150.

Χονδροειδώς πάντως  οι ΑΕ περικλείονται στα πράσινα πλαίσια που έβαλα...

Αρέσει στους χρήστες Παναγιώτης Ρασσιάς και giovanoukos

768Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τετ Φεβ 23, 2022 10:23 am

heretic77

heretic77

769Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τετ Φεβ 23, 2022 10:24 am

heretic77

heretic77

Τα αδερφακια της θεσης 62 εγιναν 3 !!! Πελοποννησο και το τριτο αλλα οχι Πατρα αυτη τη φορα (βλεπε σελιδα 38!). Στο ιδιο μπλε χαρτι

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos και Theosal

770Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τετ Φεβ 23, 2022 9:20 pm

costasirun

costasirun

Ενδιαφέρον περίπτωση τα πιο πάνω 10λεπτα..από την αρχή είχα τις αμφιβολίες μου για τη θ.62 αφού είναι μια από τις πιο δύσκολες θέσεις κατάταξης. Τώρα με το 3ον 10λεπτο όπου το σκαν είναι και καλύτερο θα πω τη γνώμη μου που είχα εξαρχής χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτα σίγουρος και χωρίς να αποκλείω ότι είναι θ.62 και καθ. πλακων..

Το 3ον 10λεπτο που αναρτήθηκε σήμερα είμαι της άποψης ότι είναι θ.77 και ότι το "0" που έχει αν και μοιάζει πολύ με το "0" Ν.18 δεν είναι αυτό αλλά είναι το "0" Ν.54 της μελέτης 10λεπτων του Basel. Το "0" Ν.18 όπως φαίνεται στη φώτο η γραμμούλα που σπάει πάει από πάνω προς τα μέσα προς τον εσωτερικό κύκλο του 0 ενώ στο πιο πάνω ή γραμμή ξεκινάει από κάτω και πάει προς τα μέσα όπως το "0" Ν.54.

Σύμφωνα με τον Basel και την μελέτη των 40λεπτων του το "0" Ν.54 εμφανίζεται στα 40λεπτα καθ.πλακων στη θ.77 αυτά τα 40λεπτα έχουν τα ίδια "0" με την 5ην και τελευταία  στοιχειοθετηση των συνεχών εκδόσεων(δες Κουνδουρο) και συγκεκριμένα με τα 20λεπτα του 66-67(βαθυ μπλε, ψεύτης,ουρανοκυανό του 67) αλλά και με με το μπλε σε πράσινο και τα 10λεπτα σε μπλε χαρτί 30ε κατα Κων/νιδη του 1865 στα οποία και νομίζω ότι μπορεί να ανήκει...

Αρέσει στον χρήστη artaleo

771Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τετ Φεβ 23, 2022 9:21 pm

costasirun

costasirun

Αρέσει στον χρήστη artaleo

772Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τετ Φεβ 23, 2022 9:57 pm

heretic77

heretic77

Ενδιαφερουσα η τοποθετηση του φιλου Κωστα (αν δε κανω λαθος), εγω εχω μονο το βιβλιο του Κουνδουρου, στο οποιο ομως η θεση 77, αν εξαιρεσουμε τη βουλιτσα στις περλες (που απο οτι βλεπω την εχουν 2 απο τα δεκαλεπτα που παρουσιασα και το τριτο που δε φαινεται καλα θα το κοιταξω αυριο το πρωι), κατα τα αλλα δεν εχουν σημαντικα αλλα σημεια τα γραμματοσημα συμβατα με την 77 οπως το χαρακτηριστικο σπασιμο της εξω γραμμης αριστερα. Επισης οι παραμορφωσεις στις τελιτσες (τις οποιες βεβαια βλεπω οτι τις συμπεριλαμβανει ο Bassel) δεν υπαρχουν στο βιβλιο του Κουνδουρου για τη θεση 77. Τι να πω...το θεμα ειναι παντως οτι ολα ειναι της ιδιας θεσης, ειτε ειναι 77 ειτε 62 και συνηγορει σ αυτα και το χαρακτηριστικο 1 πισω που ειναι κοινο και στα 3. Επισης απο οτι βλεπω στην περιπτωση 54α που αναφερεις στο 0 δεν υπαρχει η πανω βουλιτσα που δειχνει το σχεδιο

773Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Πεμ Μαρ 03, 2022 12:16 am

costasirun

costasirun

Καλησπέρα στην παρέα

Σήμερα που βρήκα χρόνο ασχολήθηκα με τα 3 πιο πάνω 10λεπτα του φίλου Δημήτρη και κατέληξα ότι ανήκουν στη θέση 77 και στις συνεχείς εκδόσεις και είναι το κατά Κων/νιδη 30ζ, Hellas19e και ότι φέρουν το χαρακτηριστικό "0" Ν.54α του Basel χωρίς το στίγμα μελάνης(ο κουνδ. αναφέρει ότι τυπώθηκαν το 1865 και πιθανότατα τέθηκαν αργότερα σε κυκλοφορία το 67 για αυτό ίσως και η ακύρωση που έχουν είναι του 1869)

Ανεβάζω λινκ 10λεπτου καθ. πλακών από δημοπρασία Καραμητσου, όπου φαίνεται ελαφριά η παραμόρφωση στο αριστερό περιθώριο θ.77 και απαντώ έτσι  στο ερώτημα του φίλου Δημήτρη ότι μάλλον αυτή η παραμόρφωση πιθανότατα να εμφανίζεται στις πλάκες για πρώτη φορά για αυτό και δεν φαίνεται στα δικά του 10λεπτα.  Ο κουνδ. δεν αναφέρει έκδοση και ο Basel τη δίνει πρώτη φορά  στα δικτυωτα.
Στο 10λεπτο αυτό φαίνονται επίσης  καθαρά και οι "παραμορφωμενες" τελειες (distorted dot κατά Basel)τις οποίες ο Κούνδουρος δεν αναφέρει. (η μία μελέτη συμπληρώνει την άλλη). Κάποια μικροχαρακτηριστικά του 10λεπτου αυτού θ.77  θα τα συγκρίνω πιο κατω  με ένα από τα 10λεπτα του Δημήτρη για να αποδείξω ότι είναι της ίδιας θέσης. 
Όσο για το "0" Ν.54α ο Δημήτρης έχει δίκαιο αυτό εμφανίζεται με "βουλα" ή στίγμα μελάνης αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πότε πρώτο εμφανίστηκε αυτό το στίγμα. Ανεβάζω 20λεπτο από τη συλλογή μου θ.77  ουρανοκυανο του 67, που είναι τα τελευταία 20λεπτα των συνεχών με το χαρακτηριστικό "0" Ν.54α στον ΑΕ και συγκρίνω τα δύο χαρακτηριστικά  "0" με βούλα και χωρίς βούλα. 

Αρέσει στους χρήστες giovanoukos και USGreek

774Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Πεμ Μαρ 03, 2022 12:28 am

costasirun

costasirun

Θ.77 "0" Ν.54α ουρανοκυανο του 67

775Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Πεμ Μαρ 03, 2022 12:46 am

costasirun

costasirun

Το πιο κάτω 10λεπτο από Καραμητσο θέσης 77 μονο του και προς σύγκριση με ένα από τα 10λεπτα σε μπλε χαρτί που είναι ίδιας θέσης κατά τη γνώμη μου(3ή φωτο  κυμματοειδεις γραμμές πάνω από το δεξιό  10 στη κάτω επιγραφη)

776Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Πεμ Μαρ 03, 2022 1:13 am

costasirun

costasirun

Και τέλος για όσους ασχολούνται με το θέμα το χαρακτηριστικό "0" Ν.18 κατα Κουνδουρο σε 20λεπτο καθ. πλακών θ.62 το οποίο αν και μοιάζει με το "0" Ν.54 κατά Basel είναι διαφορετικό...

Αρέσει στον χρήστη giovanoukos

777Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Πεμ Μαρ 03, 2022 4:34 pm

heretic77

heretic77

Νομιζω οτι ειναι πολυ ενδιαφερουσα η αναρτηση του φιλου Κωστα. Εγω συμπεραινω οτι αν ειναι ετσι τοτε πρεπει στα χαρακτηριστικα 0 να προστεθει και αυτο της θεσης 77 μαζι με το 1 μιας και ειναι ιδιαιτερα. Το 0 αυτο το δεχεται ο Bassel αλλα δε το αναφερει ο Κουνδουρος. Επισης πρεπει να αναθεωρηθει η θεση 77 ως προς το σπασιμο του αριστερου περιθωριου, το οποιο ξεκιναει απο της καθαρισμενες πλακες και μετα.
Θα τσεκαρω μηπως και βρω και αλλα γραμματοσημα της εν λογω θεσης.

778Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Πεμ Μαρ 03, 2022 7:35 pm

costasirun

costasirun

Φίλε Δημήτρη επειδή εγώ έχω και τη μελέτη του Basel και μελετώ και τα δύο βιβλια σου αναφέρω ότι και η μελέτη του Κούνδουρου παρουσιάζει το "0" Ν.54c του Basel (σημειωση 36 στη φώτο) και είναι το Ν.26 ή(70) για το οποίο ο Κουνδουρος/Στασινόπουλος αρχίζουν να αναφέρουν θέσεις από το τράβηγμα La του 1871, θ.10 ενώ ο Basel στη μελέτη 40λεπτων του βρίσκει θέσεις του "0" αυτού από τα 40λεπτα συνεχων.

Αρέσει στους χρήστες Theosal και USGreek

779Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τρι Μαρ 15, 2022 12:00 pm

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

block of four,pos.79-80/89-90
orange 1880-86

Αρέσει στον χρήστη René

780Η αξία των 10λ. - Σελίδα 39 Empty Απ: Η αξία των 10λ. Τετ Απρ 06, 2022 12:20 am

giovanoukos

giovanoukos

KAΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ
ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΑ , ισως την γλιτώσω με την βοήθεια σας.
Λοιπόν , 10 λεπτο καθαρισμένων πλακών , θεση Ν.40 με το σφάλμα πλάκας του "διογκωμένου κύκλου" , αλλα....στην θ.40 ο Κουνδουρος στο 37.4 αναφέρει οτι υπάρχει ανεστραμμενο "0" , εδω στο γραμ. που σας δειχνω δεν υπάρχει , επίσης μην σας παρασύρει ο ¨ασσος" που φαίνεται ανεστραμμενος , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ , (Κουνδ.37,3) , η οποιαδήποτε αποψη πιστεύω οτι θα με βοηθήσει σχετικά παντα με το "0" , σας ευχαριστω

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 39 από 49]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 21 ... 38, 39, 40 ... 44 ... 49  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης