Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Παρατηρήσεις, απορίες, σχόλια

+10
artaleo
νικος
Elboiteu
stelios proedrou
Νίκος Βαρουξής
Admin
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
Theosal
SHH_Egeo
14 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 5]

Theosal

Theosal

Και γω πλάκα έκανα όταν αναφέρθηκα στις 3500 ΜΚΕ... αν είχα τόσες θα ημουν πλούσιος, οχι σε φράγκα....

Theosal

Theosal

Ενθυμείστε το σχόλιό μου για την διαφορετικότητα του ΑΕ του 20λέπτου που ανέβασε ο Αχιλλέας στο τόπικ για τα πρώτα Αθηναϊκά 20λεπτα;
Ε, λοιπόν βρήκα ένα άρθρο, δυστυχώς δεν έχω την τιμή να το έχω, αλλά το ξέθαψα από την Φιλοτέλεια ως άρθρο, του Μπίνου και σας το παραθέτω εδώ για να το βρείτε εσείς οι Αθηναίοι (ή όσοι ήταν μέλη και παραλάμβαναν τα τεύχη εκείνη την μακρινή εποχή, το έτος που εγώ γεννήθηκα) και να μας το παραθέσετε.....

Το 20λ. της πρώτης προσωρινής εκδόσεως Αθηνών (1861) με ανεστραμμένον αριθμόν 20 όπισθεν (9 χιλ.), υπό Χ. Μπίνου: 1963/56, 97

Theosal

Theosal

Καλημέρα παίδες.... και καλόν μήνα (Φλεβάρης, κουτσοφλέβαρος μας μπήκε με βροχούλα....)

Τι έγινε, το βρήκε κανένας το άρθρο ή θα πρέπει να ψαχτώ στο internet, που το θεωρώ απίθανο να το βρω....

Varg83

Varg83

Εγώ δεν έχω βρει κάτι. Δεν νομίζω να υπάρχει στο internet. Μόνο αν κάποιος το έχει για να το σκανάρει και να το ανεβάσει

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Αυτο εννοειται? Αν βοηθαει...

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Theosal

Theosal

Όχι Τάσο δεν μιλάμε γι΄αυτούς τους ΑΕ.

ΜΙλάμε για τους ΑΕ 1-2 20λέπτων των Α' Αθηναϊκών (σοκιμαστικών) που σώζονται ακόμη με ΑΕ. Ο ΑΕ αυτός, όπως αναφέρει ο Μπίνος είναι ύψους 9mm και όχι 6,50 που είναι οι υπόλοιποι των Αθηναϊκών εκδόσεων .... και αρκετά διαφορετικός από αυτούς.

Να και η φωτό που έχουμε[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Theosal

Theosal

Κάνε σύγκριση αυτού του ΑΕ με αυτούς που ανέβασες και πες μας τι διαφορές βλέπεις!!!

Theosal

Theosal

Varg83 έγραψε:Εγώ δεν έχω βρει κάτι. Δεν νομίζω να υπάρχει στο internet. Μόνο αν κάποιος το έχει για να το σκανάρει και να το ανεβάσει
Έχω ψάξει επανειλημμένα για να βρω άρθρα για τις ΜΚΕ, αλλά εκτός των τετριμμένων, όπως από το χαρτόμουτρο και κάποια άλλα site, δεν υπάρχει τίποτα τα ενδιαφέρον.

Μόνον κάτι από βιβλιογραφία και κάποια άρθρα από το εξωτερικό, που οι άνθρωποι δεν είναι τόσο κομπλεξικοί!!!!!

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Ετσι οπως το βλεπω το0 ειναι οκ αλλα το 2 ειναι αναστραμενο κιολας παροτι ειναι αναποδα

Νίκος Βαρουξής

Νίκος Βαρουξής

Αν παρατηρώ καλά, βλέπω πως το ψηφίο 0 είναι πιο «τραβηγμένο» με αποτέλεσμα να έχεις ένα είδος κορυφής και στις δύο άκρες. Όχι τόσο «γλυκιά» καμπύλη.

Theosal

Theosal

Ακριβώς έετσι Νίκο.

Εκτός ατου ότι είναι μεγαλύτερο, 9mm έναντι 6,50, το "0" είναι πιο τρραβηγμένο και σχηματίζει σχεδόν γωνία επάνω, είναι πιο ΓΩΝΙΩΔΕΣ.

Το "2" δε, αν προσέξετε στην ευθεία της βάσης του δεν έχει την τετράγωνη απόληξη που έχει το κλασικό "2" των ΑΕ αλλά μια τριγωνική απόληξη ... Εμένα πάντως σαν στοιχεία μου θυμίζουν ελαφρά ΓΟΤΘΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.....

Τρίτο στοιχείο διαφορετικότητας είναι η συμπαγής (μοιάζει με του 10λέπτου των παρισινών) σκίαση, που σε καμιά εκτύπωση αθηναϊκών ΜΚΕ δεν την βλέπουμε.

Θα μπορούσα να συμπεράνω, ίσως δύο πράγματα:
ή
(α) το/α φύλλο/α που έφεραν ΑΕ εκτυπώθηκαν εδώ δοκιμαστικά, ίσως όχι από τους Έλληνες εργαζόμενους στο Βασιλικό Τυπογραφείο, αλλά από έμπειρους τυπογράφους/εργάτες (πιθανώς τους Γάλλους που συνόδευσαν τις πλάκες και τα φύλλα των παρισινών γραμματοσήμων κατά την παράδοσή τους). Βέβαια αυτό σημαίνει ότι πάλι οι άπειροι εργάτες έβαλαν το φύλλο αναποδα και ετσι έχουμε τους ανάποδους ΑΕ στο 20λεπτο ή

(β) Έγινε δοκιμαστική εκτύπωση στο Παρίσι από τον εκεί τυπογράφο των παρισινών, Houlot αν θυμάμαι καλά, και απεστάλη στην Αθήνα για να δείξουν στους εδώ εργάτες πως και τι να κάνουν, γι΄αυτό και δεν υπάρχουν άλλα γραμματόσημα/φύλλα.
Βέβαια αυτή η ερμηνεία μπορεί να ανατραπεί με μιας, με τον ισχυρισμό που λέει: και γιατί να μην αλλάξουν οι Γάλλοι το "1" από την πλάκα των παρισινών 10λέπτων και να βάλουν το "2" ούτως ώστε να είναι και πιο εύκολη η δουλειά τους και αντ' αυτού να σκαρώσουν ολόκληρη πλάκα ΑΕ των "20";;; Πρακτική που γίνεται σε όλα τα τυπογραφεία.

Αυτά τα ολίγα.... αν έχετε κάποια άλλη τρίτη αποψη παρακαλώ να την εκθέσετε, όσο "χαζή" και να μοιάζει!!!!

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Υπομονή,σε δύο τρεις μήνες θα έχω φτάσει στο 1963 στις Φιλοτέλειες και θα σου σκανάρω το άρθρο Smile

Ο Μπίνος είχε αυτο επι φακέλλου,που το πήρε μετά ο Ματθαίος και μετά κάποιος που δεν εκθέτει για να ξέρουμε...
Το δεύτερο υπάρχει μόνο στη Μελέτη σαν φωτό και το τρίτο μάλλον δεν υπήρξε...

Varg83

Varg83

Τι δευτερο υπαρχει κ στον Κουνδουρο με τα σφαλματα των ΑΕ. Για το τριτο δεν μπορουμε να ξερουμε...δυστυχως

Theosal

Theosal

Πάνοοοοοοοοοο,

Δεν πέρασε ακόμη το δίμηνο-τρίμηνο;;; Περιμέναμε πάαααααααρα πολύ να ξέρεις, ενταξει;;;;

Varg83

Varg83

Λοιπόν σε σχέση με το ενδιαφέρον 8λεπτο του Mercury έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Πολλές φορές δημιουργούνται προβλήματα κατάταξης στις ΜΚΕ γιατί λειτουργούμε με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε χρονολογικά την εκτύπωση αξιών αλλά παίρνουμε υπόψη άλλοτε τους Α.Ε., άλλοτε το χαρτί, άλλοτε τα γνωρίσματα εκτύπωσης, άλλοτε τις στοιχειοθετήσεις.

Τα εν λόγω 80λεπτα εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία (και άλλες αξίες αλλά δεν είναι του παρόντος). Τα 80λεπτα των καθαρισμένων ναι μεν τυπώθηκαν το 72-73 και μετά αλλά από τη στιγμή που οι πλάκες καθαρίστηκαν, έμειναν στην άκρη και χρησιμοποιήθηκαν 4-5 χρόνια μετά είναι σαν το διάστημα αυτό να μην πέρασε ποτέ για τη συγκεκριμένη πλάκα. Άρα η εκτύπωση ''κουβαλά'' όλα τα χαρακτηριστικά των ''καθαρισμένων''. 
   Το δεξί γραμματόσημο του Mercury παρουσιάζει το λεγόμενο πεπλατυσμένο ''0'' στους Α.Ε. αλλά ΟΛΑ τα άλλα χαρακτηριστικά ΔΕΝ είναι καθαρισμένων πλακών: 
-υπερμελανωση
-δεν υπάρχουν λευκά στίγματα στο μετάλλιο
-βαριά εκτύπωση
-το κεφάλι δεν ''αναδύεται'' από το μετάλλιο
-οι γωνίες είναι τυπωμένες βαριά και έχουν κυψελωειδή μορφή
-το χαρτί είναι διαφορετικό

Κατά τη γνώμη μου αν εμφανιστούν και άλλα τέτοια αντίτυπα θα πρέπει να γίνει σοβαρή κουβέντα για πιθανή αναθεώρηση των εκδόσεων των 80λεπτων.

Αυτό με φέρνει μπροστά σε ένα ζήτημα που με απασχολεί καιρό:
Επιβάλλεται, σε συλλογικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο μελετών-ερευνητών θα πρέπει να γίνουν σοβαρές αναθεωρήσεις στην κατάταξη και να υπάρχει μια σταθερά. Οι ανακαλύψεις και η τεχνολογία πλέον μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να απαλλαχτούμε από προβληματικές κατατάξεις του παρελθόντος που αποτρέπουν τον κόσμο να ενδιαφερθεί για τις ΜΚΕ.

SHH_Egeo

SHH_Egeo

Varg83 έγραψε:Αυτό με φέρνει μπροστά σε ένα ζήτημα που με απασχολεί καιρό:
Επιβάλλεται, σε συλλογικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο μελετών-ερευνητών θα πρέπει να γίνουν σοβαρές αναθεωρήσεις στην κατάταξη και να υπάρχει μια σταθερά. Οι ανακαλύψεις και η τεχνολογία πλέον μπορούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ώστε να απαλλαχτούμε από προβληματικές κατατάξεις του παρελθόντος που αποτρέπουν τον κόσμο να ενδιαφερθεί για τις ΜΚΕ.

Αγαπητέ Varg83 τι είπες τώρα!!
Τα είπες ΟΛΑ!!
Παρατηρούσα με μεγάλη έκπληξη τον κ.Περιστάνογλου ο οποίος θεωρείται και γνώστης (και είναι βεβαίως) να κάνει κατάταξη με τι νομίζεις!
Με την Μελέτη Κωνσταντινίδη Shocked Rolling Eyes
Πρέπει να σχηματιστούν ομάδες νέων μελετητών ( υπάρχουν ) και να σπάσουν όλο το κατεστημένο που οδήγησε τον Ελληνικό Φιλοτελισμό στον μαρασμό και στον μελλοντικό αφανισμό!
Ο Κωνσταντινίδης για την εποχή του ήταν το άπαν.Τώρα όμως είναι για την βιβλιοθήκη μας.
Δεν νοείται να γίνεται κατάταξη και να εμφανίζεται η μελέτη αυτή.Βρισκόμαστε στο 2018!
Αφήστε τις εκθέσεις και την προσωπική προβολή και ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ !
Τα ίδια φωνάζω και στους μικροκεφαλάδες φίλους μου οι οποίοι με όλο τον σεβασμό που σας έχω είναι πιό μετρημένοι και ταπεινοί
Ομιλώ με αγάπη σε όλους σας..

Theosal

Theosal

Μπραβο και στους δυο. Τωρα καταλαβαινω γιατι με την παρουσία μου εδω στο φόρουμ εχω γίνει πιο πλούσιος!!!!

Εινα αυτο το νεο ρεύμα που θέλει να συμπαρασύρει και να αλλάξει παλιές νοοτροπίες και τα ρέστα και να φέρει νέα στοιχεία στην επιφάνεια με μελέτη των ήδη μελετημένων γραμματοσήμων και ξεκαθάρισμα όλων εκείνων των παλαιών τακτικών και τακτικισμών για να ανοίξουν νεοι ορίζοντες στις ΜΚΕ και μΚΕ, που μας ενδιαφέρουν τα μάλλα!!!!

Επισκέπτης

Επισκέπτης

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Για να προσγειωνομαστε.... προσδεθειται!!! Razz Laughing Very Happy

Theosal

Theosal

Tasos έγραψε:[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Για να προσγειωνομαστε.... προσδεθειται!!! Razz Laughing Very Happy
Με συγχωρείς αλλα με αρέσει να πετάω, ειμαι ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ, κατι σαν τον γάιδαρο και σαμάρι του που πετούν παρέα κατά τον λαό.....

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Καλησπερα! Αυτο εδω παιδια που εβαλε ο Αχιλλεας και το μεταφερω εδω για συζητηση να μην χαλασουμε το ομορφο ποστ την παλια εποχη το θεωρουσαν σφαλμα ΑΕ, και το λεω διοτι εχω κατηγορια με αυτο το σφαλμα "κοψιματος" με αρκετα γραμματοσημα αναφερωντας το ως σφαλμα στο 0

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 2 από 5]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης