Philotelistes
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Παρατηρήσεις, απορίες, σχόλια

+10
artaleo
νικος
Elboiteu
stelios proedrou
Νίκος Βαρουξής
Admin
Παναγιώτης Ρασσιάς
Varg83
Theosal
SHH_Egeo
14 απαντήσεις

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 5]

Varg83

Varg83

Ειναι "χαρακτηριστικο" 0. Καποια στοιχεια ειχαν υποστει φθορα και οι μελετητες τα εχουν καταγραψει

Varg83

Varg83

Πιθανόν παλιά όντως να τα θεωρούσαν ως σφάλματα Αριθμών Ελέγχου. Θυμίζει το αντίστοιχο κόκκινο χρώμα στο μάγουλο του Ερμή που πλέον τα θεωρούμε εκτυπωτική ποικιλία. 
Πλέον ανήκουν στην κατηγορία των χαρακτηριστικών στοιχείων. Έχουν καταγραφεί στα στοιχεία ''0'' και ''2'', στην αρχή από τον T. Groom και ακολούθησαν και άλλοι αργότερα. Αποτελεί σημαντικό βοήθημα στην κατάταξη μιας ΜΚΕ καθώς η χρησιμοποίηση των στοιχείων σε διαφορετικές θέσης κάθε φορά που άλλαζε η στοιχειοθέτηση μας αποκαλύπτει το πότε εκτυπώθηκε το κάθε γραμματόσημο που φέρει χαρακτηριστικό στοιχείο στον Αριθμό Ελέγχου.

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Δες και σε ΑΕ 10λ το ιδιο...

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Varg83

Varg83

Ο πίνακας με τα χαρακτηριστικά στοιχεία είναι πολύ χρήσιμος γιατί συνδυάζει τον τύπο του χαρακτηριστικού στοιχείου με την στοιχειοθέτηση -χρονολογία-έκδοση και σε πολλές περιπτώσεις και τη θέση στο φύλλο. Άρα αν ξέρουμε την έκδοση μπορούμε να βρούμε τη θέση και τούμπαλιν!

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Αγαπητέ μου varg,πέρα τα αναμενόμενα και πολλά συγχαρητήρια για την δουλεία σου,έχω μια παρατήρηση και μια επισήμανση,πάνω στα δικτυωτά:
-τα 2λ δεν είναι και η πιο έυκολη αξία,γενικά σε όλες τις ΜΚΕ,εδώ όλοι οι μεγάλοι μελετητές βρίσκουν δυσκολία στο να κατατάξουν με ακρίβεια,άσε που κάποιοι αμφισβητούν αν όντως υπήρξε 2λ που να μπαίνει σε αυτή τη έκδοση-εγώ ας πούμε,που είμαι ένας απλός συλλέκτης, δεν το έχω,αλλά πές ότι το κάνω και σαν λούφα,είναι πολυ ακριβό Very Happy.Να θυμηθώ να ανεβάσω απο μια δημοπρασία ένα τεράστιο μπλοκ που υπήρχε,προ πενταετίας...
-το '110' δεκάλεπτο φαίνεται σαν της επόμενης έκδοσης,πολυ χαρακτηριστικοί ΑΕ...

Varg83

Varg83

Mercury σε ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις σου. Για το 2λεπτο είναι χαρακτηριστική περίπτωση που άλλο θες να γράψεις και άλλο βγαίνει στο νόημα. Έκανα όμως τη διόρθωση. Για το 10λεπτο παραθέτω φωτό μπροστά από δυνατό φως. Νόμίζω το δικτύωμα είναι εμφανές.  

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]" />

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Ωραια σφραγιδα!!! Αργοστολι... αν γινεται κα μπροστα να την δω Αχιλλεα!!!

Varg83

Varg83

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]" />

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Υπεροχη!!! Σε ευχαριστω πολυ!!!

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Πολυ ωραία φίλε varg μπράβο,ναι,το δεκάλεπτο γίνετε ακόμα πιο ενδιαφέρον με τέτοιους ΑΕ,σπάνιας εμφάνισης για δικτυωτά,ναι ανηκει σε αυτη τη έκδοση ακόμα και στη σφραγίδα αχνοφαινεται ένα ''7'',πέρα την ολη εμφάνισή του.

Varg83

Varg83

Είδες την αλλαγή για τα 2λεπτα?

Theosal

Theosal

Varg83 έγραψε:Είδες την αλλαγή για τα 2λεπτα?
Τι ενννοεις;;

Varg83

Varg83

Έκανα μια αλλαγή στην αξία των 2λέπτων στην παρουσίαση των 1871-76 (μόλις την ολοκλήρωσα την έκδοση!)

Theosal

Theosal

Ναι ενταξει εκει την είδα... νόμισα οτι εκανες αλλαγή στο τόπικ για τα δίλεπτα.. οκ

Παναγιώτης Ρασσιάς

Παναγιώτης Ρασσιάς

Varg83 έγραψε:Είδες την αλλαγή για τα 2λεπτα?

Ναι,νομίζω πως είναι στη σωστη κατεύθυνση, και πλέον των όσων χαρακτηρισμων έχω κάνει για τις παρουσιάσεις σου,θέλω να προσθέσω πως ανεβάζεις τις πιο αψογες φώτο από όλους μας!!!

Varg83

Varg83

Όλες οι φωτό (εκτός από αυτές που τραβάω για να φανεί η ποιότητα του χαρτιού) είναι από scanner μιας και έχω περάσει τη συλλογή μου και ηλεκτρονικά. Υπάρχουν και άλλες βέβαια που είναι από οίκους δημοπρασιών.

stelios proedrou

stelios proedrou

Το παχος του χαρτιου δεν παιζει κανενα ρολο ή βοηθεια

http://sproedrou@hotmail.gr

Επισκέπτης

Επισκέπτης

Παιζει σημαντικο ρολο το παχος για προσδιορισμο χωρια την υφη του και τον χρωματισμο του.

Αν εξετασουμε περισσοτερο στην ιστορια ο αημνειστος Μεγαλος και σοφος μελετητης F.Serrane εκανε προταση στο Φιλοτελικο Συνεδριο της Μασσαλιας το 1926 η οποια αποδεχθηκαν ολοι για το παχος!!!

Τοτε μετρουσαν με παχυμετρο Palmer το οποιο ηταν απαραιτητο για τον καθορισμο του χαρτου.
Υπολογιζαν σε Microns(μικρα ισοδυναμα προς το 1/1.000 του χιλιοστομετρου).

Οποτε αποδεχθηκαν οτι το τσιγαροχαρτο εχει λιγοτερο παχος 40 μικρων, ο λεπτος χαρτης 41-60, ο μετριος 61-80, ο χονδρος 81-100 και ο πολυ χονδρος 101-130, ο χαρτης καρτας (bristol) και το χαρτονι πλεον των 181.

Γιατι εχουμε ποικιλια χαρτου που χρησιμοποιηθηκε:
α.Τσιγαροχαρτο διαφανες
β.Λεπτο
γ.χονδρο
δ.πολυ χονδρο
ε.ραβδωτο καθετος η οριζοντιος
στ. Κοκκωδες εως τις εκδοσης 1872-1876

Γενικα το χαρτι προδιδει με τον χρωματισμο, την υφη του, και το παχος του αρκετες πληροφοριες που μπορεις απο αυτες να καταταξεις ποιας εκδοσεως ειναι σε συνδοιασμο βεβαια τους ΑΕ και φυσικα τις ποικιλιες της πλακας!!!

Ενα δυσκολο εργο η μελετη τους αλλα ειναι μια καλη ενασχοληση που ανοιγει το μυαλο και σκεφτεται!!!

Ελπιζω να βοηθησα οσο γινεται ας με διωρθωσουν και η υπολοιποι οτι γραφτει ειναι καλο και μενει!!!

Το ενα μυαλο συμπληρωνει το αλλο και προχωραμε!!!!

Theosal

Theosal

Καλά τα αναφέρεις ολα αυτά και φυσικά ειναι χρήσιμα στοιχεία για αναγνώριση των ΜΚΕ και μΚΕ...

Απο ποιο βιβλίο ξεπατίκωσες την πληροφορία;

stelios proedrou

stelios proedrou

Βασικα ασχολουμε με μΚΕ αλλσ μια δημοπρασια που πειρα στο εξωτερικο ειχε μεσα και ΜΚΕ και αρχισα να τα ψαχνω εκει ανακαλυψα πως μια κεφαλη της ιδιας αξιας ητανε σε χονδρο χαρτι και η αλλη σε μετριο και μου εκανε εντυπωση

http://sproedrou@hotmail.gr

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 3 από 5]

Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3, 4, 5  Επόμενο

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης