Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Παρατηρήσεις, απορίες, σχόλια

+10
artaleo
νικος
Elboiteu
stelios proedrou
Νίκος Βαρουξής
Admin
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
Theosal
SHH_Egeo
14 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 5]

artaleo

artaleo

Εξαιρετικό και δίγλωσσο κείμενο, εύγε Παναγιώτη! cheers

Αρέσει στον χρήστη Παναγιώτης Ρασσιάς

82Παρατηρήσεις, απορίες, σχόλια - Σελίδα 5 Empty για μεταφορα Σαβ Ιουν 19, 2021 9:50 am

petrostro

petrostro

Πολύ ωραία προσπάθεια κύριε Παναγιώτη ακόμα και εγώ που είμαι νέος στον χώρο των ΜΚΕ με βοήθησε αρκετά στο να καταλάβω πολλά πράγματα πάνω σε αυτή την χρονολογία. Συγχαρητήρια!!!

Αρέσει στον χρήστη Παναγιώτης Ρασσιάς

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

O σωστός ορισμός ενός αντικειμένου-δοκιμίου ως «proof» ή «essay» εξαρτάται από τη φύση του αντικειμένου.

Ως «proofs» ορίζονται αντικείμενα που προέρχονται από υλικό αρχικότερου σταδίου, υλικού που θα χρησιμοποιηθεί μεταγενέστερα για την κατασκευή άλλου το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την απευθείας κατασκευή γραμματοσήμων. Ένα δοκίμιο μιας μήτρας πχ, θα πρέπει να οριστεί ως «proof», καθώς η μήτρα δεν αποτελεί τελικό υλικό κατασκευής γραμματοσήμων αλλά υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί αργότερα άλλο (η πλάκα), το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή γραμματοσήμων.

Ως «essays» ορίζονται αντικείμενα που προέρχονται από υλικό που χρησιμοποιείται απευθείας στην κατασκευή γραμματοσήμων.  Πρόκειται φυσικά για δοκίμια μεταγενέστερου σταδίου, εκεί όπου τα πάντα έχουν οριστεί και πάρει τον οριστικό δρόμο τους. Δοκίμια μιας πλάκας π.χ. θα πρέπει να ονομαστούν «essays», αφού προέρχονται από την πλάκα, η οποία αποτελεί το τελικό υλικό που χρησιμοποιείται απευθείας στην κατασκευή γραμματοσήμων.

Στην ελληνική γλώσσα ο όρος «δοκίμιο» περιλαμβάνει αόριστα άπαντα τα δοκίμια όλων των σταδίων, θα πρέπει όμως (για να μην καταλήγει αόριστο και εν τέλει ασαφές) ένα δοκίμιο πάντα να συνοδεύεται από την επεξήγηση της φύσης του. Ένα δοκίμιο σχεδίου, θα πρέπει να αναφερθεί ως «δοκίμιο σχεδίου» και όχι απλώς ως «δοκίμιο» καθώς ο απλός ορισμός του ως «δοκίμιο» δεν είναι επεξηγηματικός της φύσης του. Ένα δοκίμιο που προέρχεται από την πλάκα, θα πρέπει να οριστεί ως «δοκίμιο πλάκας» και όχι απλώς ως «δοκίμιο».  Και πάει λέγοντας…

Eίναι πολύ σύνηθες, στις δημοπρασίες αλλά και την αρθρογραφία, οι όροι «δοκίμια», «proofs» και «essays» να χρησιμοποιούνται αόριστα, αυθαίρετα και πολλές φορές λανθασμένα για να περιγράψουν τα διάφορα αντικείμενα, μη λαμβάνοντας υπόψη ( ή συνηθέστερα αγνοώντας) την ακριβή φύση τους.

Oι σωστοί λοιπόν ορισμοί δοκιμίων ως "proofs" ή "essays" δεν αποτελούν θέμα προτίμησης του καθενός μας αλλά υπόκεινται σε κανόνες.

Αρέσει στον χρήστη Theosal

https://xartomoutro.wordpress.com/

Theosal

Theosal

Συμφωνούμε Νίκο και το έχουμε ξανασυζητήσει, αλλά δεν νομίζω να ταιριάζει εδώ στο κομμάτι αυτό του φόρουμ, αυτή η αναφορά σου. Θα ήταν σωστό να μεταφερθεί από τον Admin και να μπει ως πρώτο ποστ στο αντίστοιχο τμήμα των Δοκιμίων, έτσι ώστε να γίνει κοινό πεδίο γνώσης για όλους όσους μαθαίνουν και γι’ αυτό το σημαντικο τμήμα του φιλοτελισμού.

85Παρατηρήσεις, απορίες, σχόλια - Σελίδα 5 Empty για μεταφορα Τετ Αυγ 11, 2021 10:13 am

Νίκος Καρνιαουτάκης

Νίκος Καρνιαουτάκης

Ας μεταφερθεί οπουδήποτε κριθεί καλύτερα, την αναφορά την έκανα εδώ μονάχα με αφορμή τη σχετική δημοσίευση σου εδώ του Νοεμβρίου 2018, 2-3 ποστ παραπάνω, που έτυχε να διαβάσω μόλις πριν λίγο.

Αρέσει στον χρήστη Theosal

https://xartomoutro.wordpress.com/

galb



Μια η μαλλον δυο ερωτησεις ηθελα να κανω. Στον Hellas 2020 οταν λεει Ny αποτυπωση διαχωριστικου πλακιδιου,τι εννοει? Και παρακατω σελ.38-39, τι εννοει οταν λεει στοιχειοθετησεις χαρακτηριστικων "2"s? Eυχαριστω,Γιωργος.

galb



Στην δευτερη ερωτηση,τι σημαινουν τα συμβολα π.χ 3 (63)[28]   ? Eυχαριστω ξανα.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Και μια και πολλές ερωτήσεις,για αυτίό είμαστε εδω  Smile

Πλακίδιο,ήταν ενα μικρο μεταλλικό τετραγωνάκι,που το έβαζαν διπλα στους ΑΕ για να γίνει καλυτερο κεντραρισμα.Αμα το τοποθετούσαν πρόχειρα,προεξείχε,μαζι με τα ψηφία των ΑΕ απλωνόυαν και σε αυτό το μελάνι,και φυσικά αυτό αποτυπωνόταν.Ειναι σχετικά σπάνια,με τα 40 σπανιότερα,επειτα τα 20 & 5λ,και τέλος στα 10λ.

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Οσο αφορα τους πίνακες,
Εδω ο Καραμήτσος κάνει μισές δουλειές,γιατι παίρνει δυο σελιδες,τα  "2" και τα "0" ,απο το βιβλίο του Κουνδουρου,αλλά δεν βαζει και τις σελίδες που τα επεξηγει....

Στα 2, όπου G σημαίνει εύρημα απο τον Groom,όπου B είναι ο Basel και όπου Ν σημάινει νέα θέση.
Στα 0 ,( ) σημαίνει 1924 και [ ] 1931,οταν εβρισκε τις θεσεις ο Groom,και όπου {  } σημαίνει ευρεση θεσης του χαρακτηριστικου 0 απο τον Κουνδουρο.
Οι αριθμοι 1,2,3 κτλ ειναι μια απλη σειρά.

Αρέσει στον χρήστη galb

galb



Ευχαριστω παρα πολυ. Κατα τα φαινομενα θα επανελθω.

galb



Αυτα τα Ny,εχουν υπεραξια  η να τα αγορασω σε κανονικη τιμη?Ευχαριστω.

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

galb έγραψε:Αυτα τα Ny,εχουν υπεραξια  η να τα αγορασω σε κανονικη τιμη?Ευχαριστω.
Από μνήμης,τα 40λ ειναι RRR
τα 20λ με τα 5λ,για α'εκλογής κατασταση δεν πεφτουν κάτω απο 400ε,ενω τα 10λ αναλόγως έκδοσης ,πχ στα 1875/80,ξεκινάνε απο χαμηλά,γυρω στα 50-70ε.

Αρέσει στον χρήστη galb

galb



Να εισαι καλα.

Αρέσει στον χρήστη Παναγιώτης Ρασσιάς

galb



Νεα απορια. Πως μπορω να διακρινω στις ΜΚΕ  το 22Α απο το 22α? Αναφερομαι στον καταλογο Hellas.

νικος



Όποιος φίλος θέλει, ας σχολιάσει το 20λεπτο ως προς την έκδοση, το χωρίς περίγραμμα περιθωρίου στο κάτω μέρος και τις γωνίες και την οριζόντια γραμμή στο δεύτερο Μ.

giovanoukos

giovanoukos

νικος έγραψε:Όποιος φίλος θέλει, ας σχολιάσει το 20λεπτο ως προς την έκδοση, το χωρίς περίγραμμα περιθωρίου στο κάτω μέρος και τις γωνίες και την οριζόντια γραμμή στο δεύτερο Μ.

νικος



[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Theosal

Theosal

Αυτά και τα σχόλιά τους εκεί που αρμόζουν δλδ στα 20λεπτα παρακαλώ και όχι εδώ στα γενικά!

νικος



Ναι, ενώ έγραψα στην ενότητα των 20 λεπτων βγήκε στις παρατηρήσεις, ταυτόχρονα με το σχόλιο του Γιάννη. Είναι δικό μου το λάθος, ζητώ συγνώμη και παρακαλώ την διαχείριση αν γίνεται να διορθωθεί.

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 5 από 5]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης